Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

To δυστύχημα στην Ελβετική σήραγγα και η έκρηξη στο Μαρί



Το δυστύχημα στην σήραγγα της Ελβετίας (15 Μαρτίου 2012) είχε ως αποτέλεσμα 28 νεκρούς εκ των οποίων οι 22 ήσαν μικροί μαθητές. Άλλα 24 παιδιά τραυματίστηκαν. Στην έκρηξη στο Μαρί είχαμε 13 νεκρούς και 61 τραυματίες (11 Ιουλίου 2011).
Ας συγκρίνουμε λοιπόν τη συμπεριφορά των Ευρωπαϊκών αρχών που ΚΑΜΙΑ ευθύνη δεν είχαν στο πιο πάνω θλιβερό συμβάν με την ιταμή συμπεριφορά του θλιβερού Προέδρου μας Χριστόφια και των ανθρώπων του που ΕΙΧΕ ευθύνη για την παρολίγο ολική καταστροφή της Κύπρου,  για την οποία κατηγορείται στο πόρισμα Πολυβίου.
Στο Βέλγιο από όπου κατάγονται 16 από τα 22 παιδάκια, κηρύχθηκε ημέρα πένθους ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή κατά την ίδια μέρα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χώρα ΣΙΓΗΣΑΝ Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί ενώ ήχησαν οι Καμπάνες των εκκλησιών της χώρας.
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  που εδρεύει στο Βέλγιο, τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή εις ένδειξη αλληλεγγύης στη χώρα που φιλοξενεί την Επιτροπή αυτή.
Στην Ολλανδία κυμάτιζαν μεσίστιες σημαίες καθώς 6 από τα 22 παιδάκια ήταν Ολλανδοί.
Ο Ελβετός πρόεδρος που ΔΕΝ έχει ευθύνη για το συμβάν που συνέβη στην Ελβετική σήραγγα εδήλωσεν ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους τραυματίες και τους συγγενείς τους.
Στο Βέλγιο τα σχολεία των μικρών παιδιών (στο Χέρβελε Βελγίου) και Λόμελ Βορειοανατολικά) μετετράπηκαν σε τόπους προσκυνήματος. Λουλούδια, κεριά, ζωγραφιές και μπαλόνια έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των τοίχων των σχολείων.  Αυτά γράφτηκαν στις εφημερίδες.
Αλλά είναι και το άλλο που δείχνει την διαφορά ποιότητας του (Ευρωπαίου) Βέλγου πρωθυπουργού με τον δικό μας τον θαυμαστή των Σύρων  (είπε γαρ ότι έχουμεν οι Κύπριοι πιο πολλές ομοιότητες με τον Σύρους από ότι με τους Έλληνες!).
Ο Βέλγος λοιπόν πρωθυπουργός Έλιον Ντι Ρούπο μιλώντας στο Κοινοβούλιο Βελγίου, είπε :
«Ζούμε μια Εθνική Τραγωδία. Ο πόνος μας είναι απερίγραπτος.  Η χώρα μας θρηνεί τα παιδιά της».
Συγκρίνετε τον δικό μας πρόεδρο με τον Βέλγο πρωθυπουργό που ΟΥΔΕΜΙΑΝ ευθύνη φέρει για το δυστύχημα ενώ ο δικός μας φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη αν όχι όλη για την έκρηξη στο Μαρί και που του καταλογίζεται στο πόρισμα Πολυβίου.  13 νεκροί, 61 τραυματίες, εκατομμύρια ζημιές, καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Βασιλικού, ταλαιπωρία λόγω διακοπών στον ηλεκτρισμό, φόρος  απεχθής για να καλύψουμε τις συνέπειες του ολετήρα Χριστόφια και από πάνω χυδαία, ιταμή συμπεριφορά προκλητική και ανυπόφορη τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του. Περιφρόνηση  ακόμα και στη Βουλή που τον κάλεσε να παραιτηθεί πάραυτα.
Ύστερα από αυτό «δεν έχουμε υπόθεση», κατά το κοινώς λεγόμενο. Και αυτός ο Πρόεδρος θα αναλάβει τα ηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε δύο μήνες. Ρεζίλι θα μας κάνει.  Αμφιβάλλει κανείς;  Ορίστε που και την τελετή ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα κανόνισε  να γίνει στην «Κυρίαρχη» Αγγλική Βάση Ακρωτηρίου. Αν το σκεπτικό ήταν ότι ΚΑΙ το Ακρωτήρι είναι έδαφος  της Δημοκρατίας θα είχε την κατανόηση του λαού. ΔΕΝ είναι έτσι όμως. Απλώς είναι ένδειξη της δουλοφροσύνης του προς τους πρώην φονιάδες των λαών Ιμπεριαλιστές και τώρα μεγάλα αφεντικά (με το γάντι βεβαίως!).
Α. Γ. Κουφτερός
Θεολόγος
μέλος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης
(ΚΕΑ) Κύπρου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails