Ομηρικά Ερωτήματα και Μεταομηρικές Απαντήσεις
» Η αρχαία Ελλάδα, δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν στείρο πρότυπο και μοντέλο μίμησης, όπως και κάθε παρελθόν έργο, αλλά σαν σπέρμα δυνατό, κέντρισμα, πηγή έμπνευσης και εφαλτήρι»
Κ. Καστοριάδης
Οι σωστές ερωτήσεις είναι το ανοιχτήρι της ζωής.
Ας ξεκινήσουμε από αυτές, για να μη μένουμε σε μια στείρα προγονολατρεία και αποστήθιση αρχαίων ρητών, χωρίς άμεση εφαρμογή και ουσία.
Τι θα έκανε ο Οδυσσέας σήμερα;
Τι θα έκανε ο Όμηρος σήμερα;
Τι θα έκανε ο Αλέξανδρος;
Ο Θεμιστοκλής;
Ο Νέστορας;
Ο Μενέλαος;
Ο Αχιλλέας;
Ο Λάερτης;
Ο Τηλέμαχος;
Εκεί βρίσκονται όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν.
«σε άνδρες που αποδείχτηκαν γενναίοι με έργα, πρέπει με έργα να τους αποδίδονται τιμές»
Επιτάφειοι Λόγοι του Περικλή.
Τα προβλήματα, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε. Σε δύσκολες αλγεβρικές εξισώσεις απαιτείται πλάγια σκέψη, εκτός από τον ορθό λόγο. . Καλούμαστε να σκεφτούμε με καινούργιο τρόπο ασυνήθιστο, όπως οι μαέστροι μιας πλάγιας σκέψης, ο Αλέξανδρος, ο Θεμιστοκλής, ο Μιλτιάδης, ο Οδυσσέας, ο θεατρικός Διόνυσος και πολλοί άλλοι Έλληνες πολεμιστές. Η ουσία του Ελληνικού Πνεύματος είναι ότι θέτει ερωτήματα που δεν διανοήθηκαν να θέσουν άλλοι και δίνει απαντήσεις και λύσεις που μπορούν να καταπλήξουν τους πάντες.
Οι Έλληνες και η Ελλάδα, αυτοκρατορία την προγενέστερη εποχή,
ήταν η φυσική αυτοκρατορία, κοσμοκρατορία του πνεύματος, και οι Έλληνες, κυβερνήτες, στο κέντρο, της γης.
Μετά διασκορπίστηκαν , κοσμοπολίτες και γονιμοποίησαν κυρίως πολυπολιστισμικά, όλο τον πλανήτη.
Επιστρέφουν, σαν πνευματική σοφή ηγεσία, για να βρεθούν στο κέντρου ενός κύκλου, αυτό του Ολυμπιακού Πνεύματος μετά από απουσία αιώνων.
Η πρώτη, α ραψωδία της Οδύσσειας, αρχίζει εντυπωσιακά με την παρουσία της Αθηνάς σοφίας προστρέχουσα σε βοήθεια αρωγή και συμβουλή προς τον απογοητευμένο Τηλέμαχο για το τι να κάνει. Σε μια δύσκολη κατάσταση και αδιέξοδη στιγμή.
Συμπατριώτες,για σας δεν έχει καμιά χρησιμότητα η καταγωγή σας από τον Ηρακλή,αν δεν κάνετε εκείνα για τα οποία αναδείχθηκε εκείνος,ο πιο ένδοξος και ο πιο ευγενής»
Λυκούργος ο Αθηναίος.
Ομηρικοί Διάλογοι.…..Ατλάντων με Ομηρικούς Ήρωες σε σύγχρονα Ομηρικά Έπη
Λέει ο Ηρακλής στον Άτλαντα :
-Κράτησε για λίγο τον Ουρανό, μέχρι να τοποθετήσω καλά το μαξιλάρι με το πούπουλο και φτερό.
Λέει ο Άτλας:
-Ηρακλή είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος , δικαιούσαι να φθάσεις μέχρι τον Όλυμπο, τον φωτεινό. Δεν μπορώ να σε νικήσω γιατί δεν είσαι εξαγοράσιμος. Κρατώ τον μεγάλο μπλε Ουρανό, κράτησε εσύ μια όμορφη ανθρώπινη γαλαζοπράσινη μικρούλα ΓΗ και όμορφους ανθρώπους να ταξιδεύουν στον γαλάζιο Ωκεανό.
Λέει η Ευρω Ατλαντική Καλυψώ στον Οδυσσέα:
-Δεν μπορώ να σε κρατήσω φυλακισμένο, ξέρεις να σκέπτεσαι. Ποτέ δεν μπορείς να φυλακίσεις ένα άνθρωπο που σκέπτεται ελεύθερα σε μνημόνια και χαρτιά σε μια σπηλιά. Δεν θέλω να γίνω ΚΥΚΛΩΠΑΣ για σένα. Είσαι ελεύθερος.
Λέει ο Οδυσσέας:
-Δεν μπορώ να είμαι ελεύθερος σε ένα κόσμο που υπάρχουν δούλοι και μνηστήρες. Επειδή ξέρω να σκέπτομαι, ξέρω και να σκέπτομαι ελεύθερα και καλά.
Ή όλοι ελεύθεροι ή κανείς. Θέλω να είμαι ανάμεσα σε ελεύθερους συντρόφους και ανθρώπους, για να είμαι Ελεύθερος πραγματικά και εγώ.
Οικονομική δικαιοσύνη, λοιπόν και νοήμων ανθρωπιά.
Σεισάχθεια και διαγραφή χρεών όλων των μικρών λαών.
Βασικό επίδομα ύπαρξης για τα χρειώδη, για κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη γη να μπορεί να ζήσει χωρίς επαιτεία, ελεημοσύνη και άλλα υποκριτικά φιλανθρωπικά γκαλά. Για να μη χρειαστεί η Τροία να αλωθεί ξανά, θα θρηνήσουν έτσι πολλοί και, για να μη ξαναδημιουργηθεί η μεγάλη κατάχρηση και μνηστηριακή κλοπή που γεννά ζητιάνους και δούλους σε άνοο ανθρωπογενές περιβάλλον, χωρίς κρίση και διάκριση σοφή.
Εδώ είμαστε στο μεγάλο παλάτι της Γης κλεισμένοι όλοι , εδώ που φθάσανε τα πράγματα για όλους.
Δεν υπάρχει διέξοδος για κανένα άνθρωπο, κανένα έθνος ή λαό.
Ή όλοι μαζί σε δίκαιη πολιτεία και σωστή ή, ΚΑΝΕΙΣ.
Αυτό λέει ένας μεγάλος Πολεμιστής και Ποιητής που τα ατσάλινα Πτερόεντα Έπη του, έχουν το Βέλος και το Τόξο του Απόλλωνος, σφυρηλατημένου από τη φωτιά του Ήφαιστου Πυρός σε λόγους σαν ΣΠΑΘΙ κοφτερούς.
ΠΗΓΗ
astreaastreaa.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου