Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όταν τό χρήμα είναι αύτοσκοπός.. θά παραμένουμε άπολίτιστοι!!

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 39χρονος το απόγευμα της Τρίτης στις 19:30, στην περιοχή Ν. Ξεριά Καβάλας, για παράβαση των νόμων περί αρχαιοτήτων και περί όπλων.



Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 αρχαία αντικείμενα, ανάμεσά τους χάλκινα και ασημένια νομίσματα καθώς και βυζαντινά κοσμήματα. Επιπλέον, στην κατοχή του εντοπίσθηκαν ανιχνευτές μετάλλων και μία ξιφολόγχη.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Πριν λίγο καιρό....
Αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή δύο ατόμων ηλικίας 46 και 48 ετών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν την Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για αρχαιοκαπηλία.


Οι δύο συλληφθέντες κατείχαν παράνομα δύο μαρμάρινα γυναικεία στρατοπυλίκα, νεολιθικά ειδώλια του τύπου της μητέρας – θεάς, τρία μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια, το πρώτο ανδρικό του τύπου «αρπιστή», ενώ τα άλλα δύο γυναικεία σε σεβίζουσα στάση, ένα μαρμάρινο σχεδόν ακέραιο αγαλματίδιο όρθιου ημίγυμνου γενειοφόρου άνδρα ή θεού (πιθανόν του Ποσειδώνα) και μία μαρμάρινη κεφαλή νεαρού άνδρα ή θεού (πιθανόν του Ερμή).

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ημεδαπός συνεργός τους, ηλικίας 58 ετών, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα εξεταστούν περαιτέρω από ειδικούς αρχαιολόγους του Υπουργείου Πολιτισμού. zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails