Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

       


Ο άνθρωπος είναι δυνητικά ταυτισμένος με το κοσμικό περιβάλλον του.

Η ύπαρξη του είναι το αποτέλεσμα αυτής της εξάρτησης.

Το Δημιουργικό περιβάλλον που του άνοιξε την αυλαία για να παίξει το κοσμικό ρόλο του δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συνύπαρξη Δημιουργικών Σκέψεων και ένας ασταμάτητος κύκλος Δημιουργικών Εμπειριών.

Είναι φανερό ότι οι συνεχείς ανώτερες συνθέσεις άρα το αποτέλεσμα από αυτούς τους συνδυασμούς, είναι το κλειδί προγραμματισμού για να πλησιάσουμε προς την ανώτερη Δημιουργική σκέψη.

Το κοσμικό περιβάλλον δεν είναι μορφή Δημιουργικής Εμπειρίας αλλά έχει στοιχεία διασποράς της Δημιουργικής Σκέψης.

Η ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της Σκέψης είναι ο συνδυαστικός κοσμικός νόμος που δίνει ένα ανώτερο κύκλο εμπειριών.

Η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι και αυτή αποτέλεσμα του μεταβαλλόμενου κύκλου εμπειριών που επεξεργάζεται με λειτουργικό τρόπο τα στοιχεία της Δημιουργικής Σκέψης.

Η διαχρονική προσωπικότητα του ανθρώπου σαν συνισταμένη των συνεχών μεταβαλλόμενων εμπειριών του έχει εντελεχή ενεργητικό ρόλο στην αξιοποίηση της Δημιουργικής Σκέψης.

Συνεπώς η φύση της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι παρά το σύνολο των Δημιουργικών Εμπειριών που έχει την ροπή  σταδιακά να πλησιάζει και τελικά να ταυτίζεται με την Δημιουργική Σκέψη!!

Για να γίνει κατανοητή η εξελικτική πορεία της ανθρώπινης παρουσίας μέσα στο κοσμικό χρόνο και χώρο σε συνάρτηση και σε απόλυτη σχέση με τις Δημιουργικές Εμπειρίες παραθέτω ένα Κοσμοδιάγραμμα όπου διαφαίνονται οι επακόλουθες αλληλεπιδράσεις!!




Έγραψε : ο Γιώργος Χαβαλές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails