Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Πολύ επιτυχημένη ανταπόκριση σε στατιστική έρευνα.
Ίσως η μεγαλύτερη παραγωγή έρευνας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το BBC.
Ρωτούν τους Έλληνες να ψηφίσουν ποιοι είναι οι εκατο πιο μεγάλοι Έλληνες ολων των εποχων
Α-πα-ρά-δε-κτο!
Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να αποδεχθούμε ότι οι Νεοέλληνες είναι ανίδεοι εις τα περί των προγόνων τους, δηλαδή ανάξιοι να τους κρίνουν, έτι δε περισσότερο να ψηφίζουν για αυτούς.??
Εσείς πιστεύετε ότι εάν σταθεί ερευνητής στην πλατεία Συντάγματος και ρωτήσει τους περαστικούς, με ελληνική υπηκοότητα, σε ποιον αιώνα έζησε ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Αλέξανδρος, ποιοι ήταν οι επτά σοφοί της αρχαιότητας και τι έργο άφησε ο καθένας από αυτούς για τις επόμενες γενιές, θα βρεθεί έστω και ένας να απαντήσει?
Εγώ αμφιβάλλω. Αυτοί, οι νεοέλληνες, ψηφίζουν σήμερα για να όλους μας!
Είναι τουλάχιστον εθνική επιπολαιότητα, να επιτρέπουμε αποτελέσματα και συμπεράσματα από αμαθείς και δη Έλληνες.
Όταν η συντριπτική πλειονότητα δεν γνωρίζει τα έργα του Πλάτωνα και του κάθε Πλάτωνα, με ποιο κριτήριο θα τους ψηφίσει ή έστω θα τους απορρίψει?
Ίσως η έρευνα θα έπρεπε να τιτλοφορείται «οι 100 μεγαλύτεροι Έλληνες όλων των εποχών, μέσα από τα μάτια του Νεοέλληνα». Έτσι…για την υποκειμενικότητα του πράγματος!.
Για όποιον έχει και την παραμικρή αμφιβολία γύρω από το «πλαστό» του αποτελέσματος αυτής της έρευνας, προτείνουμε μία παράλληλη έρευνα.
Μετά την πλατεία Συντάγματος εάν πάμε στην κεντρική πλατεία του Παρισιού ή Λονδίνου και ρωτήσουμε Γάλλους και Άγγλους, το: ποιον νομίζουν ως τον πιο μεγάλο Έλληνας όλων των εποχών?.
Τα αποτελέσματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Οι νεοέλληνες πολιτικοί και πολλοί άλλοι (όχι ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους ορισμένοι μεγάλοι Έλληνες) θα καταποντιστούν, γιατί η λάμψη τους είναι τοπικού και όχι παγκόσμιου χαρακτήρα. Αμφιβάλλω αν συμπεριληφθούν στην εκατοντάδα.
Οι περισσότεροι σημερινοί Έλληνες δυστυχώς είναι πάρα πολύ αδύναμοι για να σηκώσουν στους ώμους τους και να εξάγουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Κακώς έχει δοθεί τέτοια δημοσιότητα σε θέμα το οποίο θα δεσμευτεί από μια τελείως άσχετη απόφαση, που θα γίνει, δυστυχώς, ευρύτατα γνωστή και που δεν θα ανταποκρίνεται σε αντικειμενικά, επιστημονικά και διαχρονικά επιχειρήματα και προϋποθέσεις.
Ειναι επισης κατευθυνομενη λογω του οτι γινεται με το τηλεφωνο η με εμαιλ.
Δηλαδη οργανωμενοι ομαδοποιημενοι Ελληνες ψηφιζουν και κατευθυνουν το αποτελεσμα που αυτοι θελουν σε ατομα που θελουν να αναδειξου.
Ψηφισαν οπαδοι ομαδων να βγαλουν ποδοσφαιριστη ,οπαδοι κομματων κ.λ.π
Σε ποια θεση ειναι ο Λεωνίδας, ο ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, ο.........,ο........,ο........,και τοσοι αλλοι Ελληνες παγκοσμιου βεληνεκους?
Αρχαία ελληνικά μεγαθήρια που έθεσαν τις βάσεις για την κοινωνία και τις επιστήμες της ανθρωπότητας ανά τους αιώνες.!
Άνθρωποι αξεπέραστοι που δεν θα ξεχαστούν ποτέ όσο υπάρχει ανθρώπινο γένος.
Ήδη έχουν ψηφίσει 38.472 άτομα.
Η ασχετοσύνη ψηφίζει ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές, δικτάτορες, μη Έλληνες, επιχειρηματίες, σημερινούς ηθοποιούς και, και, και...
Γιατί εγώ πρέπει να σκύβω το κεφάλι και να ντρέπομαι.?
Σαν υστερόγραφο:
Βέβαια έχουμε και τους Άγγλους που αντίστοιχα ψήφισαν τον Μπέκαμ περισσότερο από τον Σαίξπηρ, στην Ρωσία ο Στάλιν ο σφαγέας βγήκε 3ος και στην Γερμανία ο Χίτλερ τα πήγε πολύ καλά.
Η ιστορία όμως των παραπάνω ξεκίνησε πριν 700 χρόνια.
Η δική μας, η γραπτή, πριν 2.700 χρόνια.
Οξύμωρη η σύγκριση της Αμαθείας……..

Αυτοι ειναι οι ψηφισθεντες 100 μεγαλυτεροι ελληνες ολων των εποχων
Αγγελόπουλος Θεόδωρος, Άγνωστος Στρατιώτης, Αισχύλος, Ανδρόνικος Μανόλης, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Αρχιμήδης,
Βαμβακάρης Μάρκος, Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος, Βέγγος Θανάσης, Βελουχιώτης Άρης, Βενιζέλος Ελευθέριος, Βουγιουκλάκη Αλίκη.
Γκάλης Νίκος, Γλέζος Μανόλης, Γλύκατζη Αρβελέρ Ελένη,
Δήμας Πύρρος, Δημόκριτος, Διάκος Αθανάσιος, Δραγούμης Ίων,
Ελύτης Οδυσσέας, Επίκουρος, Ευκλείδης, Ευριπίδης,
Ζαγοράκης Θοδωρής,Ηράκλειτος, Ηρόδοτος,
Θαλής ο Μιλήσιος, Θεμιστοκλής, Θεοδωράκης Μίκης, Θεοτοκόπουλος Δομίνικος, Θουκυδίδης.
Ιουστινιανός, Ιπποκράτης,
Καβάφης Κωνσταντίνος, Καζαντζάκης Νικόλαος, Καζαντζίδης Στέλιος, Κάλλας Μαρία, Καποδίστριας Ιωάννης, Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος, Καραϊσκάκης Γεώργιος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Καστοριάδης Κορνήλιος, Κλεισθένης, Κολοκοτρώνης Θεόδωρος, Κοραής Αδαμάντιος, Κοσμάς ο Αιτωλός, Κουν Κάρολος,
Λαζόπουλος Λάκης, Λαμπράκης Γρηγόρης, Λεωνίδας, Λοϊζος Μάνος.
Μακρυγιάννης Ιωάννης, Μαργιωρής Νικόλαος, Μέγας Αλέξανδρος, Μέγας Κωνσταντίνος, Μελάς Παύλος, Μερκούρη Μελίνα, Μεταξάς Ιωάννης, Μητρόπουλος Δημήτριος, Μπελογιάννης Νικόλαος, Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα, Μουζάλα Έλενα,
Νανόπουλος Δημήτριος,
Ξυλούρης Νίκος.
Όθων, Όμηρος,
Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, Παλαμάς Κωστής, Παναγούλης Αλέξανδρος, Παξινού Κατίνα, Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπανδρέου Ανδρέας, Παπανδρέου Γεώργιος, Παπανικολάου Γεώργιος, Περικλής, Πλαστήρας Νικόλαος, Πλάτωνας, Πλήθων Γεμιστός Γεώργιος, Πραξιτέλης, Πυθαγόρας.
Ρίτσος Γιάννης,
Σεφέρης Γεώργιος, Σημίτης Κώστας, Σολωμός Διονύσιος, Σόλωνας, Σοφοκλής, Σωκράτης,
Τρικούπης Χαρίλαος, Τσιτσάνης Βασίλης,
Φειδίας, Φεραίος Ρήγας, Φίλιππος της Μακεδονίας, Φλωράκης Χαρίλαος,
Χατζιδάκις Μάνος, Χορν Δημήτριος,
Ωνάσης Αριστοτέλης.

1 σχόλιο:

  1. θα ήθελα να δω και τα σχόλιά σου για τους εκατό!
    είδες τι έγινε όταν έβαλα εγώ σχόλια, είμαι όμως περίεργη για να δω τι σκέφτεσαι για όσους μπήκαν στην εκατοντάδα...

    καλό πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails