Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

Τα δέκα μεγάλα "ραντεβού" της Ελληνικης οικονομίας

Δέκα γεγονότα που θα κρίνουν την πορεία της οικονομίας φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια, θα εξελιχθούν τις επόμενες έξι εβδομάδες που απομένουν έως ότου κατατεθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Σημείο-κλειδί είναι το πόρισμα για τα «greek statistics».
 Αν η αναθεώρηση των ελλειμμάτων προηγούμενων ετών προκαλέσουν δυσβάστακτο «βάρος» στον προϋπολογισμό του 2010, ενδεχομένως θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στον οικονομικό σχεδιασμό, αλλά και στο Μνημόνιο.
Οι ελληνικές προθέσεις θα καταγραφούν στην έκθεση προόδου η οποία θα σταλεί έως το τέλος Οκτωβρίου στα μέλη της Τρόικας. Θα καταφθάσουν δριμύτερα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου, την επομένη των επαναληπτικών εκλογών, για να οριστικοποιήσουν μέσα σε 3 ημέρες, μαζί με την Κυβέρνηση τον τελικό προϋπολογισμό:
- Το πιο κρίσιμο ίσως ραντεβού έχουν δώσει οι ελληνικές αρχές με την Eurostat. Καταφθάνει στην Αθήνα νέο κλιμάκιο για βρει την άκρη του νήματος των «greek statistics». Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν έως τις 22 Οκτωβρίου. Τότε ανακοινώνεται για όλα τα κράτη το εξαμηνιαίο δελτίο ελλείμματος και χρέους και θα φανεί πόσο αυξήθηκε όχι μόνο το έλλειμμα, αλλά και το χρέος της περιόδου 2006- 2010 από αφανείς δαπάνες ΔΕΚΟ, κινήσεις swap και άλλα κονδύλια.
- Θα προηγηθεί η σύνοδος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών στις 18-19 Οκτωβρίου. Αναμένεται να συζητηθεί το νέο πλαίσιο πολύ αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας, που μπορεί να θεσπίσει μέτρα όπως το κριτήριο του χρέους (στο 60% του ΑΕΠ βάζοντας την Ελλάδα σε επιτήρηση δεκαετιών).
- Έως το τέλος του μήνα αναμένεται το πόρισμα για την ΑΤΕ, αλλά και για την αποκρατικοποίηση των τραπεζών που αναμένουν διακαώς οι αγορές.
- Στο τέλος Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει την δεύτερη έκθεση προόδου στην Τρόικα, στην οποία ουσιαστικά θα αναθεωρεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά και θα δίνει λογαριασμό για τις δαπάνες υπουργείων και ευρύτερου δημοσίου.
- Καλύτερη εικόνα θα αποκτήσει όμως στις 10 Νοεμβρίου όταν θα ανακοινωθούν τα έσοδα 10μήνου, από τα οποία θα φανεί η απόδοση των φόρων και η πορεία των δαπανών.
- Παράλληλα το ΓΛΚ θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των στοιχείων που έστειλε το ευρύτερο δημόσιο και τα οποία προς το παρόν κρίνονται ελλιπή ή εν μέρει αναξιόπιστα. Αν η εικόνα δεν βελτιωθεί, τότε και το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού θα γίνει, για μία ακόμη χρονιά, με βάση τις ταμειακές ροές της ΤτΕ.
- Στις 14 Νοεμβρίου διενεργούνται οι επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα δώσουν το στίγμα της πολιτικής ανοχής του κόσμου για το Μνημόνιο τόσο στο εσωτερικό, όσο και στη διεθνή κοινότητα που θεωρεί πλέον τις κοινωνικές αντιδράσεις τον «Νούμερο 1» λόγο πιθανής αποτυχίας των μέτρων.
- Την επομένη, στις 15 Νοεμβρίου, έρχεται στην Αθήνα και η «ελίτ» της Τρόικας για να προσυπογράψει τον τελικό προϋπολογισμό του 2011. Θα «προσαρμόζεται», ξανά και ξανά ανά τρεις μήνες, με κάθε αναθεώρηση του Μνημονίου.
- Ο προϋπολογισμός κατατίθεται στην Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και ο... προϋπολογισμός της Τρόικας, η αναθεώρηση του Μνημονίου.
- Η οριστική μορφή της αναθεώρησης του Μνημονίου θα γίνει γνωστή όμως αργότερα, τον Δεκέμβριο, καθώς οι οριστικές διατάξεις θα «περάσουν» από την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και από την έγκριση του ΔΝΤ.
Θα προηγηθούν στις 29 Νοεμβρίου οι φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Ε.Ε., που θα δείξουν τι μέλει γενέσθαι και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails