Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Σκληρή απάντηση στους γιαλαντζί «Μακεδόνες» των Σκοπίων από παλιούς διαπρεπείς επιστήμονες: Οι Μακεδόνες είναι Ελληνικό Δωρικό φύλο»


-Οι Μακεδόνες είναι Ελληνικό Δωρικό φύλο
-Μετά τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου Βούλγαροι βαφτίστηκαν «Μακεδόνες» για ν’ αρπάξουν την Μακεδονία

Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης
akontogiannidis@yahoo.gr
Οι Σκοπιανοί, «μακεντόντσι» όπως αυτοαποκαλούνται, ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ψευτοεπανάσταση του « Ιλιντεν» δηλαδή τον προβοκατόρικο ξεσηκωμό των Βουλγάρων κομιτατζήδων τ’ «Αηλιού», στις περιοχές Κρουσόβου-Μοναστηρίου, που διέφυγαν μετά στη Βουλγαρία, προκαλώντας έτσι τους Οθωμανούς, σε αντίποινα να κάψουν Ελληνικά χωριά και να κατασφάξουν τους ανυπεράσπιστους Έλληνες κατοίκους…

Καμαρώνουν επίσης στα Σκόπια, τον τεράστιο ανδριάντα που παριστά έφιππο τον Μεγαλέξανδρο, ύψους 12 μέτρων!.. Όλα τάχει η Μαριωρή, άντε να βάλει και τον φερετζέ… Και το κάνουν χωρίς ίχνος ντροπής ψάχνοντας ενδόξους προγόνους ξένων, να τους ιδιοποιηθούν για να αποκτήσουν μια πλαστή ταυτότητα! Έτσι θ’ αποκτήσει ξύλινα πόδια για να ψηλώσει, ο πρωθυπουργός τους Νίκολα Γκρούεφσκι, που πιστεύει ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονος του Αριστοτέλη από την πλευρά της μητρός του και του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την πλευρά του πατρός!.. Αλήθεια, εκεί στα Σκόπια, δεν έχουν ψυχιάτρους;

Όταν το 1896 διεξάγονταν στην Αθήνα οι Α΄ ολυμπιακοί Αγώνες, ο έγκριτος γλωσσολόγος Γεώργιος Χατζηδάκης, ερευνούσε το λεγόμενο «Μακεδονικό» που ήταν εν εξάρσει. Οι Βούλγαροι ανακάλυψαν ξαφνικά και ισχυρίζονταν ότι ήταν… Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ο μεγάλος πόνος τους ήταν πώς να αρπάξουν τα εδάφη της Μακεδονίας, με τον αέρα της υπεροχής που τους έδινε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Αν ισχυρίζοντο ότι ήταν Μακεδόνες, το δίκιο πήγαινε με το μέρος τους… Έτσι άρχισαν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αδιαφορώντας για το εμπόδιο «του όμαιμου και ομόγλωσσου!...»
Αυτοί οι … γιαλαντζί Μακεδόνες, όπως τους χαρακτήρισε ο μακαρίτης Γιώργος Ζαμπέτας, ξεσκεπάστηκαν τότε από τις αποκαλύψεις Χατζηδάκη αλλά και των διαπρεπών Γαλλογερμανών επιστημόνων ( Στούρτζ, Μύλλερ, Οθων Αβελ, Αύγουστος Φικ κ.α.) που υποστήριζαν ότι « οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες, λαλούντες διάλεκτον ελληνικήν ομοίαν προς την δωρικήν» και εβεβαίωναν ότι οι Μακεδόνες ήσαν Δωριείς. Μετά ήρθαν εμπεριστατωμένες μελέτες των ημετέρων Ιωάννη Βασματζίδη, Μαργαρίτη Δήμιτσα που δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση του ελληνικού χαρακτήρα των Μακεδόνων.
Ο Χατζηδάκης, δεν άφησε πηγή ανεξερεύνητη και αντίρρηση χωρίς απάντηση. Από ιστορικής απόψεως επικαλείται τον Ηρόδοτο, κατά τον οποίο « ο Αλέξανδρος ο του Αμύντα λέγει προς τους φιλοξενούμενους υπ’ αυτόν Πέρσας, « Είπατε ότι Ελλην αρχηγός των Μακεδόνων, σας υπεδέχθη καλώς». Ο Αλέξανδρος λέγει και προς τους Αθηναίους: « Καταγόμενος εξ αρχαίας ελληνικής φυλής, δεν επιθυμώ να δουλωθή η Ελλάς». Ευθαρσώς ο πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος βεβαιεί ότι οι Μακεδόνες ήσαν απόγονοι Δωριέων.
Όσον αφορά τις εκφράσεις του Δημοσθένη κατά Φιλίππου και Μακεδόνων, αυτές προήρχοντο από κομματικό ανταγωνισμό και ολίγη σημασία έχουν στην ιστορική και εθνογραφική έρευνα. Άλλωστε σε πολλά κείμενα αποδεικνύεται ότι οι Μακεδόνες αποκαλούσαν διαφόρους μη ελληνικούς λαούς βαρβάρους όπως και τους Ρωμαίους βραδύτερα, πράγμα που δεν θα έκαναν εάν ήσαν βάρβαροι.
Γλωσσολογικώς ο Χατζηδάκης αποδεικνύει ότι «οι Μακεδόνες ελάλουν διάλεκτον ελληνικήν ομοία με την ηπειρωτικήν, συγγενήν προς των Λακώνων και Αιτωλών». Είχε τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, οι λαλούντες την ελληνική στην Αθήνα, με εκείνους που διαμένουν στην Θεσσαλία, την Κρήτη τη Μικρά Ασία, και τον Πόντο.
Εκτός από τη γλώσσα, οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ήθη κι έθιμα με τους άλλους Έλληνες « και την προς τους βασιλείς οικειότητα και παρησσίαν και τον βαρύν οπλισμόν και την τακτικήν του πολέμου». Και η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής γλώσσης δια των κατακτήσεων, αποδεικνύει «τον καθαρόν ελληνικόν χαρακτήρα των Μακεδόνων, οι βασιλείς των οποίων εκάλουν εις τας αυλάς των Έλληνας ποιητάς και φιλοσόφους, έφεραν ελληνικά ονόματα εις εξ αυτών ο Δώσων ως αείποτε υποσχόμενος και ουδέποτε δίδων…».
Η πληθώρα των αποδείξεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Μακεδονία ήτο και εξακολουθεί να είναι Ελληνική! Αρκεί να το αντιληφθεί και ο ψευτομακεδόνας Γκρούεφσκι… και κάποιοι συμφεροντολόγοι Αμερικανοί πάτρωνες του. Θα πρέπει επίσης να ενθυμούνται το αμαρτωλό παρελθόν τους, ως συνεργάτες των Γερμανών Ναζί. Τότε που τους υποδέχτηκαν ως ελευθερωτές, κρατώντας τεράστιες φωτογραφίες του Χίτλερ, του βούλγαρου βασιλιά Βόρι και φυσικά τον μεγάλο χάρτη της Μακεδονίας… Αυτά δεν τα ξέρουν οι ένθερμοι ξένοι υποστηρικτές τους, και κυρίως οι εν Ελλάδι παροικούντες ψευτοπροοδευτικοί ;
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Real News»
Πηγή.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_7727.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails