Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Νεγρεπόντε Νικόλας


Ο φτηνότερος υπολογιστής

Ένα νέο κεφάλαιο στην μόρφωση των παιδιών του τρίτου κόσμου άνοιξε ο καθηγητής του ΜΙΤ Νικόλας Νεγρεπόντε. Σχεδίασε και υλοποίησε ένα υπολογιστή εξαιρετικά μικρού κόστους που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η πρόσβαση στις πληροφορίες των παιδιών των περιοχών όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα είναι το τεράστιο πλεονέκτημα και η σπουδαιότητα του εγχειρήματος.
Ο υπολογιστής των 100 δολαρίων ή HDL, όπως ονομάστηκε, έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και διαθέτει σειρά βασικών προγραμμάτων όπως αυτά των «ακριβών» υπολογιστών.
Η ιδέα της κατασκευής του υπολογιστή HDL χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη συνεισφορά στον αγώνα κατά της φτώχειας και της ανισότητας στον 20ο αιώνα.
Το εγχείρημα δέχτηκε πιέσεις και αμφισβήτηση από τη βιομηχανία των υπολογιστών, όμως έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από περισσότερες από 150 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
Οi πρώτοι υπολογιστές κατασκευάστηκαν μαζικά το 2007.
Ο καθηγητής Νικόλας Νεγρεπόντε γεννήθηκε το 1947 στις ΗΠΑ από γονείς μετανάστες. Σπούδασε αρχιτέκτων αλλά τον κέρδισε η σύγχρονη τεχνολογία και οι υπολογιστές. Έγινε καθηγητής στο ΜΙΤ και ίδρυσε το εργαστηρίου Media Lab το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και πολλές τιμητικές διακρίσεις. Ακόμη ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «One Laptop Per Child» με στόχο την προώθηση του υπολογιστή στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails