Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις για το μαρτύριο καθηγήτριας στον Εβρο


Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της βίαιης προσαγωγής της από αστυνομικούς που κατήγγειλε ότι υπέστη καθηγήτρια στην Ορεστιάδα, επειδή συμμετείχε στην ειρηνική διαδήλωση εναντίον του φράχτη στον Έβρο.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

 
Χθες η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία, αν και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας στην Ορεστιάδα απάντησαν στον δικηγόρο της καθηγήτριας ότι «δεν συνέβη οτιδήποτε παράνομο». Από την άλλη, η ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας.
Για την υπόθεση, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Μ», ενημερώθηκαν τόσο η Εισαγγελία Ορεστιάδας όσο και η Εισαγγελία Εφετών Κομοτηνής, καθώς ο συνήγορός της ζήτησε την προστασία της πελάτισσάς του. Η 33χρονη καθηγήτρια, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι κινητοποιήσεις στη Νέα Βύσσα Έβρου, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, βρέθηκε δεμένη με χειροπέδες, χωρίς να κατηγορείται για οτιδήποτε, και, όπως υποστήριξε, μέσα στο τμήμα ασφαλείας Ορεστιάδας έζησε ένα μαρτύριο με μεθόδους ανάκρισης που θυμίζουν τις πρακτικές αστυνομικών της δικτατορίας. Εκτός του σωματικού ελέγχου, με εξέταση ακόμη και στα γεννητικά της όργανα, και τον ψυχολογικό πόλεμο που υποστηρίζει ότι δέχτηκε, τονίζει πως οι αστυνομικοί κράτησαν μέχρι και αντίγραφο από φορητό δίσκο που είχε (flash disk), μέσα στον οποίο υπήρχαν φωτογραφίες από τη δουλειά της.
Η γυναίκα μέχρι χθες ήταν τρομοκρατημένη, φοβούμενη ακόμη και να επιστρέψει στην εργασία της. Ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί ήταν η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου και της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, σε κοινή ανακοίνωση των οποίων καταγγέλλεται «η βίαιη προσαγωγή και απόπειρα τρομοκράτησης μέλους της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου από όργανα της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας». Στην ανακοίνωση γίνεται επιγραμματική αναφορά στο περιστατικό και επισημαίνεται πως «η προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων έγινε εντελώς παράνομα και αυθαίρετα γιατί το μέλος της Ένωσής μας είχε μαζί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά του. Η συμπεριφορά, δε, των αστυνομικών οργάνων τόσο κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά (προξένησαν μώλωπες στο πόδι) αλλά και τη σωματική(!) έρευνα που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική με έργα και με λόγια», αναφέρεται.
Από την πλευρά της τοπικής ΕΛΜΕ έχει σταλεί εξώδικη διαμαρτυρία προς τη γενική αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, στην οποία υπογραμμίζεται πως οι συνθήκες προσαγωγής της 33χρονης ήταν παράνομες και πως έγινε μόνο για λόγους εκφοβισμού για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία. Ζητήθηκαν μάλιστα εξηγήσεις από τους υπεύθυνους, με την απειλή να κατατεθούν μηνύσεις. Στην ενημέρωση που ζήτησε ο δικηγόρος της καθηγήτριας από την ΕΛΑΣ οι τοπικοί αστυνομικοί παράγοντες απάντησαν πως όλα όσα έγιναν με την προσαγωγή της 33χρονης ήταν νόμιμα και δεν παραβιάστηκε κανένα δικαίωμά της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες ζητήθηκε να συνταχθεί σχετική αναφορά από τους αστυνομικούς που κατήγγειλε η 33χρονη, για να ακολουθήσει ένορκη διοικητική εξέταση.

Αναδημοσίευση από: http://www.makthes.gr/news/reportage/83663/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails