Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

''ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ''

Το δάκρυ των Προγώνων στην κρίση των ...Απογόνων !


Του Βασιλείου Στυλιανέση*

Φίλοι μου

Όσοι παρακολουθούν την Αιώνια Ελληνική Πίστη θα ξέρουν ότι είναι λίγες οι φορές που παρεμβαίνω με άρθρα μου στα κοινά.Αν χρειάζεται περιορίζομαι σε μικρά σχόλια.

Αυτό που με έκανε να πάρω χαρτί και μολύβι ήταν το άκουσμα της είδησης ότι πουλήθηκε η μαρίνα του Φλοίσβου σε Τούρκο επιχειρηματία (άκουσον άκουσον).

Ο θυμός ήταν τόσο μεγάλος που την πλήρωσε ένα πληκτρολόγιο ενός Η/Υ. Η θλίψη και η αγανάκτηση με περιέλουσαν.Αργότερα αφού ηρέμησα καθόμουν σκεπτικός και από το μυαλό μου πέρναγαν διάφορες εικόνες.

Αλήθεια! Ερχόταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με κοίταγε με ένα βλέμμα που ήθελα η γη να με καταπιεί.Όλοι οι νεκροί που έπεσαν από Τουρκικό μαχαίρι πέρναγαν μπροστά μου και έκλεινα τα μάτια.Έφερνα τη σκηνή από την ταινία <<Παπαφλέσσας>> εκεί που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πάνω στο άλογο μιλά στους Έλληνες λέγοντας τους : Που πάτε ορέ Έλληνες; Τι τους φοβάστε μια χούφτα είναι; και ντρέπομαι στη σκέψη ότι αυτούς που πολέμησε για του <<Χριστού την Πίστη την Αγία και τις Πατρίδος την Ελευθερία>> τους ξανάφερε εδώ μέσα οι λεγόμενοι απόγονοί του.

Περνούν από μπροστά μου ο Παύλος Μελάς που δολοφονήθηκε από Τούρκικο βόλη,οι ήρωες λεβέντες των Βαλκανικών Πολέμων,Ο Χρυσόστομος Σμύρνης που τον έγδαραν οι Τούρκοι και τον περιέφεραν στους δρόμους της Σμύρνης,τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Γενιά του '40,οι ήρωες της Κύπρου το 1974.

Όλοι με κοιτούν με δάκρυα στα μάτια και λένε ΓΙΑΤΙ;

Αλήθεια πώς θα αντικρίσω τον αδερφικό μου Κύπριο φίλο Μιχάλη που στο σπίτι του σήμερα ζούνε από το 1974 Τούρκοι;

Πραγματικά είναι πολύ επίκαιρη η ρήση του Πλάτωνα που λέει : ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ όπως επίσης και ο τίτλος που συνοδεύει το ιστολόγιο της Αιώνιας Ελληνικής Πίστης : "τον τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ' αχρείων νομίζομεν" - ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ .........(ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ Β'40 .ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ)

Γι αυτό θα ξαναπώ αυτό που κάθε μέρα συζητώ με πολλούς συνανθρώπους μου.Η κρίση αξιών είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση,το να θέλουμε δηλαδή να ζούμε κάτω από την διαταγή του Τούρκου για άλλη μια φορά.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΖΕΙ...Αυτό είναι το σύνθημα που έχει αντικαταστήσει τον στίχο του Εθνικού μας Ύμνου

''Απ΄τα κόκαλα βγαλμένη

Των Ελλήνων τα ιερά

και σαν πρώτα ανδρειωμένη

Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά



Τέλος σημερινέ Έλληνα μην ξεχνάς.

''ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ''



Πλάτων 427-347π.Χ.

*Ο Βασίλειος Στυλιανέσης

Υπευθυνου του ιστολογίου

Αιώνια Ελληνική Πίστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails