Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι Επίτροποι (πληρεξούσιοι υπουργοί) στον καιρό της Γερμανικής κατοχής

Οι δύο γκαουλάιτερ είχαν περισσότερες εξουσίες από τους πρωθυπουργούς που δουλικά τους προσφωνούσαν «Εξοχώτατε»!

Ο Γκύντερ Αλτεμπουργκ, ο γερμανός κατοχικός γκαουλάιτερ, και ο Πελεγκρίνο Γκίτζι, ο ιταλός γκαουλάιτερ, με τις μεγάλες τους στολές!!!
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Πολύς λόγος γίνεται για τους επιτρόπους που θέλουν να στείλουν στην Ελλάδα Γερμανοί και Τροϊκανοί, καταλύοντας Σύνταγμα, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, για να παρακολουθούν τα οικονομικά μας και να επιτηρούν την λήψη σκληρών και απάνθρωπων μέτρων που υπαγορεύουν, σε αντίκρισμα για το δάνειο που μας χορηγούν.
Όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί τον Απρίλιο του 1941 στην Αθήνα, διόρισαν πληρεξούσιο υπουργό του Γ΄ Ράϊχ τον Γκύντερ ΄Αλτεμπουργκ (1894-1984). Και σα να μην έφτανε αυτό, ένα μήνα μετά, διορίζουν και οι Ιταλοί στις 15-6-41 πληρεξούσιο υπουργό τον Πελεγκρίνο Γκίτζι (1899-1960) . Οι δύο γκαουλάϊτερ ήταν πάνω από τους κατοχικούς πρωθυπουργούς και υπουργούς που δουλικά τους προσφωνούσαν «Εξοχότατε!»
Σκοπός τους πώς να λεηλατήσουν τον Ελληνικό πλούτο προς όφελος του στρατού κατοχής και των κυβερνήσεων τους. Δόγμα τους, δια της πείνας υποτάσσεις έναν λαό… Πήραν την οικονομία στα χέρια τους, τα αποθέματα της Ελλάδος σε τρόφιμα, ζώα και ολόκληρη την παραγωγή, όχι μόνο για τις πολεμικές τους ανάγκες αλλά και για την ενίσχυση της διατροφής των λαών τους.
Οι δύο γκαουλάϊτερ έθεσαν σε κυκλοφορία, ο μεν ΄Αλτεμπουργκ αμέτρητα γερμανικά χαρτονομίσματα των 50 μάρκων τα «Ράϊχμαρκ», από την «Τράπεζα Πίστεως του Γ΄ Ράϊχ» και ο Γκίτζι το χαρτονόμισμα « Μεσογειακή δραχμή», ισάξια της ελληνικής και την εκτύπωνε στην Αλβανία με τίτλο « Μεσογειακόν Ταμείον Πιστώσεως δια την Ελλάδα»…
Από την εξέλιξη αυτή, τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων και τροφίμων από τα ελληνικά αποθέματα επιτάχτηκαν από τους κατακτητές και πληρώθηκαν με τα άνευ αξίας «μάρκα» και « μεσογειακές δραχμές», ενώ άρχιζε το μεγάλο δράμα των Ελλήνων που πωλούσαν τιμαλφή, κειμήλια, ακίνητα και ό,τι άλλο είχαν σε εξευτελιστικές τιμές, για να μη πεθάνουν της πείνας…
Οι Γερμανοί στις πληρωμές ( υπαλλήλων, πρακτόρων, συντήρηση Στρατού, οχυρωματικά έργα κ.λ.π.) τύπωναν στην Τράπεζα της Ελλάδος όσα χαρτονομίσματα ήθελαν χωρίς την αντίδραση των κατοχικών κυβερνήσεων. Τα ελάμβαναν υπό μορφή δανείου που το είχε διαπραγματευθεί με την Γερμανία – όπως και την Ιταλία- ο κατοχικός υπουργός Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Πράξη ληστρική για τη δραχμή που εξανέμισε την αξία της και τον πλούτο της χώρας.
΄Ενα μέρος των τροφίμων, οι κατακτητές το διοχέτευαν στην «μαύρη αγορά» και αποσπούσαν χρυσαφικά και λίρες, από πλούσιους που άνοιγαν τα σεντούκια, για λίγες οκάδες αλεύρι όσπρια και λάδι για να επιζήσουν… Από Ιταλικής πλευράς αρχηγός της μαύρης αγοράς ήταν ο στρατηγός Κάρλο Τζελόζο, που αργότερα συνελήφθη…
Όταν ενας κατοχικός υπουργός είπε στον ΄Αλτεμπουργκ, πώς θα ζήσει ο κόσμος αν πάρουν όλη την παραγωγή, η απάντηση βάρβαρη, όπως και ο ίδιος: Δεν μας ενδιαφέρει!!! Και όταν τον επισκέφθηκε Επιτροπή και τον παρεκάλεσε να εξασφαλίσει τρόφιμα στα λαϊκά συσσίτια, επισημαίνοντας ότι μικρά παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, απάντησε: «Κύριοι, δε μας μένει καιρός ν΄ ασχοληθούμε με τοιαύτης φύσεως θέματα. Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίσουν τούτο: οι πλούσιοί των θα πεινάσουν, οι πτωχοί των θα αποθάνουν και οι Γερμανοί θα νικήσουν».
Από τη ληστρική επιδρομή των Γερμανών, η ζημιά που υπέστη η Ελλάδα από την εισβολή (27-4-41) έως την αποχώρηση τους (12-10-44) έφτασε τις 27.452.262 χρυσές λίρες Αγγλίας. Η τιμή της λίρας στην αρχή ήταν 1000 δρχ και στο τέλος 150 τρισεκατομμύρια!

Η… μεγαλοψυχία του γκαουλάιτερ
Όταν άνθρωπος της Εκκλησίας, βλέποντας τα σκελετωμένα παιδιά, να πεθαίνουν από έλλειψη βιταμινών και λαδιού, παρεκάλεσε τον Ιταλό Γκαουλάϊτερ Γκίτζι να δώσει λίγο λάδι στα παιδικά συσσίτια, εκείνος πρόθυμα επισκέφθηκε το κέντρο συσσιτίων και πρόσφερε μισό δοχείο λάδι!!! Μεγάλη του η χάρη!!! Τα καημένα τα παιδιά, δασκαλεμένα προφανώς ή βλέποντας πόσο υπέφεραν οι γονείς τους, αφού πήραν το φαγητό, αρνήθηκαν να το φάνε! Το έφαγαν μόνο όταν έφυγε ο Ιταλός… χαλώντας την παράσταση που ήθελε να δώσει…
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη «Real News»
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails