Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Οι Κυκλάδες είναι Ο Παράδεισος σε όλη τη γη

Huffington Post: «13 λόγοι για τους οποίους οι Κυκλάδες είναι Παράδεισος»

«Ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε κάποιο μακρινό, ακριβό νησί του νότιου Ειρηνικού, αλλά στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Τα νησιά των Κυκλάδων συνδυάζουν μια φανταστική μίξη από πολιτισμό, ιστορία, κουζίνα και φυσική ομορφιά που ανταγωνίζεται οποιοδήποτε εξωτικό νησί σε όλη τη γη».
Έτσι ξεκινάει το άρθρο της πολύ δημοφιλούς ηλεκτρονικής εφημερίδας των ΗΠΑ, της Huffington Post, με τίτλο «13 λόγοι για τους οποίους οι Κυκλάδες είναι, βασικά, Παράδεισος».
Τους 13 αυτούς λόγους, οι Έλληνες τους ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα…
1. Τα ξενοδοχεία είναι φανταστικά. Για όλα τα γούστα, για όλα τα πορτοφόλια, η θέα και οι υπηρεσίες τους ικανοποιούν όλους.

2. Οι παραλίες βγαίνουν σε κόκκινο… «Είναι σαν να πηγαίνεις σε παραλία, αλλά στον Άρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά, εννοώντας φυσικά την Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη.

  3. … Και σε λευκό. Εδώ ο συντάκτης εκφράζει τον θαυμασμό του για την παραλία του Σαρακίνικου, στη Μύλο, που την παρομοιάζει με τη σελήνη.

 4. Το υπέροχο γαλάζιο. «Οι Κυκλάδες έχουν έχουν μακρές, αμμώδεις παραλίες όπως στην Καραϊβική. Οι καλύτερες βρίσκονται κάτω από βράχια, μακριά από τον πολύ κόσμο και όσοι τις ανακαλύπτουν ανταμείβονται με τα καλύτερα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου».

 5. Οι εκκλησίες είναι υπέροχες. «Αναμφίβολα πανέμορφες, σε όρους τέχνης και αρχιτεκτονικής, αλλά και το γεγονός ότι συνήθως είναι χτισμένες σε απομονωμένους λόγους ατενίζοντας τη θάλασσα, τις κάνει απίστευτες».

 6. Φρέσκα θαλασσινά παντού. Τα σχόλια περιττεύουν…

 7. Και εκπληκτικά εύγευστα κρασιά.

 8. Θέα που κόβει την ανάσα… παντού.

 9. Αρχαία μνημεία. Λιγότερο δημοφιλή και όχι τόσο καλά διατηρημένα όπως στην ηπερωτική Ελλάδα και την Κρήτη, τα αρχαία των Κυκλάδων αξίζουν όμως να αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους. Ο συντάκτης της Huffington ξεχωρίζει τους λέοντες της Δήλου και την Πορτάρα της Νάξου.

 10. Τα χωριά αποτελούν τον ορισμό της ηρεμίας. «Η πραγματική ουσία των Κυκλάδων είναι τα χωριά τους, όπου δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να τρως, να διαβάζεις, να κολυμπάς και να κουβεντιάζεις. Δηλαδή τέλεια».

11. Ακόμα και τα ναυάγια είναι όμορφα. «Δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις κάτι τόσο καταστροφικό, όπως ένα ναυάγιο, σε μια φανταστική προσθήκη στο τοπίο, αλλά στις Κυκλάδες αυτό συμβαίνει».

 12. Όχι αμάξια. «Οκ, υπάρχουν αυτοκίνητα, αλλά κυρίως στις Κυκλάδες θα δείτε μηχανάκια, μοτοποδήλατα, καραβάκια αλλά και… γαϊδούρια, ως μέσα μεταφοράς»!

 13. Υπάρχουν περισσότερα από 200 νησιά για εξερεύνηση!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. αμφέβαλλε κανείς; η σαντορίνη είναι ο τρίτος παγκόσμιος προορισμός απανταχού των ταξιδιωτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails