Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Χριστοφορίδης Αντώνης


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία,
Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία


Ο Αντώνης Χριστοφορίδης γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1918 και το 1922 βρέθηκε πρόσφυγας στην Αθήνα.
Από μικρή ηλικία έμεινε ορφανός, ο πατέρας του σκοτώθηκε στην Μικρά Ασία σε μάχη και η μητέρα του πέθανε στην Ελλάδα πριν το 1930.
Στα 17 του αποφάσισε να πάει στο Παρίσι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Φτάνοντας εκεί ασχολήθηκε με την πυγμαχία. Με προπονητή τον Πιερ Γκαντόν κατέκτησε το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης νικώντας στον τελικό (στις 21 Νοεμβρίου1937 ή τον Ιανουάριο 1938) στο Βερολίνο τον Γερμανό πρωταθλητή Γκούσταβ Έντερ. Ο αγώνας έγινε στο Βερολίνο μπροστά στον Χίτλερ ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει πριν τελειώσει ο αγώνας.
Επιστρέφοντας στο Παρίσι, λόγω των γεγονότων που συγκλόνιζαν τότε την Ευρώπη, έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής από το Δήμαρχο και γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Μορίς Σεβαλιέ, η Μιστενγκετ και ο Αλμπέρ Πρεζαν, καθώς η νίκη του καταγράφηκε ως νίκη κατά του Ναζισμού.
Το 1939 με την εισβολή των Γερμανών στην Γαλλία έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νέα Υόρκη συνεχίζοντας τους αγώνες εκεί.
Το 1942 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ημιβαρέων βαρών
Ο Χριστοφορίδης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Αθήνα .
Πέθανε το 1985 ξεχασμένος।
Πηγή
http://www.tovivlio.gr/index.php?article=625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails