Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

‘Gurdian’: ‘Ρεκόρ αυτοκτονιών στην Ελλάδα, λόγω των οικονομικών’…


"Η Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται να τους θάψει"...



«Ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ στην Ευρώπη και οι ειδικοί λένε ότι αυτό παρατηρείται λόγω της αυξανόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ‘Gurdian’» γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα σήμερα.


Τα επώδυνα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται για να περιορίσουν δραστικά το κόστος και το οικονομικά δράμα που δεν φαίνεται να έχει τέλος, έχουν προκαλέσει στην πλειοψηφία των Ελλήνων απαισιοδοξία στο βαθμό να κόψουν το νήμα της ζωής τους.

Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των αυτοκτονιών από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 40% από την ίδια περίοδο του 2010.

Πριν την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, πριν από τρία χρόνια, η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη με ποσοστό 2,8 ανά 100.000 κατοίκους. Τώρα ο αριθμος έχει σχεδόν διπλασιαστεί και έχει φθάσει σε ρεκόρ για την γηραιά ήπειρο.

Ο Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα θεωρεί την αυτοκτονία ως ντροπή και αρνείται την χριστιανική ταφή των αυτοχείρων.
Οι απόπειρες αυτοκτονίας έχουν επίσης αυξηθεί.

«Ποτέ η αιτία δεν είναι μόνο μία, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως τα χρέη, η ανεργία, ο φόβος της απόλυσης και οι άνθρωποι προειδοποιούν πολλές φορές ότι θα αυτοκτονήσουν», λέει η ψυχίατρος Ελένη Μπεκιάρη από την ΜΚΟ ‘Κλίμαξ’, που λειτουργεί όλο το 24ωρο και δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα προκειμένου να βοηθήσει τα άτομα με αυτοκτονικές τάσεις.

Πριν από την κρίση, η οργάνωση λάβαινε περί τις δέκα κλήσεις καθημερινά και τώρα δέχεται πάνω από 100 ημερησίως.
«Οι περισσότεροι είναι, γυναίκες, μεταξύ των 30 -50 ετών και άνδρες από 40 έως 45 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε απελπισία εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων», είπε η Μπεκιάρη.

«Η εμπειρία μου δείχνει ότι οι άνδρες που έχουν αυτοκτονικές τάσεις έχουν χάσει την αξιοπρέπειά και την υπερηφάνεια τους και είναι ψυχολογικά τραυματισμένοι», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails