Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινα η « Περισυλλογή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών του '40»

 « Περισυλλογή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών του '40»
Ένα ένα θα μαζέψουν, η διαδικασία θα ξεκινήσει σύντομα, τα οστά των ελλήνων στρατιωτών, που έπεσαν, ηρωικά μαχόμενοι κατά το έπος του 40, στα βουνά της Αλβανίας.
Η έρευνα για τον εντοπισμό των οστών, που τόσες δεκαετίες σαπίζουν στα λαγκάδια και στις χαράδρες και στη συνέχεια η εκταφή τους, θα γίνει σε έξι περιοχές των νομών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. Εκεί, δηλαδή, που οι Έλληνες πολέμησαν γενναία ενάντια στον Ιταλό κατακτητή. Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας για την «έρευνα, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των νεκρών στρατιωτών στον πόλεμο στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940-41», άρχισε η διαδικασία εκταφής σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες. Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, τονίζει την ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στρατηγικής στο Βορειοηπειρωτικό.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ, έχει ως εξής: "17 Φεβρουαρίου 1914. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός υψώνει τη Σημαία της Αυτονομίας και καταφέρει ισχυρό ράπισμα στους μηχανορράφους της Ευρώπης που δημιούργησαν το μόρφωμα «Αλβανία» πάνω στα ματωμένα χώματα της Ενιαίας Ελληνικής Ηπείρου.
Η αποφασιστικότητα των επαναστατών αποτυπώνεται στη Διακήρυξη του αρχηγού της Χιμάρας Σπ. Σπυρομήλιου: «Η Ήπειρος Ελληνική από της αρχαιοτάτης εποχής, η Ήπειρος από έτους ηνωμένη με το Ελληνικόν Κράτος, η Ήπειρος πωλείται δούλη εις τους Τουρκαλβανούς, τους μηδέν γνωρίζοντας ή εννοούντας περί της εθνικότητος αυτών. Η Ήπειρος διαμαρτύρεται και κηρύσσει ότι δουλείαν τοιαύτην δεν ανέχεται…»
Το Πρωτόκολλο της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914) και η εξ αυτού αναγνωρισθείσα Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου αποτέλεσε το επιστέγασμα του επικού εκείνου αγώνα.
Σήμερα, 99 χρόνια μετά, το γεωπολιτικό περιβάλλον στην περιοχή είναι ρευστό και επικίνδυνο. Η έξαρση του αλβανικού αλυτρωτισμού με την επίνευση των ΗΠΑ και η πολύπτυχη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων Αλβανίας-Τουρκίας,με την ενίσχυση του ρόλου και της παρουσίας της τελευταίας στη γειτονική χώρα, δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία επηρεάζουν ουσιαστικά σε επίπεδο ασφαλείας, τόσο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, όσο και τον κυρίως Ελλαδικό χώρο.
Στον αντίποδα, οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας αναζητούν ενότητα, όραμα και προοπτική, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν ασκεί τον αποφασιστικό εκείνο ρόλο που επιτάσσουν το Δίκαιο και η Ιστορία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητος.
Η ΣΦΕΒΑ και ο ΠΑΣΥΒΑ επισημαίνουν για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα υιοθετήσεως Εθνικής Στρατηγικής στο Βορειοηπειρωτικό, το οποίο συνιστά ενεργό Εθνικό Ζήτημα.
Ας προλάβουμε κάποτε τις εξελίξεις, για να μην τρέχουμε μονίμως ασθμαίνοντας πίσω από αυτές".
katoci.com
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails