Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος στα «εξωτικά» ονόματα για τους Ιταλούς

 

Ο Πάπας ζήτησε από τους γονείς να επιλέγουν μόνο χριστιανικά ονόματα

Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν σήμερα με έμφαση την έκκληση του πάπα Βενέδικτου προς τους καθολικούς γονείς να βαφτίζουν τα παιδιά τους μόνο με χριστιανικά ονόματα.
Η αναφορά του ποντίφικα έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής λειτουργίας στην «Καπέλα Σιστίνα» του Βατικανού. Ο πνευματικός πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών, υπογράμμισε ότι «κάθε μικρό που βαφτίζεται, αποκτά το χαρακτήρα του παιδιού, ξεκινώντας από το χριστιανικό του όνομα. Μια σαφής απόδειξη του ότι το Άγιο Πνεύμα ξαναγεννά τον άνθρωπο, μέσα στην αγκαλιά της εκκλησίας», τόνισε ο Πάπας.
Σύμφωνα με τους ιταλούς σχολιαστές, η παρέμβαση αυτή του γερμανού ποντίφικα, στοχεύει στον περιορισμό των «περίεργων, ιδιαίτερων ονομάτων», που επιλέγουν όλο και περισσότερα ζευγάρια για τα παιδιά τους.
Όπως ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Τόττι και η τηλεπαρουσιάστρια Χίλαρι Μπλάζι, που για την κόρη τους διάλεξαν το όνομα «Σανέλ», ο επίσης ποδοσφαιριστής Αλεσσάντρο Ντέλ Πιέρο που έδωσε στο γιο του το ρωσικό όνομα «Σάσα» και η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία, βάφτισε Ντέβα, την πρωτότοκη κόρη της.
«Εξωτικά» ονόματα, τα οποία μοιάζουν πρωτότυπα και εύηχα, αλλά που αρχίζουν , απ’ ότι φαίνεται, να ενοχλούν την καθολική Εκκλησία, διότι θεωρεί πως βρίσκονται υπερβολικά μακριά από την χριστιανική παράδοση.
Η συγκεκριμένη τάση ξεκίνησε ήδη από την δεκαετία του ογδόντα, όταν αρκετές ιταλικές οικογένειες, αποφάσισαν να επιλέξουν για τα παιδιά τους τα ονόματα «Τζέϊ Άρ», «Σου Έλεν», «Κέβιν», με άμεση αναφορά και έμπνευση από τις αμερικανικές σαπουνόπερες και τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.
Το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, πάντως, με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, στέλνει ένα σχετικά καθησυχαστικό μήνυμα, ως προς τους προβληματισμούς που θέτει η Αγία Έδρα.
Σε ότι αφορά τα ονόματα που υιοθετήθηκαν στην Ιταλία, την τελευταία διετία, για τα αγοράκια, επικρατούν το «Φραντσέσκο», «Αλεσσάντρο» και «Αντρέα». Για τα κοριτσάκια τα «Τζούλια», «Σοφία», «Μαρτίνα» και «Αλέσσια». Μια επαναπροσέγγιση της παραδοσιακής, χριστιανικής πραγματικότητας, με ευθεία αναφορά και σε αρχαιοελληνικές ρίζες.
   By admin

1 σχόλιο:

  1. Σκατα στον πουστη φασιστογερμανο-χριστιαχβε

    να παει στην γερμανια να διδει εντολες.

    Ιταλος που ζω στην Ελαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails