evangelia
Η 30χρονη Ελληνίδα που εξάγει βότανα σε ολόκληρο τον κόσμο - See more at: 
 Η Ευαγγελία Κουτσοβούλου είναι από αυτές τις γυναίκες που γελάνε δυνατά. Έχει κάθε λόγο άλλωστε καθότι στα 30 της χρόνια έχει ήδη κατακτήσει Ευρώπη και ΗΠΑ μέσα από ένα από τα πιο ελληνικά προϊόντα: τα βότανα.
Μέσα σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας έχει καταφέρει να συνεργάζεται με τα πιο καθιερωμένα και σικάτα καταστήματα του πλανήτη, σε διάφορες γωνιές του κόσμου όπως Αυστραλία, Ιταλία, Αμερική, Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ισπανία.
Η ιδέα ξεκίνησε καθώς η Κουτσοβούλου -η οποία μέχρι πρόσφατα ζούσε στο Μιλάνο- επέστρεφε στην Ιταλία φέρνοντας ρίγανη και θυμάρι για τους φίλους της. Η εξαιρετική ποιότητα εντυπωσίασε ακόμα και τους… δύσκολους Ιταλούς και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το «Δάφνις και Χλόη», την εταιρεία που ίδρυσε, μέσω της οποίας προωθεί τα υψηλής ποιότητας ελληνικά βότανα σε όλο τον κόσμο.
Και φυσικά υπάρχουν και άλλες εταιρείες που εξάγουν ελληνικά βότανα, η διαφορά του Daphnis and Chloe όμως είναι η απαράμιλλη ποιότητα και η υψηλή αισθητική αλλά και η εξιδείκευση στις τοπικές αμιγώς ελληνικές ποικιλίες. Δάφνη, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, ήταν τα πρώτα της προιόντα και η Ευαγγελία αποφάσισε να βρει όλους τους μικρούς παραγωγούς που μαζεύουν τα ελληνικά βοτάνια από τα βουνά της χώρας, οι οποίοι δουλευουν με μεράκι και συνέπεια και να τα προωθήσει στα πέρατα της γης.
Πέραν αυτού, μέσω του blog της εταιρείας, προωθούνται ελληνικές συνταγές.
Το πείραμα πέτυχε και η Κουτσοβούλου εκτός από πελάτες κέρδισε το βραβείο επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε πέρσι η Industry Disruptors, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και δεκάδες αναφορές σε έγκριτα περιοδικά του ξένου τύπου όπως…. Monocle, La Repubblica, ZEIR Magazine, Food Republic κ.α.
Από τα κεντρικά της γραφεία στην Ακρόπολη, η Κουτσοβούλου αποδεικνύει οτι η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι στα καλύτερα της, και ότι η οικονομική κρίση είναι και θετική όταν γεννάει εξαιρετικές ιδέες.