Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

        Φτάνει πια… είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!

Εδώ και χρόνια μας πιπίλιζαν ότι πρέπει να είμαστε προοδευτικοί και κοσμοπολίτες!
Πρέπει να μπούμε στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης.
Πρέπει να έχουμε ενιαίο νόμισμα.
Πρέπει να αγωνιστούμε για την ενότητα των λαών.
Και τώρα;
Όλοι εκείνοι μας έχουν στήσει στον τοίχο!
Η δύναμη του χρήματος, ο ανταγωνισμός των συμφερόντων, η επιθυμία περισσότερου πλουτισμού, η διάθεση εξόντωσης των ανταγωνιστών από την ανηθικότητα της νομιμοφανούς εξαπάτησης των ανθρώπων, στην ουσία όχι απλώς κυβερνούν τον κόσμο, αλλά στήνουν κρίσεις, προκειμένου να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο, χωρίς να ενδιαφέρονται για « το αίμα» των ανθρώπων και των λαών.
Το απεχθές αυτό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο, με πυλώνες του τον καταναλωτισμό, δηλαδή τον συνεχή εκμαυλισμό των ανθρώπινων συνειδήσεων, προκειμένου να οδηγηθούν στην ταύτιση της ευτυχίας με την ικανοποίηση συνήθως κατασκευασμένων αναγκών, και την παγκοσμιοποίηση, η οποία δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την πρόοδο, παρεκτός από τον έλεγχο της ελευθερίας του νου και της καρδιάς, μας κάνει να βλέπουμε με άλλο μάτι τις διαπραγματεύσεις, τις απαιτήσεις, τον φασισμό με τον οποίο τα όργανα αυτού του συστήματος και οι πάτρωνές τους σε πολιτικό επίπεδο δε διστάζουν να γυρίσουν την πατρίδα μας στο βιοτικό επίπεδο του προηγούμενου αιώνα, μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν τους απείθαρχους και ψεύτες, στην ουσία όμως για να ελέγξουν πλήρως τις όποιες πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτοί έχουν.
Και μιλάνε ποιοι;
Οι φαρισαίοι υποκριτές, οι οποίοι δεν ντρέπονται να κάνουν μαθήματα περί ηθικής.
Όταν συνειδητά έσπρωξαν την πατρίδα μας στον καταναλωτισμό, δανείζοντάς μας χωρίς μέτρο και χρηματοδοτώντας έργα, τώρα καμώνονται πως δεν ήξεραν τίποτε για τους «κακούς» Έλληνες.
Όταν συνειδητά δωροδοκούσαν ανάξιους πολιτικούς, χρησιμοποιώντας και το σύστημα των ΜΜΕ ως μέσο πίεσης, για να ελέγξουν στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, τώρα καμώνονται πως οι Έλληνες μόνοι τους «τα έφαγαν» .
Όταν έχεις στερήσει από έναν λαό το δικαίωμα να διαχειρίζεται την περιουσία του, μετά τον κατηγορείς και από πάνω ότι δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του, αλλά πρέπει να στερηθεί χωρίς ελπίδα.
Θαυμάζουμε τα μαθήματα προτεσταντικής ηθικής τα οποία οι Ισχυροί της Ευρώπης και του κόσμου δίνουν στους λαούς.
Νομίζουν ότι ο Θεός «ευλόγησε» τους λαούς τους να είναι οι Ισχυροί και να ρυθμίζουν τις τύχες των άλλων και βαφτίζουν «Ευρωπαϊκή Ένωση» έναν κόσμο πολλών ταχυτήτων, εκμετάλλευσης και αλαζονείας.
Μόνο που ξεχνούν, στη λογική που κινούνται, ότι η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ύβρις και ότι « Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται».
Εμείς είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από όλους αυτούς!
Ας ξυπνήσουμε, ας ξαναζωντανέψουμε και πάλι το τρίπτυχο μας-θρησκεία, ιστορία, πολιτισμός-πριν μας οδηγήσουν στο οριστικό τέλος μας!

Η ελπίδα έγκειται στο να ξαναχτίσουμε την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας, το ατομικό και συλλογικό μας Εγώ στη λογική όχι μόνο της επιβίωσης, αλλά και της δημιουργίας, βασισμένοι στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και την προσφορά.

Του π. Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails