Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ

 KΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ..----Τελικά τι γίνεται με τους δύο Μητροπολίτες, που έχουν απαχθεί από Τσετσένους ισλαμιστές; Ο Ελληνορθόδοξος Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Γιοχάνα Ιμπραχίμ δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής. Το γεγονός κάνει τους πάντες να πιστεύουν ότι η είδηση της απελευθέρωσης τους από την χριστιανική οργάνωση Εuvre d' Orient, την οποία αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και εν συνεχεία όλα τα ΜΜΕ, ίσως να ήταν προπέτασμα καπνού από τους τρομοκράτες. Εκφράζονται φόβοι πώς οι Τσετσένοι τρομοκράτες διέρρευσαν την είδηση της απελευθέρωσης ώστε να κερδίσουν χρόνο, να κρυφτούν και να μεταφέρουν τους δύο Μητροπολίτες σε σημείο πιο ασφαλές και δύσκολο να εντοπιστούν.




Άνθρωποι των δύο Μητροπολιτών ελπίζουν πώς ίσως υπάρξει επιβεβαίωση κάποιων πληροφοριών που θέλουν να γίνειται σήμερα το πρωί η απελευθέρωση. Δεν κρύβουν όμως τους φόβους τους. «Φοβόμαστε μήπως οι απαγωγείς έδωσαν την ψευδή είδηση της απελευθέρωσης τους ώστε να κερδίσουν χρόνο», είπε στενός συνεργάτης του κ. Παύλου, ενώ από την πλευρά του έτερου απαχθέντος Μητροπολίτη, Συρο-Ιακωβίτης Επίσκοπος επισήμανε πώς «δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφόρηση». Με αυτό τον τρόπο μπορεί οι απαγωγείς να ήθελαν να καθυστερήσουν και την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας, η οποία συστάθηκε επειγόντως και ήταν ήδη έτοιμη να μεταφερθεί στη ναυτική βάση στην Ταρτούς και από εκεί στη βόρειο Συρία.



Στη ειδική αυτή μονάδα, σύμφωνα με το Defencenet περιλαμβάνονται μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa "A" της Ρωσίας. Δεν αποκλείεται πάντως η επιχείρηση αν δεν υπάρξουν και σήμερα το πρωί νέα για τους δύο Μητροπολίτες, να αναλάβει δράση, καθώς οι Ρώσοι είναι οι μόνοι που γνωρίζουν πώς κινούνται οι Τσετσένοι τρομοκράτες.



Αργά χθες το βράδυ στην υπόθεση-θρίλερ των δύο Μητροπολιτών παρενέβη και η Αντιοχειανή Ορθόδοξη Χριστιανική Αρχιεπισκοπή Βορείου Αμερικής από όπου ο Μητροπολίτης κ. Φίλιππος εξαναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «ανακριβείς τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για απελευθέρωση των δύο Σύριων Μητροπολιτών και μεταδόθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης δυτικών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής». Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος απηύθυνε έκκληση σε όλους όσους έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το Πατριαρχείο ώστε να δώσουν την οποιαδήποτε πληροφορία. Ο ίδιος μαζί με στενούς του συνεργάτες προσπαθούσε να αποσαφηνίσει την κατάσταση ενώ βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με ανώτερα στελέχη του καθεστώτος Άσαντ, τα οποία δήλωναν αδυναμία να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση καθώς τα όποια γεγονότα εκτυλίσσονταν στα σύνορα με την Τουρκία.



Μετά ξύπνησε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και εξέδωσε αργά το βράδυ ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.



Η σημερινή ημέρα είναι ίσως η πιο κρίσιμη για τις ζωές των δύο Μητροπολιτών, και όλοι προσεύχονται να είναι καλά στην υγεία τους και να βρεθούν σύντομα ελεύθεροι και πάλι

http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2866:24042013-k-----&catid=40:2010-01-11-14-57-44&Itemid=90

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails