Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τα Σκόπια ειναι Ελλαδα.

Τα Σκόπια κατέχουν το έδαφος της αρχαίας Παιονίας.

Ιστορικές αλήθειες από...Αλβανούς!

Αλβανικό δημοσίευμα υπενθυμίζει στους κατοίκους των Σκοπίων, ότι δεν κατοικούν στην αρχαία γεωγραφική Μακεδονία, αλλά κυρίως στην Παιονία, στη Δαρδανία, στη Λυγκηστίδα και στην Πελαγονία.
Σημειώνονται χαρακτηριστικά οι τοποθεσίες που βρίσκονται στα σημερινά όρια του κράτους των Σκοπίων, όπως αυτές ήταν γνωστές πριν από τη ρωμαϊκή κατάκτηση, δίνοντας το στίγμα, ότι λανθασμένα ισχυρίζονται ότι κατοικούν στα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας.
Δεν γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί κάποια ένδειξη της στάσης που θα κρατήσουν οι Αλβανοί σε ενδεχόμενα «βαφτίσια» της πάλαι ποτέ γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας βρίσκονται στο σύνολό τους εντός των ελληνικών συνόρων, εκτός της περιοχής του Μοναστηρίου που βρίσκονται στα Σκόπια.
Εκεί στο Μοναστήρι είναι γνωστό ότι ζει και η ελληνική μακεδονική μειονότητα στα Σκόπια.
Στην αρχαιότητα η ίδια περιοχή που καταλαμβάνουν σήμερα τα Σκόπια ήταν η Παιονία. Η σκοπιανή επικράτεια δεν έχει καμία σχέση με το αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο γεωγραφικά.
Οι Σκοπιανοί θα μπορούσαν κάλλιστα να ισχυριστούν ότι είναι… Παίονες και να ονομάσουν το κρατίδιό τους Παιονία.
Όχι ότι έχουν και με αυτούς κάποια σχέση, αφού είναι βουλγαρόφωνοι Σλάβοι, αλλά επειδή «ψάχνονται» να βρουν αρχαία καταγωγή τους προτείνουμε εμείς μία για να τους διευκολύνουμε..Μάλιστα επειδή οι Παίονες ήταν σύμμαχοι των Τρώων στον Τρωικό Πόλεμο και σύμμαχοι των Περσών στα Μηδικά, δεν νομίζουμε ότι θα υπήρχε ιστορικό πρόβλημα να τους αναγνωρίσουμε αυτό το όνομα και ταυτότητα.
Ως Παίονες δεν θα χρειαζόταν να πετάξουν στα σκουπίδια όλες αυτές τις αρχαίες πανοπλίες που έχουν κατασκευάσει για τα πανηγύρια τους, ενώ με αλλαγές κεφαλών στα αγάλματα (συνηθιζόταν και στην αρχαιότητα) θα τα αντικαταστούσαν εύκολα με άλλους αρχαίους ήρωες, δίχως να είναι αναγκασμένοι να «γκρεμίσουν» όλο το κιτσαριό που έχτισε ο Γκρουέφσκι.
Ως Παίονες θα είχαν μια αρχαία ταυτότητα να παίζουν και να παραμυθιάζονται μεταξύ τους, θα ξεχώριζαν εθνικά από εμάς, τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς και τους Σέρβους και θα συνέχιζαν να ζούνε το παραμυθάκι τους δίχως να ασχολείται κανείς μαζί τους.
Και πώς θα δικαιολογούσαν το μέχρι τώρα «παραμύθι»; Εύκολα. Πέντε καλά βιβλία ψευδοϊστορίας χρειάζονται (τόσα έχουν γράψει μέχρι τώρα εξάλλου), τα οποία θα καταγγέλλουν τον κακό κομμουνισμό που προσπάθησε να σβήσει την εθνική ταυτότητα των Παιόνων μέσα από τον «ψευδομακεδονισμό», που υπηρετούσε αρχικά τον βουλγαρικό εθνικισμό και αργότερα τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό, ενώ στη σύγχρονη εποχή θα «ανακάλυπταν» σχέδιο ομηρείας της χώρας τους, μέσω της άρνησης της Ελλάδας να την αναγνωρίσει ως «Μακεδονία», για να τελεί πάντα υπό ξένη εξάρτηση. Μέσα από την ανάδειξη του «καταπιεσμένου παιονικού εθνισμού» τους, επιτέλους οι Σκοπιανοί θα βρουν μια θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών.
Εάν είχαν μυαλό οι Σκοπιανοί πάντως, Παίονες θα δήλωναν! Γιατί ως «Μακεδόνες» δεν έχουν μέλλον…
tribune.gr
«Ερχεται διάλυση των Σκοπίων και επέκταση της Ελλάδας μέχρι το Μοναστήρι»
«Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων,  θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί» και συνεχίζει ο Βρετανός διπλωμάτης Τίμοτι Λες σε βιβλίο του: «Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια.
Σε όλα αυτά,  για τμήματα εδαφών θα "τρέξουν" η Ελλάδα και η Βουλγαρία,  σε ό, τι θα έχει απομείνει από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων. Η Ελλάδα έχει δηλωμένο ενδιαφέρον για τα νότια Σκόπια, μέχρι το Μοναστήρι που παλαιότερα πλειοωηφούσε το ελληνικό στοιχείο και μέχρι το 1995 200.000 Σκοπιανοί δήλωναν ότι είναι "ελληνικής συνείδησης"».
Αυτά περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Τίμοτι Λες, πρώην επικεφαλής της βρετανικής πρεσβείας στη Μπάνια Λούκα και διευθυντής του οργανισμού «New Europe» που ασχολείται με την αξιολόγηση των κινδύνων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 
Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το χάος θα δημιουργηθεί με την έναρξη αντάρτικου, αλλά και την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και με δημοψήφισμα θα ενωθεί με τη Σερβία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό το σενάριο θα δώσει την ευκαιρία στη Ρωσία να εισέλθει στην περιοχή, αφού βλέπει την αποδυνάμωση της επιρροής της Δύσης,  στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Τίμοτι Λες θα ενθαρρύνει το φαινόμενο του ντόμινο. Οι Κροάτες από τη Βοσνία θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στην Κροατία που θα βοηθήσει σε αυτό με κάθε τρόπο.
Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της χώρας. Στη συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με την υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη, ο φιλοσερβικός πληθυσμός του Μαυροβουνίου θα ζητήσει ένωση με τη Σερβία.
Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ ο Αμερικανός γερουσιαστής Ντέινα Ρορομπάκερ, σε δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση πρότεινε όπως «Οι Αλβανοί των Σκοπίων αποτελέσουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το υπόλοιπο έδαφος ας το πάρει η Βουλγαρία, ή «οποιαδήποτε άλλη χώρα με τους οποίους ισχυρίζονται ότι σχετίζονται οι κάτοικοι των Σκοπίων» εννοώντας την Σερβία και την Ελλάδα.
Ο διαμοιρασμός του κράτους των Σκοπίων αποτελούσε το αντικείμενο της βαλκανικής διάσκεψης του 1993 με την συμμετοχή της τότε Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας που είχε διοργανώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 1993. Οι ΗΠΑ σαμποτάρισαν την διάσκεψη η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού Βουλγαρία και Αλβανία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/601578_erhetai-dialysi-ton-skopion-kai-epektasi-tis-elladas-mehri


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails