Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ .

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ)




Οι περισσότεροι θυμόσαστε το πρόσφατο γεγονός με την κοπέλα που συνελήφθη στην Ακρόπολη γιατί έβγαλε Ελληνική σημαία με την οποία φωτογραφήθηκε με φόντο τον Παρθενώνα... Δυστυχώς ανέκαθεν, η προδοσία καλά κρατούσε (και κρατεί). Η ανάρτηση (όχι μόνο σε ιστό) Ελληνικής σημαίας σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο είναι απαγορευμένη με νόμο από το 1981 !!!

Και ενημερωτικά, όπως σας έχω ξαναγράψει, κανένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος δεν μας ανήκει. Εμείς απλά έχουμε την υποχρέωση της φυλάξεως και το δικαίωμα κοπής των εισητηρίων.. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Υπενθυμιστικά:

- Στην UNESCO ανήκουν η Ακρόπολη και η Δήλος

- Στην Αμερικανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν

- Αρχαία αγορά (περιλαμβανομένου και του τάφου του Θησέως τον οποίο ονομάζουν σήμερα ναό του Υφαίστου και της Αθηνάς)

- Νεμέα (Συγχρηματοδότηση Πανεπιστημίου Berkley και Casino Λουτρακίου)

- Ναός επικούριου Απόλλωνα (φαίνεται σαν εταιρία συνεργαζόμενη με την UNESCO)

- Ιθάκη (όλα τα διάσπαρτα αρχαία, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής του Ομήρου)

- Ακροκόρινθος, Αρχαία Κόρινθος

- Στην Γαλλική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν οι Δελφοί

- Στην Γερμανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν η Ολυμπία και ο Ναός Αφαίας (Αίγινα - με το σπίτι του εκάστοτε επικεφαλής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο)

Για τα υπόλοιπα, ή δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι ... (Ι.Π)



ΥΓ Δεν ξέρω από που ξεκίνησε η όλη ιστορία (που προφανώς προκειται για διακρατική συμφωνία), αλλά όλοι υποψιαζόμαστε... έτσι δεν είναι; Αν υπήρχαν σημαίες δίπλα στα αρχαία, οι περισσότεροι δεν θα έβλεπαν ποτέ το εθνικό τους σύμβολο πράγμα που θα υπενθύμιζε διαχρονικά σ΄αυτούς και θα έδειχνε στα παιδιά τους, πόσο απίστευτα μικροί είναι.....



H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!



Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.



Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.



Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.



Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.



Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.





http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=54556&Itemid=85

4 σχόλια:

  1. Γι αυτό απευθύνθηκα στην Ουνέσκο το καλοκαίρι με γαλλική διπλωματία και τους έφερα σε δύσκολη θέση, και ετοιμάζομαι να απευθυνθώ στον ΟΗΕ τώρα σε ένα γράμμα στα γαλλικά που θα το υπογράψουν πολλοί, και ξένοι αλλά και όσοι Έλληνες θέλουν.
    Στις 20 Ιουνίου 2012, απευθύνθηκα στην ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι (δείτε τη συνημμένη επιστολή), για να ζητήσω την εγγραφή του Ελληνισμού στην παγκόσμια κληρονομιά. Στις 12 Ιουλίου, ο κύριος Giovanni Scepi μου έστειλε αυτή την απάντηση που σας προωθώ, στην οποία με συμβουλεύει να έρθω σε επαφή μαζί σας.
    Στις 16 Νοεμβρίου του 1945, η ΟΥΝΕΣΚΟ δημιουργήθηκε με στόχο την παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών. Αυτός ο οργανισμός αποτελεί εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Ο κυριότερος ρόλος του κρίνεται σημαντικός στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό, και την βιώσιμη ανάπτυξη των λαών με απώτερο της εξάλειψη της φτώχειας.
    Δυνάμει αυτού, οφείλουμε να προσεγγίσουμε την αίτηση μου υπό ένα γενικότερο πρίσμα:
    Ο αντισημιτισμός κι ο μισελληνισμός αποτελούν σταθερές στην ιστορία του πολιτισμού από τα αρχαία χρόνια. Γνωρίζουμε ότι ο αντισημιτισμός στην ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ οδήγησε στο Ολοκαύτωμα. Από τότε που ξέσπασε η "ελληνική κρίσή" διαπιστώνουμε την άνοδο του μισελληνισμού που έφτασε στον παροξυσμό του στις 26 Μάιου 2012, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde), διευθύντρια του ΔΝΤ, επιτέθηκε τους Έλληνες με τόση σφοδρότητα που εγώ προσωπικά θεώρησα το γεγονός σαν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Ενώ η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, σήμερα αυτοκτονεί ένας Έλληνας κάθε μέρα. Για εμένα, ένας Έλληνας που αυτοκτονεί είναι όλος ο ελληνικός λαός που αυτοκτονεί. Δημιούργησα πέρυσι τον "νέοφιλελληνισμό" όταν διαπίστωσα αυτό το μισελληνισμό για να ξανά δώσω ελπίδα στους Έλληνες στους οποίους χρωστώ τα πάντα, δεν περίμενα όμως να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Η αυτοκτονία ενός λαού αντιστοιχεί στην εξόντωση του από εγκληματίες πολέμου. Κι η αυτοκτονία του ελληνικού λαού αντιστοιχεί στην καταστροφή του πολιτισμού ολάκερου.
    Η αστραπιαία πτώση του βιοτικού επιπέδου της Ελλάδας καθώς κι οι καθημερινές αυτοκτονίες θα προκαλέσουν πολύ σύντομα το σβήσιμο της Ελλάδας από το χάρτη του κόσμου. Δεν έχω ως ρόλο να κρίνω τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι πλέον σε θέση να κάνουν κάτι για την κατάσταση που ήδη αποτελεί ανθρώπινη καταστροφή η οποία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, χωρίς να επέμβει κανείς.
    Μία θεωρία του μισελληνισμού είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι σύγχρονοι δεν έχουν καμία σχέση, ότι οι αρχαίοι μόνο ήταν φορείς του Ελληνισμού. Ξέρουμε όμως ότι εάν υπάρχει ακόμα σήμερα η Ελλάς στο ίδιο μέρος, όπου οι κάτοικοι μιλάνε την ίδια γλώσσα χιλιάδες χρόνια, το οφείλουμε στους Έλληνες (περίπου 15 εκατομμύρια με την διασπορά σε όλο το κόσμο αυτή τη στιγμή) που συνεχίζουν την ιστορία του έθνους τους. Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής, μήνυμα προς την ανθρωπότητα, έδωσε τα φώτα στο πολιτισμό και συνεχίζει, στη κορυφή όλων των πανεπιστήμιων του κόσμου βρίσκουμε Έλληνες καθηγητές. Το να αρνηθούμε αυτό σημαίνει να αρνηθούμε τους εαυτούς μας, την ταυτότητα μας ως πολιτισμένοι πολίτες τους κόσμου.
    Συνεπώς, απαιτώ την προστασία του ελληνικού λαού από την ΟΥΝΈΣΚΟ, την έγγραφη του Ελληνισμού στην παγκόσμια κληρονομιά και να παρθούν επειγόντως μέτρα εναντίον των ανθρώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων η οποιουδήποτε προτρέπει σε μισελληνισμό αφενός, κι αφετέρου για την επιβίωση του ελληνικού λαού.
    Σας ευχαριστώ εξ ονόματος των αδελφών μου Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση:

    Κυρία Le Baron,

    Λάβαμε την επιστολή σας και σας ευχαριστούμε.
    Το αίτημα σας θα προωθηθεί στη αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου ομάδα εμπειρογνωμόνων να αξιολογήσει εάν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της Σύμβασης, για εγγραφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

    Εντούτοις, όπως σας ενημέρωσε η Διευθύντρια του Τμήματος για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, κυρία Cécile Duvelle, η τελική απόφαση, για την εγγραφή οποιασδήποτε υποψηφιότητας των χωρών στον Διεθνή Κατάλογο, εμπίπτει στην Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης της UNESCO για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

    Αικατερίνη Τζιτζικώστα
    Πρόεδρος

    ΕΕΕ για την UNESCO
    Ακαδημίας 3 - 10027 ΑΘΗΝΑ
    www.unesco-hellas.gr


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλά στο γράμμα στον ΟΗΕ, δεν τους ζητώ απολύτως τίποτα, απλώς του ειδοποιώ ότι οι Έλληνες δεν χρειάστηκαν ούτε την Ουνέσκο ούτε τον ΟΗΕ για να να συνεχίσουν τον Ελληνισμό χιλιάδες χρόνια, και έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν το έργο των προγονών τους, τους είναι υπόχρεοι και ο Ελληνισμός είναι δική τους κληρονομιά. Ο Ελληνισμός έχει την αποστολή να ξαναφέρει στο σωστό δρόμο την ανθρωπότητα κάθε φορά που ξεφεύγει από τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενεός ..Πέραν των ορίων της λογικής.. Εάν ισχύει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails