Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ-----


Εδώ το πνεύμα, εκεί το πνεύμα, που είναι το Ελληνικο πνεύμα;--
Πράγματι σαν το παιχνίδι του παπά με τα χαρτιά της τράπουλας ψάχνουμε να βρούμε και πολλοί αναρωτιούνται (όσοι μπορούν ακόμη να τολμούν) τι πραγματικά έγινε αυτό το πανάρχαιο, αξιοθαύμαστο πνεύμα του αρχαίου Έλληνα;
Υπάρχει ακόμα; Εάν ναι που είναι;Που πήγε; Έφυγε; Πέταξε; Το πήρε ο άνεμος; Χάθηκε για πάντα;

Πάρα πολλοί ξένοι «παντογνώστες» με μεγάλες περγαμηνές έχουν επανειλημμένα τρέξει να ανακοινώσουν με μεγάλη άνεση και βεβαιότητα ότι οι μοντέρνοι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους προγόνους μας και φυσικά δεν έχουν καθόλου το πνεύμα τους. Μήπως πιστεύουν ότι το πνεύμα χάθηκε μαζί με τον θάνατο των υλικών σωμάτων των αρχαίων;
Δηλαδή η διάρκεια ζωής του πνεύματος είναι όσο και του υλικού σώματος;
Είμαστε άραγε μείγμα Τούρκων και Σλάβων ή άλλων κατωτέρων πολιτιστικών εθνικοτήτων; και εάν ναι, γιατί πράγματι τόση προσπάθεια, τόσο πάθος και αγώνας για να μας διαβεβαιώσουν γι ' αυτό.

Είναι αλήθεια ότι όποιος έλθει στην Ελλάδα του σήμερα θα απογοητευτεί. Όποιος αναγκαστεί να ακουμπήσει την οποιαδήποτε κρατική γραφειοκρατία και μηχανή θα τραυματιστεί ή και ακόμη μπορεί να καεί ή να καταστραφεί.«Η Ελλάδα είναι καλή μόνο για διακοπές» θ' ακούμε συχνά από τους Έλληνες του εξωτερικού και δεν έχουν καθ' όλου άδικο.
Μα και εμείς οι σκεπτόμενοι Έλληνες είμαστε όλοι απογοητευμένοι.
Μας παίρνουν την γλώσσα μας, την ιστορία μας και την ηθική μας βάζοντας ότι πιο πρόστυχο και ανήθικο υπάρχει μέσα στα σπίτια μας δια μέσου των ΜΜΕ.
Παντού φαίνεται να επιβραβεύεται η αδικία, το ψέμα, η μικρότητα, η κακομοιριά και γενικά οτιδήποτε δεν μπορεί να κάνει υπερήφανου ς τους σημερινούς Έλληνες.
Οπδήποτε μπορεί να μας κλέψει την υπερηφάνεια μας.
Δεν χρειάζεται νο αναφέρουμε ότι σήμερα, όσοι πρόσφεραν το αίμα τους για την Ελλάδα, φοβούντω να το ανακοινώσουν λες και έκαναν κάτι στραβό.
Στην ιστορία μας όμως αλλά και στην καθημερινότητα βλέπουμε ότι ο Έλληνας όταν του ζητηθεί βοήθεια την δίδει με υπέρμετρο ενθουσιασμό και με όλη την ψυχική τοι δύναμη.

Όπου δεν τον εμποδίζει αυτός ο αόρατος μηχανισμός, δημιουργεί κω μεγαλουργεί.
Δεν χρειάζεται φυσικά να κάνουμε αναφορά στους Έλληνες του εξωτερικού Οί οποίοι όπου και να επήγαν μεγαλούργησαν. Προσφέρουν όμως ακόμη και σήμερο τις υπηρεσίες τους και τις γνώσεις τους στους ξένους και όχι στην πατρίδα.
Παραδείγματα των τελευταίων χρόνων για την Ελληνική μεγαλοψυχία έχουμε άπειρα, όπως ο πάρα πολύ καλά οργανωμένος αγώνας της Φιλικής, ο αγώνας τοι '21, ο Μακεδονικός αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρασιάτικη εκστρατεία, το έπος του '40.

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά, μπορεί και αμέτρητα μικρότερα περιστατικά που συνέχεια απεικονίζουν και διαλαλούν το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και φυσικό.του αρχαίου και τωρινού Ελληνικού πνεύματος. Τα περιστατικά αυτά ως είναι ευνόητον, η ιστορία ούτε που τα έχει ακουμπήσει.
Δεν θα μιλήσουμε ούτε θα καταγράψουμε λεπτομέρειες διότι και κάποιους μπορεί να αδικήσουμε αλλά και με τα τόσα πολλά μπορεί να κουράσουμε.
Η αλήθεια όμως είναι ότι και τώρα, μόλις κάποιος έχει πρόβλημα και το
γνωστοποιήσουν στην τηλεόραση, όλος ο κόσμος γεμάτος συγκίνηση θα τρέξει νc
τον βοηθήσει. Όχι ο κρατικός μηχανισμός αλλά οι Έλληνες.

Αγαπητοί μου φίλοι, το πνεύμα, όπως και οι ψυχικές ικανότητες και αρετές δεν χάνονται, δεν φεύγουν, δεν σβήνουν, αντίθετα με τα χρόνια και τους καιρούς μεγαλώνουν και αυξάνουν.
Το πνεύμα των αρχαίων ημών προγόνων είναι μέσα μας, ζει, πάλετε, φωνάζει.
Γι αυτό και είμαστε όλο συγκίνηση και ενθουσιασμό για ότι κάνουμε. Ή συν - κίνηση κινεί και το πνεύμα μας, το κάνει να ζει, να λαμβάνει μέρος να συμβάλει μαζί με τα σωματάκια μας και έτσι να δημιουργεί.

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΖΩΝΤΆΝΙΑ; ΟΛΟ ΖΩΗ·,
Αυτό το γνωρίζουν οι διάφοροι ξένοι, το θαυμάζουν αλλά και το φοβούνται και επειδή δεν μπορούν να καταφέρουν να γίνουν σαν κι εμάς προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας μειώσουν, να μας αποσπάσουν την ελπίδα και αλίμονο την πίστη, ότι μπορούμε να βρούμε και πάλι το πνεύμα μας και μαζί τις ικανότητες μας.

Το πνεύμα μας και φυσικά την γνώση μας (εννοώ την ψυχική) και τις αρετές μας, δεν μπορούν να μας τις πάρουν. Μπορούν όμως να τις μπλοκάρουν για να μην έλθουν στην επιφάνεια, να μην εμφανισθούν και έτσι να μείνουν για πάντα θαμμένες και αφανές μέσα στις ψυχές μας.
Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά έχουμε μέσα μας. Ας δούμε τις αρετές μας και τις ψυχικές ικανότητες μας και ας σταματήσουμε να υποκρινόμαστε και να κλέβουμε τους εαυτούς μας, διότι τότε θα γίνουμε μοντέρνοι σκλάβοι και εμείς και τα παιδιά μας.
Ας σταματήσουμε να ακολουθούμε τις μικρότητες που μας δίδουν για παράδειγμα τα ΜΜΕ. και οι διάφοροι κρατικοί μηχανισμοί.

Ας σταματήσουμε τα κουτσομπολιά και τα πολλά λόγια, τα οποία ικανοποιούν μόνο τον εγωισμό μας.Ας σταματήσουμε να παρακολουθούμε το τι κάνουν οι άλλοι και ας συγκεντρωθούμε στο τι κάνουμε εμείς.
Ας δούμε πως μπορούμε να καλυτερεύσουμε τον εαυτόν μας.
Ας δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα στο σύνολο και πως μπορούμε να γίνουμε ποιο υπεύθυνοι και θετικοί, σε οποιονδήποτε τομέα και αν βρισκόμαστε.
Ας γίνουμε σωστοί οικογενειάρχες, σωστοί γονείς, σωστοί δάσκαλοι και καθηγητές, σωστοί υπάλληλοι, σωστοί γιατροί, σωστοί εργάτες, σωστοί εργολάβοι, σωστοί άνθρωποι.
Ας βάλουμε και πάλι ΚΑΛΛΟΣ σε οτιδήποτε κάνουμε.
Ας βάλουμε αγάπη σε ότι δημιουργούμε.
Ας σεβαστούμε τους εαυτούς μας και ας γίνουμε και πάλι παραδείγματα προς μίμηση.
Ας γίνουμε και πάλι υπερήφανοι για το ποίοι είμαστε, ας σηκώσουμε επιτέλους τα κεφάλια μας και χωρίς φόβο και ντροπή, ας βροντοφωνάξουμε
ΝΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΠΆΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Δεν είναι δύσκολο να το επιτύχουμε, αρκεί να το πιστέψουμε. Εάν δεν οραματιστούμε, δεν μπορούμε να ελπίσουμε και εάν δεν ελπίζεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Μπορούμε, ΘΕΛΗΣΗ χρειάζεται.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

4 σχόλια:

 1. ‘’Finito la musica’’….!

  .....Ανέβηκα στην Κορυφή
  του Όλυμπου….. και είδα….,
  τρεις Μοίρες, μόν’, καθόντουσαν
  στο Βάθρο και νοιαζόντουσαν
  τη μοίρα –τους…., που κλαίνε…!

  Η Άτροπος στη σύνταξη…..
  και η Κλωθώ ανάπηρη
  να σπάει τον αργαλειό της….,
  πλάι άνεργη κι η Λάχεσις,
  αμέλλοντη, να κλαίει….,
  να ‘’κατεβάζει τα ρολά’’
  της Γης….. στο Σύμπαν…., τραλαλά….!

  …..Πού είσαι, Δία, Αρχηγέ….,
  τάχαμου Μοιραγέτη….,
  ποια Μοίρα ‘’σ’ έχει φάει’’, βρε….,
  πού ‘ν’, και, το φάντασμά σου….,…..
  ‘’αλιά –μας’’….. και αλιά –σου….!.....

  …..Ευλογείτε…., μα και….. ευπράττετε….: Αλέξανδρος Ζήβας,
  URL : www.alexandros-zivas.gr
  ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. THREEDOS@MAIL.GR
  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ,ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ,Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ,Η ΗΡΩΝΙΑ,Η ΑΠΑΞΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑ ΜΗ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ[ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ]
  ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ,ΚΑΙ ΔΓΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΗΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΓΟΥΝΤΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΨΥΧΗ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑΣΟΤΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΒΙΩΝΩ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΛΙΑΣ ΜΙΣΟΥΣ,ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.
  ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΑ[ΥΛΙΚΑ,ΓΝΩΣΕΙΣ,ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ] ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.
  ΝΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙΣΩΜΑΤΙ
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΓΕΙΝΕΣΕ ΓΕΝΙΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.[ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.]
  THREEDOS@MAIL.GR

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλλεργικός στους μαλάκες17 Μαρτίου 2011 - 9:02 μ.μ.

  Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το χειρότερο είναι να είσαι τόσο στενόμυαλος ώστε να εξιδανικεύεις καταστάσεις και να βγάζεις ανόητα συμπεράσματα. Ποιος είπε ότι στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν λαμόγια, προδότες, πολιτικάντηδες, κλέφτες κτλ, όπως και σήμερα; Ποιος είπε ότι στην αρχαία Ελλάδα όλοι ήταν φιλόσοφοι, επιστήμονες και ήρωες; Βγήκαν εκατοντάδες μεγάλες προσωπικότητες που άφησαν ιστορία, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου ήταν απλοί, αγράμματοι, άξεστοι, βοσκοί, δούλοι. Και σήμερα υπάρχουν λαμπρά μυαλά αλλά θάβονται, μορφωμένοι άνθρωποι που κάθονται άνεργοι στο σπίτι τους επειδή η τάδε κυράτσα και ο τάδε γλείφτης μπήκαν με μέσο στο δημόσιο. Ζήλια, μίσος, αναξιοκρατία, υπήρχαν πάντα στο αίμα του Έλληνα, στην αρχαιότητα, στο Βυζάντιο, στην Τουρκοκρατία και στη νεότερη ιστορία. Ήμασταν πάντα ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Μπορούσαμε να μεγαλουργήσουμε, αλλά μπορούσαμε και να αυτοκαταστραφούμε. Βγάζαμε ήρωες και διάνοιες, αλλά βγάζαμε και καθάρματα. Δημιουργούσαμε πολιτισμό αλλά τρωγόμασταν και μεταξύ μας. Νικούσαμε παντοδύναμους εχθρούς (Πέρσες, Τούρκους, Γερμανούς) αλλά καταστρέφαμε και ο ένας τον άλλο. Ολόκληρη η ιστορία μας έχει τέτοιες αντιφάσεις. Μην κάνετε τον γραφικό συλλογισμό "αρχαία Ελλάδα=παράδεισος και σύγχρονη Ελλάδα=κόλαση". Υπάρχουν πολλές και ανατριχιαστικές ομοιότητες. Αμφισβητήσεις, αναταραχές και φαγωμάρα, αλλά και συνεργασία, αλληλεγγύη και μεγαλείο. Γιατί αυτή είναι η φύση μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails