Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αντίδραση από την Τουρκική Εστία στις επισκευές εκκλησιών

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
 Αντίδραση από την Τουρκική Εστία στις επισκευές εκκλησιών
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εστίας Σαμψούντας καθηγητής Καγιά Τουντζέρ Τσαλαγιάν αντέδρασε στην έντονη δραστηριότητα επισκευής εκκλησιών στην Ανατολία, όπου δεν έχει απομείνει ποιμνίο.

Ο καθηγητής Καγιά Τουντζέρ Τσαλαγιάν στην ανακοίνωση που έκανε, δηλώνει πως τον τελευταίο καιρό γίνεται προσπάθεια στροφής προς τον χριστιανικό πολιτισμό και ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές έχει προστεθεί και η Σαμψούντα Ο Τσαλαγιάν υπενθύμισε πως με τους φόρους εκατομμυρίων που αποδίδει το Τουρκομουσουλμανικό έθνος έχουν επισκευαστεί και επισκευάζονται εκκλησίες σε πολλές περιοχές όπως στην Βαν, στην Τραπεζούντα, στο Σιβρίχισάρ, στο Αντίγιαμάν, στο Φάτιχ, στην Κωνσταντινούπολη, στο Χατάι, στο Ντιγιαρμπακίρ και στην Ταρσό.

Ο Ταλαγιάν ανέφερε ότι με λύπη του πληροφορήθηκε πως με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου της περιοχής προστέθηκε πλέον και η Σαμψούντα σε αυτές τις πόλεις και δήλωσε : ¨Χίλια χρόνια μετά την υπαγωγή της Ανατολίας σε Τουρκοισλαμική Διοίκηση, οι χριστιανικές κοινότητες που ζούσαν στην Ανατολία πλέον σήμερα δεν ζούνε. Στο τέλος του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα η Ανατολία δεν παρέμεινε μόνο ως Τουρκική πατρίδα αλλά ταυτόχρονα εξισλαμίσθηκε. Με την συνθήκη ανταλλαγής του 1923 οι χριστιανοί, ιδιαίτερα της περιοχής της Μαύρης θάλασσας που θέλανε να μετατρέψουν την περιοχή σε Ελληνοορθόδοξο κράτος με πρωτεύουσα την Σαμψούντα στάλθηκαν στην Ελλάδα, και οι Τουρκομουσουλμάνοι από την Ελλάδα εγκαταστάθηκαν κυρίως στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Τσαλαγιάν δήλωσε τα εξής :
¨Μετά την διάλυση του κομμουνιστικού μπλοκ ιεραπόστολοι εργάζονται όσο μπορούνε για να εκχριστιανίσουν τα Βαλκάνια. Σε μια τέτοια εποχή κατά την οποία κορυφώνονται οι επεμβάσεις στην θρησκευτική ζωή των ομόθρησκων και ομοεθνών μας σε Ελλάδα και Βουλγαρία, αναμένουμε από τον εγνωσμένων εθνικών και θρησκευτικών ευαισθησιών δήμαρχο της Σαμψούντας και από το επαρχιακό συμβούλιο να αλλάξουν την απόφαση τους σχετικά με την επισκευή της εκκλησίας. Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύουμε πως οι πολίτες μας στο χωριό Τεκέκιοι και οι μουσουλμάνοι της Σαμψούντας δεν θα παραμείνουν αδρανείς¨

Σχόλιο : Να αναφέρουμε πως πρόκειται για την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων. Μια νομιμοφανής οργάνωση με άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο, η οποία εκπροσωπεί ότι πιο εθνικιστικό στην Τουρκία. Ο συγκεκριμένος κύριος τον Δεκέμβριο του 2009 είχε βραβεύσει σε εκδήλωση στην Σαμψούντα τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε . Από την εκδήλωση εκείνη είναι και η παρακάτω φωτογραφία. Ωραίο το φόντο για κάποιον που φιλοδοξεί να γίνει και αρχιμουφτής ….
17/08/2011 από TourkikaNea.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails