Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΗΣ <<ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ>> ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΤις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αφετηρία το οικονομικό του πρόγραμμα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη.-

Αυτό το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα θα ήταν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό που μέχρι τότε βίωνε ένα συνεχές πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας μέσω δύο μνημονίων που είχαν επιβληθεί από το ιερατείο των Βρυξελλών και είχαν αποδεχτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαδοχικά του Γιωργάκη Παπανδρέου και των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.

Το πρόγραμμα αυτό το επονομαζόμενο έκτοτε πρόγραμμα της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το είχαν σχεδιάσει αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Ε. Δραγασάκη.

Ήταν για την περίοδο εκείνη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αλλά ασφαλώς κινείτο προς την σωστή κατεύθυνση αφού είχε στόχο την αποκατάσταση πολλών αδικιών και κατά συνέπεια ανακούφιζε το μεγαλύτερο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Για αυτό το πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τότε πολύ έντονη κριτική από τα άλλα κόμματα εκείνης της προεκλογικής περιόδου και χαρακτηρίστηκε ανεδαφικό, οικονομικά μη ρεαλιστικά κοστολογημένο και επομένως μη εφαρμόσιμο.

Ωστόσο όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο νεαρός αρχηγός τους Αλέξης Τσίπρας διακήρυτταν σε έντονο ύφος ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν αλλά αυτό που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν!!

Μάλιστα στελέχη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ που αργότερα υπουργοποιήθηκαν ισχυρίζονταν μετά βδελυγμίας στα τηλεοπτικά κανάλια ότι το πρόγραμμα ήταν απόλυτα κοστολογημένο και ότι θα «κόψουν τον λαιμό τους να βρουν τα λεφτά που χρειάζονται» ότι και να γίνει προκειμένου να εφαρμοστεί!!

Βέβαια για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο ρηξικέλευθο πρόγραμμα θα έπρεπε να συμφωνήσουν και οι θεσμικοί εταίροι μας δηλαδή η ΕΕ και το ΔΝΤ που πολύ πρόσφατα είχαν δέσει χειροπόδαρα την χώρα μας μέσω των δύο μνημονιακών συμβάσεων που είχαν υπογράψει οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας τις εκλογές μαζί με τους ΑΝΕΛ  θα ξεκινούσε το τεράστιο και πολύ δύσκολο έργο μιας αιμοσταγούς διαπραγμάτευσης με το ιερατείο των Βρυξελλών και του ΔΝΤ .

Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να γνωρίζει τι ακριβώς είχαν περάσει οι προκάτοχοι του όταν πήγαιναν πριν από αυτόν να διαπραγματευτούν τις μνημονιακές συμβάσεις και  έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικός όταν κόμπαζε λέγοντας στις δημόσιες εμφανίσεις του ότι <<εμείς θα βαράμε το ζουρνά και οι Αγορές θα χορεύουν>>!!

Οι Αγορές λοιπόν ή καλύτερα αυτοί που θα δάνειζαν την χώρα μας και όχι κατά ανάγκη  μόνον η ΕΕ ήταν οι σκληροί και άκαμπτοι τεχνοκράτες του παγκόσμιου τραπεζικού κατεστημένου και οι λύσεις για την Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών πολιτικών αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης ήταν ανύπαρκτες αφού η Γερμανοκρατούμενη  μέχρι και σήμερα Ευρώπη των Σόιμπλε και Μέρκελ επέβαλλαν  με ανάλγητο τρόπο στα κράτη της  Ευρωζώνης να έχουν απόλυτα ισοσκελισμένους μη ελλειμματικούς εθνικούς προϋπολογισμούς και να προβαίνουν σε περικοπές παντού στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα ώστε να μπορούν να αποπληρώνουν τα χρεολύσια που προκύπτουν από την συνεχή δανειοδότηση της χώρας μας μέσω των μνημονιακών συμβάσεων!

Έτσι αναπόφευκτα και πριν καν ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον ευφυή οικονομολόγο και άπειρο πολιτικό πλέον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τις χρονοβόρες και όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ατελέσφορες διαδικασίες της διαπραγμάτευσης το αποτέλεσμα ήταν προδικασμένο και χαμένο για τα Ελληνικά συμφέροντα!

Η χώρα μας διασύρθηκε για μήνες σε όλα τα φόρουμ εξάντλησε τα χρηματικά της διαθέσιμα , εκβιάστηκε και χειραγωγήθηκε από εξωθεσμικά κέντρα το τραπεζικό σύστημα, ενώ καθηλώθηκε η εσωτερική αγορά εργασίας.

Στο κυβερνητικό τιμόνι είχαμε ένα νέο και άπειρο πολιτικά πρωθυπουργό καθώς και έναν νέο ασύμβλητο πανεπιστημιακό Υπουργό Οικονομικών που προσπαθούσε να εκφοβίσει τους ερπετόμορφους των Βρυξελλών με διάφορες οικονομικές θεωρίες και παραπλανητικά  παιγνίδια τακτικής  ενώ την ίδια ώρα η χώρα βολόδερνε χωρίς πυξίδα σε θολά και αχαρτογράφητα νερά.

Το κόστος αυτής της αλογοπαράλογης πολιτικής παλινωδίας ήταν οικονομικά επώδυνο και ασφαλώς συνέβαλε στα μέγιστα για τις μετέπειτα αναγκαστικές αποφάσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2015.

Τότε τον Ιούνιο του 2015 παίχτηκε το μεγάλο δράμα και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε ένα ακόμη εκβιαστικό χτύπημα με την επιβολή ελέγχου των κεφαλαίων στο διατραπεζικό σύστημα ώστε να ενδώσει στις εξωφρενικές απαιτήσεις των Βρυξελλών.

Το κύκνειο άσμα πριν την ήττα και την απόλυτη παράδοση και υποταγή στο ιερατείο της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν το ευρηματικό δημοψήφισμα που προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας για το εάν συμφωνεί ο Ελληνικός λαός με τα προτεινόμενα εξοντωτικά μέτρα των Ευρωπαϊκών θεσμικών εταίρων.

Το βροντερό ΟΧΙ της πλειοψηφίας των Ελλήνων πέρασε στην Ιστορία αλλά αντί να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό η ξεκάθαρη εντολή του λαού και να γυρίσει η πατρίδα μας άλλη σελίδα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που έκανε την μεγάλη κωλοτούμπα και γύρισε προς τα πίσω την χώρα προδίδοντας την λαϊκή εντολή!!

Υιοθετώντας διάφορα πολιτικά προσχήματα και εκφοβίζοντας τον κόσμο με τεχνάσματα του είδους ότι εάν δεν συμβιβαστούμε θα βγούμε από την Ευρωζώνη και την ΕΕ καθώς επίσης προπαγανδίζοντας το γνωστό Θατσερικό δόγμα ΤΙΝΑ(There is no alternative) παρέδωσε τα κλειδιά της τύχης της χώρας στους δανειστές διαμέσου ενός τρίτου καταστρεπτικότερου μνημονίου που τελικά φτωχοποιούσε μια ήδη χρεοκοπημένη κοινωνία!!!

Το ιερατείο των Βρυξελλών αναγνωρίζει πλέον στο πρόσωπο του Α. Τσίπρα τον καλύτερο εντολοδόχο τους τον στηρίζει ανοιχτά και απροκάλυπτα και σε πλήρη συνεννόηση μαζί του προκηρύσσουν πρόωρες εθνικές εκλογές με τον Ελληνικό λαό σε απόγνωση, απογοητευμένο, προδομένο αναστατωμένο, μπερδεμένο και για μια ακόμη φορά παραπληροφορημένο να απέχει σε μεγάλο ποσοστό από την κρίσιμη ψηφοφορία.

Τελικά ο άκρατος και συνεχής λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εξακολουθεί ακόμη να γοητεύει και να παρασύρει κάποιες λαϊκές μάζες και έτσι ο συμπαθητικός εύγλωττος και χαμογελαστός Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει και αυτή την εκλογική αναμέτρηση και με την στήριξη των ΑΝΕΛ να έχει οριακά την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου.

Και ερχόμαστε πλέον σε μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως «Η Ασυναρτησία της Ασυναρτησίας» όπως αυτή περιγράφεται στο ομώνυμο σύγγραμμα «Ταχαφούτ Ατ Ταχαφούτ » του Άραβα φιλοσόφου Αβερρόη.

Έχουμε πλέον μια νέα πολιτική συνθήκη η οποία χαρακτηρίζεται ως η εποχή μετά την διαπραγματευτική ήττα και εθνική υποταγή στους δανειστές/δυνάστες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την ονόμασαν «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ» και πορεύονται με άνεση από εδώ και πέρα μηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τα μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζουν μπορεί να έχουν την υπογραφή τους αλλά όχι την καρδιά τους!!!!

Δεν ήθελαν τρίτο μνημόνιο δεν ήθελαν κανένα μνημόνιο μίλαγαν για εθνική αξιοπρέπεια και υπερήφανο ανεξάρτητο ελληνικό λαό που μπορούσε να διαγράψει μονομερώς το παράνομο και επαχθές δημόσιο χρέος και τελικά αντί όλων αυτών μας προέκυψαν εθνομηδενιστές, νεοταξίτες και φανατικοί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης!!

Και το χειρότερο προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι δεν είχαν άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνον τον εξευτελιστικό συμβιβασμό!!

Όμως δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί είναι ανιστόρητοι και δεν γνωρίζουν ότι στην Δημοκρατία(εάν δεν είναι κατ’ ευφημισμό) δεν υπάρχουν πραγματικά αδιέξοδα!!

Επίσης ξεχνούν το βασικό αξίωμα της Δημοκρατίας ότι « Κάθε μορφή διακυβέρνησης φαίνεται καλή όταν φέρει ΕΥΗΜΕΡΙΑ στο λαό και ακόμα η καλύτερη φαίνεται κακή όταν την εμποδίζει»!!

Έτσι φτάσαμε να ζούμε την απόλυτη σχιζοφρένεια της λεγόμενης « ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια άλογη επίνοια των ντιλετάντων της πολιτικής ζωής του τόπου μας που προσπαθούν να κρατηθούν με κάθε τρόπο στην εξουσία κοροϊδεύοντας εξαπατώντας και ταπεινώνοντας τον λαό!

Έναν λαό που ενώ αυτός βλέπει «εναλλακτικές λύσεις» για την πορεία του ωστόσο δεν υπάρχουν αξιόπιστοι και φερέγγυοι πολιτικοί πατριωτικοί σχηματισμοί που να ακολουθήσουν την δύσκολη και ανηφορική διαδρομή που θα φέρει την ΑΛΛΑΓΗ και την προκοπή στο τόπο μας!!
Έγραψε ο : Γιώργος Χαβαλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails