Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τί να τους κάνουμε τους εχθρούς όταν μόνοι μας καταστρέφουμε τη χώρα μας
 
Αυτό θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα του γεγονότος που έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1, σύμφωνα με το οποίο συνδικαλιστές στην Κέρκυρα τύπωσαν και μοίρασαν σε ξενοδοχο-υπάλληλους τις 10 εντολές για το πως μπορούν να “σαμποτάρουν” την επιχείρηση που εργάζονται. ----
Η κίνηση των κερκυραίων συνδικαλιστών έρχεται σε απάντηση των όποιων μισθλογικών προβλημάτων που οι ξενοδοχο-υπάλληλοι αντιμετωπίζουν με ορισμένους επιχειρηματίες του χώρου. Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1, “Σύμφωνα με τις δέκα… εντολές οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία, πρέπει να καρφώνουν στο σωματείο, τους προϊσταμένους τους.
Να γίνουν πληροφοριοδότες για οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία του ξενοδοχείου για να βγαίνει και το απεργιακό πρόγραμμα.
Να σταμπάρουν συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων τους για να την πληρώνουν με το νόμισμα που τους αξίζει. Και πριν από όλα αυτά να δουλεύουν χαλαρά”.
Αυτό όμως που προφανώς οι συνδικαλιστές δεν σκέφτηκαν είναι η γενικότερη δυσφήμιση του νησιού εξαιτίας των πρωτοβουλιών τους, αφού εκτός από τα ξενοδοχεία “ζημιά” θα καταγράψει και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος του νησιού δηλ. καταστήματα, εστιατόρια, κέντρα διασκεδάσεως κλπ. Ξεχνούν προφανώς οι “αγωνιστές και υπερασπιστές” των εργασιακών δικαιωμάτων των ξενοδοχο-υπαλλήλων, ότι ο τουρισμός είναι ένα σύνθετο προιόν το οποίο ξεκινά από τις υποδομές εισόδου του τουρίστα στον τόπο που επέλεξε να ξεκουραστεί και συνεχίζεται με τις υποδομές και την ποιότητα των υπηρεσιών στα ξενοδοχεία, εστιατόρια και στα κέντρα διασκεδάσεως.
Επομένως εαν ένας κρίκος σπάσει και στην περίπτωση αυτή οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των “πεφωτισμένων” συνδικαλιστών, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της τουριστικής βιομηχανίας οδηγώντας το νησί των Φαιάκων σε μαρασμό, αφού οι τουρίστες πολύ απλά θα επιλέγουν στο μέλλον άλλους προορισμούς.
 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Μπρεντάνος «οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Αλλά δεν επιτρέπεται να στρέφεται ο αγώνας εναντίον των τουριστών. Διότι ένας τέτοιος αγώνας είναι εναντίον των τουριστών». Η προσπάθεια των συνδικαλιστών να “σαμποτάρουν” το τουριστικό προιόν του τόπου όπου ζούν και από το οποίο χιλιάδες οικογένειες περιμένουν να κερδίσουν τα χρήματα με τα οποία θα καλύψουν τα έξοδα για την επιβίωση τους, εαν δεν είναι ένα ακόμη δείγμα τυφλής ιδεολογικής προσέγγισης ενός κατα τα άλλα σοβαρού θέματος, επιβεβαιώνει τον μυωπικό τρόπο με τον οποίο ο συνδικαλισμός αντιμετωπίζει τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελλάδα.
Διότι ποιό θα ήταν το όφελος για ένα εργαζομένο που διεκδικεί το μισθό του εαν η εταιρεία που εργάζεται τελικά έκλεινε εξαιτίας των υπονομευτικών πραξεών του.
 Δεν διδάχτηκαν τελικά τίποτα οι συνδικαλιστές από την πολιτική που εφάρμοσαν στην περίπτωση της Χαλυβουργικής, όπου το υψηλό κόστος της ενέργειας μαζί με 9 μήνες απεργιών οδήγησε στο κλείσιμο του εργοστασίου και στην απώλεια του συνόλου των θεσεων εργασίας.
Με ποιό τρόπο πιστεύουν οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ξενοδοχο-υπαλλήλων ότι θα τους προστατεύσουν από τους “πλουτοκράτες-κεφαλαιούχους-αφεντικά”, καθιστώντας τους άνεργους, στερώντας από το νησί την ελπίδα καταστρέφοντας το μέλλον του. Αυτό πραγματικά επιθυμούν ή την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κατοίκων του νησιού ή μήπως αυτή είναι η πρόφαση για κάποιο άλλο στόχο που έχουν στο μυαλό τους και δεν τον μοιράζονται με αυτούς που υποτίθεται προστατεύουν

http://defencenews.gr/index.php/component/content/article/118-genika/449-ti-na-tous-kanoume-tous-exthroys-oti-monoi-mas-katastrefoume-ti-xora-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails