Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παραινετικός»

του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Λίαν προσφάτως ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι : « αν υπάρχει βούληση πολιτική τότε είναι εφικτό να διευθετηθεί το κυπριακό σε μικρό χρονικό διάστημα».
Εκ πρώτης όψεως συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Νταβούτογλου, γιατί η έλλειψη πολιτικής βούλησης καθιστά , αν όχι άλυτο, οπωσδήποτε, όμως, δυσεπίλυτο το κυπριακό πρόβλημα.
Ας πάρουμε όμως με τη σειρά τα πράγματα. Ομιλούμε σήμερα για κυπριακό πρόβλημα. Αναντίλεκτα όλα τα πολιτικά προβλήματα, από την εποχή που οι άνθρωποι επέλεξαν την κοινωνική ζωή και δράση, για ευκολότερη αντιμετώπιση των βιολογικών αναγκών τους σε πρώτο στάδιο, αλλά δευτερογενώς και στην ικανοποίηση των κοινωνικών τοιούτων, είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Κατά συνέπεια προβληματικές καταστάσεις που δημιουργούνται με υπαιτιότητα των ανθρώπων, οι άνθρωποι και τις επιλύουν.
Και τώρα προβάλλει το ερώτημα: Ποιος είναι ο γεννήτωρ του κυπριακού προβλήματος; Εν προκειμένω δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά. Οι Έλληνες να ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και οι Τούρκοι να ρίχνουν το λίθο του αναθέματος στην Ελληνική και Ελληνοκυπριακή πλευρά, επικαλούμενοι το πραξικόπημα του 1974 , που ανέτρεψε το Μακάριο.
Από το φαύλο κύκλο, δεν φταίω εγώ ,αλλά εσύ και το αντίστροφο, μας βγάζει ο κορυφαίος των διεθνών οργανισμών ήγουν η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., αλλά και το Συμβούλιο Ασφαλείας αυτού του οργανισμού.
Ο ανωτέρω οργανισμός με επανειλημμένα ψηφίσματά του έχει καταδικάσει την Τουρκία για την παράνομη εισβολή των στρατευμάτων της στην Κύπρο, έχει καταδικάσει την Τουρκία για την παράνομη, και επί 37 χρόνια τώρα, κατοχή του 38% του κυπριακού εδάφους, έχει καταδικάσει την Τουρκία για τον παράνομο εποικισμό του κυπριακού βορρά. Διεθνή δικαστήρια έχουν καταδικάσει τον Αττίλα για καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και σφετερισμό των Ελληνοκυπριακών περιουσιών.
Εκ των ανωτέρω συνεπάγεται ότι η συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις επιταγές του Ο.Η.Ε. λύνει το κυπριακό πρόβλημα «αυθωρεί και παραχρήμα» . Επομένως ποια πλευρά δεν επιδεικνύει πολιτική βούληση για επίλυση του κυπριακού; Σαφέστατα η Τουρκία και ειδικά ο επί των Εξωτερικών Υπουργός της , ο οποίος έχει την εντύπωση ότι ασκεί εξωτερική πολιτική με φλιναφήματα και μεγαλοστομίες και με καταπάτηση των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. για την Κύπρο.
Όσον αφορά στους νεολογισμούς ότι στην επίλυση του κυπριακού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πραγματικότητες, ότι αυτό θα πρέπει να επιλυθεί λίαν συντόμως από διεθνή διάσκεψη και ότι η όποια λύση θα πρέπει να ενταχθεί ως πρωτογενές δίκαιο στο ευρωπαϊκό τοιούτο είναι προφανές ότι αποτελούν πρωτόφαντους διεθνείς νομικισμούς ενταγμένους σε πρωτάκουστους διπλωματικούς ακροβατισμούς, επινοημένους από την Αγγλία, την οδαλίσκη της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Στον κ. Νταβούτογλου συνιστούμε να «συνέλθει εις εαυτόν». Τι θέλει δηλαδή. Να απεμπολήσουν οι Ελληνοκύπριοι τα απαράγραπτα δίκαιά τους και να ξεπουλήσουν στον Αττίλα την πατρογονική τους γη, τα ιερά και τα όσια της φυλής τους, την ίδια τους την ιστορία; Είναι ποτέ δυνατόν ένας λαός, που έχει το δίκαιο με το μέρος του, δίκαιο που του το αναγνωρίζουν διεθνείς οργανισμοί , να το απεμπολήσει και να δεχθεί για την πατρίδα του λύση κείμενη εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας;
Αν έτσι νομίζει τότε είναι μικρόνους και μακριά νυχτωμένος. Όσο κι αν πασχίζει, όσο κι αν απειλεί άλλοτε συγκαλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα , όσο κι αν πατρονάρεται και υποστηρίζεται από τους Άγγλους , τελικά ματαιοπονεί.
Και για να μην τρέφει αυταπάτες και φρούδες ελπίδες τούτο του λέμε.
Δεν πρόκειται να βρεθεί Ελληνοκύπριος που θα υπογράψει την νομιμοποίηση του Αττίλα, πολλώ δε μάλλον το ξεπούλημα της Κύπρου στους Τούρκους . Κι αν έχει κατά νου τον πόλεμο ο Νταβούτογλου και ως απειλή τον επισείει επί των κεφαλών μας τούτο μόνο του λέμε :
«Δεν μας βαραίνει ο πόλεμος γιατ’ έγινε πνοή μας»
Πριν κρηπιδώσω τα γραφόμενα μου δεν μπορώ να μη σχολιάσω τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή με την οποία κατηγορεί την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση , όπως αρέσκεται να αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία , «ότι έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του κυπριακού κράτους».
Κύριε Νταβούτογλου,
Παραλογίζεσθε. Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι «τοιαύτα ισχυριζόμενος» αποδεικνύεσθε γελοίος; Τα πράγματα είναι απλά. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, ισότιμο και πλήρες μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Αν σφετεριζόταν η Κυπριακή Δημοκρατία τον τίτλο του κυπριακού κράτους σε διεθνές επίπεδο, οι Άγγλοι θα είχαν «κουνήσει γη και ουρανό» για να αποκατασταθεί, εν προκειμένω , η διεθνής νομιμότητα. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί σάς καθιστούν γελοιοδέστερο του γελοίου. Το δικό σας εξάμβλωμα στο κυπριακό βορρά είναι ανυπόληπτο διεθνώς και τυγχάνει μόνον της δικής σας αναγνώρισης.
Σας κατανοώ ότι άγχεσθε που η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει οσονούπω την προεδρία της Ε.Ε. Μου είναι όμως ακατανόητο ότι δεν καταβάλλετε καμία προσπάθεια απόκρυψης του άγχους και του άλγους σας
Πάντως οφείλω ।να σας διαβεβαιώσω ότι σε όλους τους φωνητικούς τόνους και χρωματισμούς και για εκατόν ογδόντα ημέρες μέσα στο 2012 και σε όλα τα επίπεδα της Ε.Ε. θα καταγγέλλεσθε ως παράνομος εισβολέας και βέβηλος λεηλάτης της Μεγαλονήσου. Χείρες δε Κυπρίων θα θέσουν την ταφόπλακα στους οραματισμούς σας για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ίνα πληρωθεί το ρηθέν : «Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά».-

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails