Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Και τουριστικη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκια

Σύσκεψη για τις άγονες

Τη Πέμπτη στη Μυτιλήνη πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων με στόχο την εξέταση ζητημάτων που αφορούν τις άγονες γραμμές.
Κατά πληροφορίες, στόχος είναι η μείωση των γραμμών αυτών ή η ένταξη σε άλλες γραμμές άγονων προσεγγίσεων, με στόχο να υπάρξει περικοπή του ποσού που διαθέτει κατ' έτος το αρμόδιο υπουργείο για την κάλυψη αγόνων γραμμών.
Η υπόθεση των τοπικών αγόνων γραμμών μέχρι πρότινος ήταν θέμα που συνεξέταζε το τότε υπουργείο Αιγαίου με το τότε Ναυτιλίας, καθώς διαχωρισμός αγόνων υπάρχει και σε μεγάλες γραμμές που χειρίζονταν και χειρίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ άγονες γραμμές τοπικού όμως χαρακτήρα χειριζόταν το τότε υπουργείο Αιγαίου με τις συμπτύξεις των υπουργείων και με την νυν μορφή το όλο θέμα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΘΥΝΑΛ, το οποίο όμως θα έχει απέναντι του ένα υπουργείο Οικονομικών, που δεν φαίνεται διατεθειμένο να ανοίξει το “πορτοφόλι” λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας.
Τούτου δοθέντος, εάν συμβεί η σύσκεψη αυτή καθίσταται κρίσιμη λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και της σοβαρότητας που αυτό έχει για τη συνοχή του νησιωτικού χώρου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στο παρελθόν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το τότε υπουργείο Αιγαίου είχε χειριστεί θέματα συνοχής και νησιωτικότητας, τα οποία προέβλεπαν ειδικά κονδύλια ενώ πολύ αργότερο το όλο θέμα επανήλθε με αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ που επεξέτειναν θαλάσσιους διαδρόμους εμπλέκοντας ως καταληκτήριους κόμβους βασικά λιμάνια της νησιωτικής Ελλάδος τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο Αιγαίο.
Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι τελευταίοι σχολιασμοί από τουρκικής πλευράς σε ΜΜΕ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στην περίπτωση που η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ.
Πάντα κατά πληροφορίες το τουρκικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται κατ' ανάγκη στα πετρέλαια και το real estate, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ακτοπλοΐας καθώς φορείς του τουρκικού τουρισμού “διαβλέπουν” ευρύ πεδίο ανάπτυξης τουριστικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα εγγύς ελληνικά νησιά και όχι μόνο.
http://www.theseanation.gr/news/ferries/siskepsi-agones.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails