Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αμερική και παγκόσμια κυριαρχία

Η Ευρασία πριν την εισβολή των Μογγόλων (wikimedia)Σε αυτό το βίντεο η Χίλαρι Κλίντον παραδέχεται ανοιχτά ότι η Αμερική έχει κατασκευάσει και χρηματοδοτήσει στο ύψος του σοβιετο-αφγανικού πολέμου την Αλ Κάιντα ως μια τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, η ίδια αποκρύβει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν στα ενδιάμεσα 30 χρόνια υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει την Αλ Κάιντα για να αποσταθεροποιήσουν με αυτόν τον τρόπο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χάρτη. Ο «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», στο οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ, και έχουν δαπανανήσει έως σήμερα τρισεκατομμύρια δολάρια - δεν στρέφεται εναντίον της Αλ-Κάιντα.
Αντιθέτως, σε αυτό τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα χρησιμοποιούνται όπως το πεζικό. Το «πολιτικό Ισλάμ» και η εισαγωγή ενός «ισλαμικού κράτους» - που διαμορφώθηκε μετά το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, αποτελούν αναπόσπαστα συστατικά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής: Το τρομοκρατικό κράτος και ο «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι ένα διαβολικό μέσο μιας συνολικής πολιτικής της κατάκτησης. Με τη βοήθεια αυτών αποσταθεροποιούνται κυρίαρχα κράτη και εκτελούνται «αλλαγές καθεστώτων» - και συνόρων.
Ο διάδοχος της Κλίντον, Τζον Κέρι, είναι, για παράδειγμα, σε άμεση σύνδεση με την τρομοκρατική οργάνωση Dschabhat an-Nusra («Μέτωπο Υποστήριξη του Συριακού Λαού»), μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και την ομάδα μάχης της στη Συρία, την οποία τώρα ο Ομπάμα θέλει να ενισχύσει με περισσότερα όπλα.
Είναι αυτό φυσιολογικό; Η Dschabhat an-Nusra είναι στον κατάλογο του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών τους προσκομίζει χρήματα και όπλα.
Εδώ είναι μερικά αποσπάσματα από τη δήλωση Κλίντον:  Έχουμε παρέμβει στο παρελθόν κατ 'επανάληψη στο Πακιστάν. Ας μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που σήμερα καταπολεμούμε, χρηματοδοτήσαμε και υποστηρίξαμε πριν από 20 χρόνια. Και το κάναμε γιατί ήμασταν [κατά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου] σε αυτή την αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ένωση. [Οι Σοβιετικοί] εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, και θέλαμε να τους αποτρέψουμε από το να αναλάβουν τον έλεγχο πάνω από την Κεντρική Ασία. Και έτσι ξεκινήσαμε με την δουλειά. Σε συνεννόηση με το Κογκρέσο, το οποίο τη στιγμή ελέγχονταν από τους Δημοκρατικούς, είπε ο Πρόεδρος Ρήγκαν ότι ήταν μια καλή ιδέα να συνεργαστούμε με την [πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών] ISI και τον πακιστανικό στρατό, για να στρατολογήσουμε αυτούς τους Μουτζαχεντίν και [μαχητές από άλλες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία] και να εισάγουμε την έκφρασή του Ουαχάμπι στο Ισλάμ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να νικήσουμε τη Σοβιετική Ένωση. Και τι συνέβη: οι Σοβιετικοί αποσύρθηκαν από το Αφγανιστάν, έχασαν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, και τελικά κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Έτσι, υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για να καλεστεί ως μια καλή επένδυση ...
Η στήριξη της Αλ-Κάιντα σε διάφορες χώρες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι γνωστή και καλά τεκμηριωμένη. Σε αυτό τον «ανεστραμμένο κόσμο» το ψέμα κυριαρχεί: Οι παίκτες και οι οπαδοί του «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας» δρουν με τρομοκρατικά μέσα. Ένας φαύλος κύκλος: Εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή του «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας», στο όνομα της δημοκρατίας, είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές κατασκευές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails