Σελίδες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Γιατί οργανώθηκε η καταληψη?

UDEMAND Προσεγγίσεις
Έγινε γνωστό και πασιφανές πια (διαβάστε και τον Στ. Θεοδωρακη στο Protagon) ότι η κατάληψη της Νομικής ήταν οργανωμένο εγχείρημα.
Αυτό που δεν έγινε γνωστό ήταν γιατί οργανώθηκε.
Εάν λοιπόν οργανώθηκε, αυτό σημαίνει ότι οι οργανωτές επιδιώκουν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
 Εφόσον αυτή ήταν μια ακραία επιχείρηση θα προσέλκυε τα ΜΜΕ.
Και τα ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν βέβαια και με το παραπάνω.
Ο Ν. Χατζηνικολάου κάλεσε στην εκπομπή του τα δυο πρόσωπα που θα έκαναν τον πιο μεγάλο θόρυβο και θα ερέθιζαν την κοινή γνώμη, τον Στρατούλη και την Κούρτοβικ.
Και οι δύο προκάλεσαν σίγουρα το πανελλήνιο με τη στάση τους αλλά και τον ίδιο τον Χατζηνικολαου.
Το γεγονός κατά γενική ομολογία είναι πρωτόφαντο και ανήκουστο.
Ο Πρύτανης εγκλωβισμένος και ανίκανος να αντιδράσει τελικά τα βρήκε με.... 4 (τέσσερις) ΜΚΟ και συναποφάσισαν τι θα γίνει και με πιο τρόπο!! Σαν μην υπάρχει κράτος!!!!
Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Παπουτσής απεφάνθη ότι ήταν αναρμόδιος και πέταξε το μπαλάκι στην υφυπουργό, υπεύθυνη για το μεταναστευτικό κ. Νταλάρα με την οποία έχει εσωκομματική κόντρα...!!!!
Και αυτή με τη σειρά της πέταξε το μπαλάκι στον Πρύτανη λέγοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στις δικές της αρμοδιότητες!!!!
Ωστόσο τα γεγονότα είναι τόσο αδιανόητα που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά έγιναν τυχαία, με καθόλου υψηλή κάλυψη και με μόνο συμπαραστάτη την αναίδεια και το θράσος ορισμένων θερμοκέφαλων που θελήσαν να προβληθούν παρασύροντας όλους αυτούς τους δύστυχους λαθρομετανάστες.
Ίσως αποδειχθεί ότι τα παιχνίδια που παίζονται είναι ευρύτερης εμβέλειας και αποσκοπούν πολύ πέρα από τα επιφαινόμενα.
Ας δούμε μερικά δεδομένα.
Στην Τυνησία υπάρχει επανάσταση και βίαια γεγονότα, στην Αίγυπτο ξέσπασε ανάλογη αναταραχή, στο Λίβανο σκοτώνονται οι φατρίες μεταξύ τους, το ίδιο συμβαίνει και στο Ιράκ.
Μήπως όλη αυτή η αναστάτωση των γύρω από το Ισραήλ χωρών, χρειάζεται έτσι ώστε το Ισραήλ να μπορέσει να χτυπήσει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις του Ιράν ανενόχλητα ενώ οι γύρω χώρες θα έχουν παραλύσει από τις εσωτερικές αναταραχές και θα είναι ανίκανες να προβάλουν οποιαδήποτε αντίδραση?

Τι σχέση έχουν αυτά με εμάς?

Το Ισραήλ φοβάται περισσότερο από όλες τις άλλες μουσουλμανικές χώρες την Τουρκία. Η Ελλάδα, με το αντιτουρκικό αίσθημα που διατρέχει τους Έλληνες, είναι η ιδανική χώρα για να εξισορροπήσει αυτή την τελευταία σύγκρουση Ισραήλ Τουρκίας.
Όμως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονταν μια προσέγγιση, μια "συνεργασία" και ίσως ακόμα κάτι πιο βαθύ, μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, με αιχμή του δόρατος το ΕΛΙΑΜΕΠ, την Ρεπούση, την Δραγώνα, τον Τρεμόπουλο και τους γνωστούς φιλότουρκους κύκλους.
Το σχέδιο ήταν απλό.
Θα έμπαιναν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας μερικά εκατομμύρια Ισλαμιστές, έτσι ώστε σε μια δεδομένη στιγμή η Ελλάδα θα βρίσκονταν δέσμια στα χέρια αυτών των λαθρομεταναστών οι οποίοι θα υποστηρίζονταν από τις ντόπιες ΜΚΟ -που χρηματοδοτεί ο Σόρος- και από τους Τούρκους και κανείς δεν θα τολμούσε να τούς αγγίξει. Η Αμερική πριμοδοτούσε το σχέδιο ποικιλοτρόπως, το Ισραήλ έβλεπε την όλη επιχείρηση αδιάφορα αφού ήθελε να τιμωρηθεί η Ελλάδα εφόσον γνώριζε καλά ότι πολλοί Έλληνες υποστήριζαν τους Παλαιστινίους.
Όμως τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά όταν το Ισραήλ συγκρούστηκε με την Τουρκία.
Το Ισραήλ δεν παίζει και εκδικείται άμεσα.
Πολύ σύντομα πλησίασε τους Κυπρίους και μαζί συμφώνησαν για συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ και του υπεδάφους που περικλείει άφθονο αέριο, αλλα συγχρόνως είδαν ότι η Ελλάδα θα ήταν ένας καλός σύμμαχος για τα σχέδια τους να απομονώσουν την Τουρκία. Έτσι έδωσαν το ΟΚ στον ΓΑΠ να τα πει στους Τούρκους έξω από τα δόντια στο Ερζερουμ (μην τους φοβάστε, διεμήνυσαν).
Ο Γιώργος ξεσπάθωσε τόσο πολύ στην συγκέντρωση των πρέσβεων, ώστε ο Ερντογάν έγινε κυριολεκτικά έξαλλος με αυτά που άκουσε (δεν περίμενε ποτέ τέτοια αντίδραση από τον ΓΑΠ). Έγινε εξαλλος γιατί φοβάται ακόμα το στρατιωτικό κεμαλικό κατεστημένο που τον υποβλέπει και τον επιβλέπει.
Εφόσον ο Γιώργος με την ομιλία του αυτή έδειξε ότι έκανε αποφασιστηκά τη στροφή προς το Ισραήλ, ακολούθησαν ραγδαία οι εξελίξεις. Αμέσως μετά από αυτό το σημειολογικό γεγονός, το Ισραήλ πήρε την πρωτοβουλία και χάραξε...την δική μας ΑΟΖ !!!! περιορίζοντας τον χώρο που διεκδικούσε η Τουρκία. Έστειλε δηλαδή το μήνυμα στην Ελλάδα, πάρτε την απόφαση τώρα και χαράξτε την δική σας ΑΟΖ και μην σας νοιάζει, εμείς είμαστε κοντά σας. Αυτό θα σήμαινε βέβαια ότι το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει τους δρόμους της ΑΟΖ της Ελλάδας για να περάσουν οι αγωγοί με το πετρέλαιο και το αέριο που θα εξορύξουν.

Η ελληνική διπλωματία βρέθηκε επομένως ξαφνικά σε διλήμματα τέτοια που χρειάζονταν πραγματικούς μαέστρους να εξισορροπήσουν τις νέες γεωστρατηγικές που δημιουργήθηκαν με την σύγκρουση Τουρκίας Ισραήλ.
Η ελληνική πλευρά γνώριζε βέβαια ότι μια συνεργασία με την Τουρκία, όπως προετοιμάζονταν, μόνο "συνεργασία" δεν θα ήταν, αλλά τα νησιά μας και η Θράκη θα γέμιζαν με ισλαμιστές που θα καθοδηγούνταν από την Τουρκία και επομένως με το χρόνο θα επέρχονταν μια αλλαγή στον πληθυσμό υπέρ της Τουρκίας. Επομένως ο κίνδυνος να χάναμε όχι μόνο το Καστελλόριζο και τη Γαύδο αλλά και πολύ μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικρατείας ήταν ορατός και το "ξεπούλημα" αυτό θα γινόταν στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία.
Η σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ ήρθε σαν ο από μηχανής Θεός για την Ελλαδα, αλλά ήταν τόσο απότομη η αλλαγή που οι πρωτεργάτες της ελληνοτουρκικής φιλίας δεν είχαν ούτε το χρόνο ούτε την ικανότητα να προσαρμοστούν. Άλλωστε υπήρχε μια μακροχρόνια προπαγάνδα που είχε διαβρώσει διάφορες διαστρωματώσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής με άτομα που ειχαν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα της διεθνούς γεωπολιτικής διαπλοκής βρέθηκε όχι μόνο η Νομική Σχολή αλλά ολόκληρη η Ελλάδα με την "πρωτοβουλία" κάποιων να χρησιμοποιηθούν μερικοί λαθρομετανάστες ώστε να ερεθισθεί η κοινή γνώμη σε τέτοιο βαθμό ώστε να στείλει τους δήθεν Παλαιστινίους από κει που ήρθαν.
Αυτό έπρεπε να γίνει χωρίς να φανεί ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση δίωχνει τους λαθρομετανάστες με δική τους πρωτοβουλία, αφετέρου ότι δεν θα προκαλούσε μια γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στους Έλληνες και τους μετανάστες.
Σίγουρα το Ισραήλ αποδεκατίζει εγνωσμένα τον "εξισλαμισμό" της Ελλάδας αφού εδώ διαμένουν πολλοί εβραίοι που μακροπρόθεσμα θα κινδυνέψουν από τον επιχειρούμενο εξισλαμισμό.
Επομένως η νέα τακτική που θα δούμε θα είναι το κλείσιμο των συνόρων με την βοήθεια του Ισραήλ και ο επαναπατρισμός εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Το ερώτημα είναι πως η κυβέρνηση (Πασόκ) θα αλλάξει όλη αυτή την συγκυρία που δημιούργησε όλα αυτά τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια, χωρίς να φανεί σκληρή στους μετανάστες και χωρίς να επαναστατήσει το ελληνικό στοιχείο που βρίσκεται στο χείλος της έκρηξης.
Τα δεδομένα είναι πολύ πιο πολύπλοκα από όσα μπορέσαμε να αναλύσουμε σε αυτές τις λίγες γραμμές γι' αυτό είναι δύσκολο να μπορέσει κάποιος να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές εξελίξεις.
Οι πολίτες όμως αυτής της χώρας θα πρέπει να θυμούνται δύο πράγματα
1. Οτι το Ισραήλ θα εξουδετερώσει βραχυπρόθεσμα τον πυρηνικό εξοπλισμό του Ιράν είτε με το καλό (πολιτικό-οικονομική πίεση) είτε με το άγριο (βομβαρδισμό των πυρηνικών του εγκαταστάσεων ) για να σιγουρέψει την επιβίωση του
2. Οτι το Ισραήλ κατάλαβε ότι δεν το συμφέρει πια η συνεργασία με την Τουρκία διότι δεν θα μπορέσει ποτέ να την ποδηγετήσει λόγω του μεγάλου αριθμού των ισλαμικού στοιχείου.
3. Το Ισραήλ χρειάζεται την Ελλάδα όσο και η Ελλάδα χρειάζεται το Ισραήλ
α. Η Ελλάδα χρειάζεται το Ισραήλ για να σιγουρέψει την μη κατάληψη των νησιών μας από την Τουρκία
β. Το Ισραήλ χρειάζεται την Ελλάδα και την εχθρότητα προς την Τουρκία για να αποτελεί πάντα μια ανοιχτή αιτία σύγκρουσης όταν θα την χρειασθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να διαβαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Νομική και την Ελλάδα.
Αυτοί που χρησιμοποιήσαν τους μετανάστες γνωριζαν τι έκαναν? Ασφαλώς όχι, κάποιος όμως τους παρακίνησε.
Εάν μπορούσαμε να δούμε πέρα από τα γεγονότα θα βλέπαμε γιατί 4 ΜΚΟ κατάφεραν να αντικαταστήσουν ένα ανήμπορο και παράλυτο κράτος που παρακολουθεί απλώς τα γεγονότα.

1 σχόλιο:

  1. giati arage μια συνεργασια Ισραηλ Ελλαδας αποτελει δυσαρεστη εξελιξη?και μεσα σε αυτο το κλιμα των γειτονων μας ειναι μια πολυ θετικη εξελιξη και μια θαυμασια ευκαιρια να αποκτησουμε λιγο απο την χαμενη αυτοπεποιθηση μας και λιγα εως πολλα οφελη.και μια υπερδυναμη απο πισω...
    ολα αυτα βεβαιως απο καποιον που εχει μεσανυχτα απο εξωτερικη πολιτικη,και με καθε επιφυλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή