Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΛΛ. ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ La légende des sciences


Thavma-ellinonΣε όποιο σημείο της Ιστορίας και αν βρισκόμαστε, σε όποια κοινωνία, σ' έναν φοβερά εξελιγμένο πολιτισμό ή σε μια πρωτόγονη φυλή, μπορουμε να επισημάνουμε, πριν την ανάπτυξη της επιστήμης, μια κάποια γνώση. Σχεδόν πάντα υπάρχουν αριθμοί, σχήματα, ταξινομήσεις ζώων και γιατροί.

Αλλά η απαρχή της επιστήμης δεν βρίσκεται ακόμα εκεί. Γιατί;


Γιατί σε κάποιες στιγμές της Ιστορίας συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο: Όλες οι μορφές γνώσης προχωρούν μαζί. Τα πάντα μεταβάλλονται και τα πάντα γεννιούνται.

Παραδείγματος χάρη, σήμερα τα πάντα αλλάζουν: Οι τεχνικές της γνώσης, φυσικά, η παιδεία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Αστρονομία, η Χημεία, η Ιατρική κ.λπ. Ξαφνικά το σύνολο της γνώσης μοιάζει να προχωρεί σαν μεγάλο ποτάμι, σαν τεράστιος κορμός.

Πότε λοιπόν ξεκίνησε η επιστήμη και πού;


Θα πει κανείς πως είχε κάποιες απαρχές στην Κίνα, κάποιες στις Ινδίες, στη Βαβυλώνα, στην Αίγυπτο. Αλλά σ' εκείνες τις χώρες και σ' εκείνες τις εποχές δεν σημειώθηκε ακριβώς αυτή η μεγάλη πρόοδος.

Όμως τον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ., στη χώρα των Ελλήνων σημειώθηκε αυτή η τεράστια πρόοδος. Και από τότε που ξεκίνησε αυτό το γεγονός θεωρούμε την Ελλάδα πηγή μας - δηλαδή, σε κάποια πράγματα, είμαστε ακόμα παιδιά των Ελλήνων.






Ο Θρύλος των Επιστημών (La Legende Des Sciences) είναι μια σειρά βραβευμένων ντοκιμαντέρ του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Michel Serres και αναφέρεται στο θαύμα των Ελλήνων.

Το διαβάσαμε από το: Το θαύμα των Ελλήνων - Ελλάδα, αστείρευτη πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/08/blog-post_948.html#ixzz39dP5dt4c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails