Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού

Η Ελλάδα υποστήριξε την έκδοση του πρώτου Μακεδονο- Ελληνικού Λεξικού, γράφει το δημοσίευμα

Ιούνιος 18, 2011.
Σκόπια.

»Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.

»Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

»Το χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση.
«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει, θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

»Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

»Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.

»Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

»Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών. Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.

»Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

»Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων».


--
Πηγή: Sitel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails