Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η υποταγή στο καθεστώς.

     Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ!!

Η υποταγή στο καθεστώς είναι απλή, πάρα πολύ απλή.
Είναι πολύ απλό να δηλώνεις δούλος, τυφλά υποταγμένος στην κάθετη ή πυραμιδική ιεραρχία κεντρικής εξουσίας και ισχύος, όλων των αριστερο-κεντρο-δεξιών κομμάτων της τυραννικής κομματοκρατίας και του καρτέλ των τραπεζών.
Η ελευθερία όμως δεν είναι απλή!!!
Από τον Δημόκριτο και μετά, η έννοια της ελευθερίας έγινε και στατικά περίπλοκη και δυναμικά πολύπλοκη.
Ούτε όμως η στατική της περιπλοκότητα, ούτε η δυναμική πολυπλοκότητα της ελευθερίας δεν εμπόδισαν καμία, έστω και μία, από τις πολιτείες της κλασικής Ελλάδος, να δημιουργήσει μια σφαιρική δομή λήψεως συλλογικών αποφάσεων, ώστε η συλλογικότητα των πολιτών της να αναδυθεί σε μία πολιτεία εν ελευθερία.
Η επιλογή μας παραμένει απλή.
Θέλουμε την απλότητα του να είμαστε τυφλά υποταγμένοι δούλοι ή θέλουμε να ζούμε σε μια πολιτεία με στατικά περίπλοκη και δυναμικά πολύπλοκη ελευθερία, που αθροιστικά σημαίνει:
προσωπική ελευθερία + κοινωνική ελευθερία + πολιτική ελευθερία;



Επιμέλεια παρουσίασης : Γιώργος Χαβαλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails