Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο λαός της Αναστάσεως

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/blog-post_3315.html#more
Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ο Τ Α Ν ΠΡΟ αιώνων συνέθεταν στην Νεκρώσιμον Ακολουθίαν «το μεν σώμα αυτού εις τα εξ ων συνετέθη διάλυσον», δεν προέβλεψαν ότι: Η Εσταυρωμένη Κύπρος του 2011 θα κήδευε απομεινάρια ήδη διαλυθέντων από δεκαετίες σωμάτων. Τα Μαρτυρικά Οστά ηρωικών παιδιών της: 37 χρόνια Αγνοουμένων. Υπέρ ελευθερίας πολέμησαν τους Τούρκους εισβολείς, στις προδομένες Θερμοπύλες της Κερύνειας. Πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Αδήλωτοι. Τούρκοι τούς εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Τους παράχωσαν ομαδικά σε λάκκους και: Επί 10ετίες, σαδιστικά, δολοφονούν, προσχεδιασμένα, διατεταγμένα και συστηματικά τις ψυχές των οικογενειών τους.


Κ Η Δ Ε Υ Τ Η Κ Α Ν χθες, στο Καϊμακλί, τ’ ακήδευτα 37 χρόνια Οστά του 20ετούς το 1974 αγνοούμενου ήρωα Κωστάκη Ι. Ασιήκκαλη, του 251 Τάγματος Πεζικού της Κερύνειας. Βρέθηκαν σ’ ομαδικό τάφο στο τουρκικό χωριό Τζιάος. Την παρελθούσα Κυριακή, στον Οίκο Μαραθάσας, κηδεύτηκαν τα Οστά του φίλου και συμπολεμιστή του, του Χαράλαμπου Α. Κασπαρή 20χρ. Την ίδια μέρα, στην Πάχνα, του Κυριάκου Στυλιανού Θουκή 24χρ. και στην Κάτω Δευτερά του 23ετούς απ’ το σκλαβωμένο Πέλλαπαϊς Κώστα Α. Ψαρά. Των Θουκή και Ψαρά, εντοπίστηκαν σε καμίνι κοντά στο τουρκοκρατούμενο Συγχαρί, μαζί με τα Οστά του Σταύρου Χ’’Νικολάου 24χρ. απ’ την Αγία Βαρβάρα και του Γιώργου Μουστάκα 20χρ. απ’ την Κερύνεια μας, που θα κηδευτούν προσεχώς.

Τ Η Σ ΠΑΤΡΙΔΑΣ η Σταύρωση συνεχίζεται 37χρόνια. Οι σταυρωτές της περιφέρονται θωπευόμενοι από τους σύγχρονους Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές. Και τους νίπτοντες τας χείρας Πιλάτους. Φίλημα Ιούδα καρπούμενοι: Των, από 21ης Απριλίου (σαν σήμερα) 1967, σταυρωτών της δημοκρατίας στη γενέτειρά της, Χουνταίων ανθελλήνων. Που, απελθόντες ουκ απήγξαντο. Καρπούμενοι, συνάμα, τον ραγιαδισμό των Ηττημένων Μυαλών. Φλεγομένων, τω όντι, ίνα συνεταιρισθώσι «διζωνικώς» τε και «δικοινοτικώς» μετά των σταυρωτών…

Α Λ Λ ’ Ο ΛΑΟΣ ούτος, είναι λαός, προγονόθεν κι εσαεί, λαός αναστάσιμος. Έστω κι αν το Εν Τάφω τριήμερον, με Κουστωδίες και Κεντυρίωνες κι ολιγόπιστους και μηδίσαντες κι αργυρώνυτους, διαρκεί 37 έτη, ο λαός της Αναστάσεως υπομένει μ’ εγκαρτέρηση τον Γολγοθά. Διότι, η ύπαρξή του συντίθεται από την Πίστη και τη Βεβαιότητα ότι έσσεται ήμαρ: «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού». Γι’ αυτό και χθες, κήδευσε τα Κόκκαλα τα Ιερά και του Κωστάκη Ασιήκκαλη, ψάλλοντας, «απ’ τα Κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε ω χαίρε ελευθεριά». Καλήν Ανάστασιν.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Μ.ΠΕ 21.4.11
Αντιλαμβάνεται επιτέλους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στεφάνου πώς και γιατί ένας Διζωνικός του επικήδειος στο Καϊμακλί - σε εκκωφαντική αντίθεση από τον συγγενικό του Ήρωα αποχαιρετισμό - αποσπά μηδέν χειροκροτήματα; Ούτε να κηδεύσουμε τους Ήρωές μας δεν μας απαλλάσσετε απ’ τις Διζωνικές σας; Έλεος πια. Έλεος!
Λάζ. Α. Μαύρος
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/375751

2 σχόλια:

  1. Ανατρίχιασα. Συγκινήθηκα. Χρόνια το περιμένω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό το άρθρο. Φίλε μου ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    «απ’ τα Κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε ω χαίρε ελευθεριά». Καλήν Ανάστασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου
    έγώ ένας άπλός άναμεταδότης είμαι
    οί εύχαριστίες άνήκουν στό
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/
    πάντως σέ εύχαριστώ, νά είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails