Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Διαλύουν το στράτευμα κι εσείς τους κοιτάτε....

Κρεμάστε τα συρίττια και τα αστέρια σας.....Δεν έχετε τιμή;;;

http://hellenicnationalisticunion.blogspot.com

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην Πολεμική Αεροπορία, το Στρατό και το Ναυτικό οι πρόσφατες κρίσεις, που -όπως καταγγέλλεται- έγιναν με κομματικά κριτήρια και με στόχο να αναδειχθούν συγκεκριμένοι αξιωματικοί, συνεργάτες πολιτικών προσώπων.

Η Πολεμική Αεροπορία είναι «καζάνι που βράζει», καθώς – όπως έγραψε η εφημερίδα «Το Παρόν» υπήρξε «σφαγή σμηνάρχων» ώστε να προαχθεί τελικά σε ταξίαρχο ο πρώην υπασπιστής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, σμήναρχος Ευαγγέλου, που ήταν στην 82 θέση σε σύνολο 221 σμηνάρχων. Από τους 82 οι 6 αποστρατεύθηκαν και προήχθησαν 15. Οι υπόλοιποι έμειναν στάσιμοι. Δηλαδή ο σμήναρχος Ευαγγέλου έκανε προσπέραση σε 76 συναδέλφους του.

Μετά τη θητεία του ως υπασπιστής του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Σμήναρχος Ευαγγέλου, πέρυσι τοποθετήθηκε Διοικητής των F 16 στην Κρήτη, όπου τον Αύγουστο έγινε το ατύχημα με την σύγκρουση των 2 F 16.! Κι όμως προήχθη. Και που τοποθετήθηκε; Επικεφαλής στις μεταθέσεις του ΓΕΑ με προϊστάμενο κλαδάρχη τον Σάκη Παπανικολάου, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διευθυντής του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Σάκης Παπανικολάου ήταν απόστρατος. Ο υπουργός Άμυνας τον επανέφερε και τον έκανε υποπτέραρχο. Η ιστορία του Παπανικολάου όμως πηγαίνει πίσω στην χρυσή εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου, του οποίου ήταν και υπασπιστής. Τότε είχε τοποθετηθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον από όπου και τον ανακάλεσαν καθώς το όνομά του φέρονταν να έχει αναμιχθεί σε περίεργη υπόθεση με οδοιπορικά.

Προαγωγές όμως πήραν και άλλοι υπασπιστές, νυν αλλά και πρώην υπουργών. Στο βαθμό του ταξιάρχου προήχθη ο υπασπιστής του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, σμήναρχος Λιακόπουλος. Διοικητής της σχολής Ικάρων τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Πέτκος που στο παρελθόν είχε διατελέσει υπασπιστής του Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι προαγωγές αρκετών «πράσινων» αξιωματικών και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, έγιναν η αιτία να αποστρατευτούν ικανοί και άξιοι αξιωματικοί που απλά δεν ανήκαν στο συγκεκριμένο κομματικό χώρο.

Παρόμοιες αδικίες υπήρξαν και στο Στρατό Ξηράς, αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου αποστρατεύτηκαν καθόλα ικανοί και επιχειρησιακοί αξιωματικοί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, στο Ναυτικό, του υπασπιστή του πρώην υφυπουργού Άμυνας Μανώλη Μπετενιώτη, αρχιπλοίαρχου Κατσάρη, ο οποίος προήχθη και τοποθετήθηκε επικεφαλής στον Β' Κλάδο, που είναι αρμόδιος για το προσωπικό.

Μια ξεχωριστή περίπτωση

Ο πλοίαρχου των υποβρυχίων, Ραδ. Φουντουλάκης, από τους πιο μορφωμένους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχει μεταπτυχιακό Μaster στην Υποβρύχια Ακουστική, είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, δίδαξε επί 10 χρόνια ως καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές μελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπήρξε μεταξύ των αρχικών εμπνευστών της δημιουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής και μέλος επιτροπών πολλών διεθνών συμποσίων. Την τριετία 2006-09 υπηρέτησε σε θέση κλειδί στο πιο σοβαρό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στο Στρατηγείο Μετασχηματισμού του SACT (ΗΠΑ), ως διευθυντής Εκπαίδευσης, όπου διακρίθηκε κατ΄ επανάληψη αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχηγού πολυεθνικών αποστολών επιθεώρησης και υποβοήθησης διαφόρων χωρών, ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Η συνημμένη επιστολή του ΝΑΤΟ αποτελεί διθύραμβο για κάθε έλληνα αξιωματικό. Όμως ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε, φαίνεται σημασία σ’ όλα αυτά και επέτρεψε να τον αποστρατεύσουν σε ηλικία 50 ετών. Και μια μικρή λεπτομέρεια: Η οικογένεια του πλοίαρχου κατάγεται από το χωριό του Μιχάλη Καρχιμάκη στο Λασίθι, αλλά είναι άλλης «απόχρωσης»… Κρίμα!

Το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τις πρόσφατες κρίσεις δεν είναι καθόλου καλό, αφού, εκτός των άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποσχεθεί ότι φέτος όλα θα ήταν αξιοκρατικά. Κάτι που διαψεύστηκε στην πράξη......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails