Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

Έβαλαν οι φωστήρες τις σημαίες της κάθε χώρας στο πάτωμα για να σταθούν επάνω της οι Πρωθυπουργοί για φωτογραφία ποδοπατώντας την. (Στις μασονικές στοές το τυπικό για να ανεβεί κάποιος στον 18 βαθμό είναι να.....ποδοπατήσει την σημαία της χώρας του). Ο δικός μας έτρεξε πρώτος να πατήσει τον σταυρό και εξευτελίστηκε μπροστά στον Τούρκο που σεβάστηκε την ημισέληνο. Και όμως δεν είναι απύθμενη ανοησία που δέρνει τους δικούς μας. Είναι δείγματα τελείας υποταγής.
Η Εθνική σημαία αποτελεί κρατικό σύμβολο που θεωρείται το πιο σεβαστό σε ένα κράτος και προστατεύεται από τη κείμενη ανά Χώρα νομοθεσία.

Νόμος 851 (ΦΕΚ Α΄ 233 από 21/22.12.1978)
Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός.

Η σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό κοντό στη κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.
Ο τύπος και τα χρώματα (κυανό και λευκό) της εθνικής σημαίας καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Στις 15 Μαρτίου του ίδιου χρόνου το Εκτελεστικό Σώμα (Κυβέρνηση), που είχε αναλάβει την προσωρινή διοίκηση της Ελλάδας, όρισε με το Διάταγμα 540 τρεις τύπους σημαιών : μια σημαία ξηράς και δυο θαλάσσης, μια για το πολεμικό και μια για το εμπορικό ναυτικό.
Η σημαία της ξηράς είχε σχήμα τετράγωνο, κυανό και έφερε έναν λευκό σταυρό που κάλυπτε όλη της την επιφάνεια. Οι σημαίες της θαλάσσης είχαν την ίδια μορφή που διαθέτει η σημερινή εθνική σημαία. Μοναδική διαφορά στη σημαία του εμπορικού ναυτικού ήταν η αντιστροφή των χρωμάτων (κυανό αντί λευκού) στη θέση του σταυρού. Η σημαία των εμπορικών πλοίων εξομοιώθηκε με εκείνη των πολεμικών το 1828, όταν αναγνωρίστηκε ότι τα εμπορικά πλοία είχαν λάβει μέρος στον αγώνα ως πολεμικά.
Η εθνική σημαία τροποποιήθηκε έκτοτε αρκετές φορές, κυρίως ως συνέπεια των πολιτειακών μεταβολών, χωρίς όμως να μεταβληθεί ριζικά. Το 1833 προστέθηκε στις σημαίες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού ο βαυαρικός θυρεός ο οποίος διατηρήθηκε μέχρι την ανατροπή του Όθωνα τον Οκτώβριο του 1862. Με την άφιξη του Γεωργίου Α΄ το 1863 περιελήφθη στις σημαίες των ανωτέρω σωμάτων το στέμμα το οποίο παρέμεινε μέχρι τη μεταπολίτευση του 1924.
Από το 1864 η σημαία για τα τάγματα Πεζικού απετελείτο από μεταξωτό ύφασμα που έφερε τριγύρω χρυσά κρόσσια και στο κέντρο του λευκού σταυρού την εικόνα του προστάτη της, Αγίου Γεωργίου.
Οι πολεμικές σημαίες που ισχύουν σήμερα είναι για το ναυτικό η εθνική σημαία, και για το στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία ο τύπος της ορθογώνιας κυανής με το λευκό σταυρό που εκτείνεται μέχρι τις πλευρές της χωρίζοντάς την σε τέσσερα ίσα τμήματα. Στο κέντρο του σταυρού, η σημαία του στρατού ξηράς φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η δε σημαία της αεροπορίας την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

4 σχόλια:

  1. Πολλά ΕΥΓΕ στον Ερντογκάν και άξια μομφής η τεκμηριωμένη απερισκεψία και η επιπολαιότητα του δικού "μας"!
    Όμως...λυπάμαι επίσης και για το ατεκμηρίωτο και πλήρες αναλήθειας σχόλιο της δήθεν "μασονικής" συμπεριφοράς! Είναι φρόνιμο σχόλια να δημοσιοποιούνται εξ ιδίας γνώσεως και όχι εκ χαλκευμένων φημών. Για την επί του συγκεκριμένου σχολίου ενημέρωση, είμαι σε θέση να σας βεβαιώσω ότι ο Τέκτων έχει ήδη ορκισθεί "Πίστη εις την Πατρίδα" και ο δε αναφερόμενος 18ος βαθμός έχει ως σύμβολό του τον Σταυρό! Πώς λοιπόν συνάδει το ποδοπάτημα του;;;
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθινά κατάπτυστη η επιπόλαιη συμπεριφορά του δικού "μας"! Ποίο ντοκουμέντο είναι καλλίτερο από μια φωτογραφία;
    Όμως...και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, έστω ισχνής επαλήθευσης, θα πρέπει να συνοδεύει κάθε σχόλιο. Π.χ. το περί "μασόνων":
    1ον. Εξ όσων, μετά βεβαιότητος, γνωρίζω, το σύμβολο του 18ου βαθμού είναι ο Σταυρός! Δεν είναι λίαν οξύμωρο να "ποδοπατούν" το Σύμβολο τους;;;
    2ον. Για να γίνει κάποιος Τέκτων πρέπει προηγουμένως να ορκισθεί: Πίστη εις την Πατρίδα! Δεν θα του φαινόταν τουλάχιστον ανισόρροπο να τον βάζουν μετά να "ποδοπατήσει" τον όρκο του;;;
    Λίγη προσοχή λοιπόν στην αναμετάδοση των φημών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε θελεις να μας πεις οτι δεν συμφωνεις με το θεμα γιατι ξερεις καλα τι γινεται εκει μεσα και οτι εχουν σαν συμβολο τον σταυρο? Δηλαδη πιστευουν στην θρησκεια, στον θεο? Γιατι φαινεται ξεκαθαρα πως θρησκεια και θεος τους ειναι το χρημα.
    Ακομη μιλας για πιστη στη πατριδα, ποια πατριδα εννοεις? Τη δικη μας παντως σιγουρα οχι, την εχουν πουλησει εδω και χρονια αλλα δεν μας το εχουν πει, λυπαμαι αγνωστε αλλα δεν θα παρουμε πηγαινε αλλου να τα πεις αυτα.. δεν ειναι ολοι οι Ελληνες ηλιθιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκειμένου να συντηρηθεί η σοβαρότητα του ιστολογίου, αλλά και η ελευθερία του λόγου, είναι φρόνιμο αντί για άναρθρες κραυγές να τεκμηριώνεται κάθε αντίρρηση με στοιχεία.
    Ο προηγούμενος επισκέπτης ανέφερε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία εύκολα αποδεικνύονται από ανεξάρτητες πηγές στο Διαδίκτυο. Ο επόμενος, αντί για αόριστο "ανάθεμα", θα μπορούσε να δώσει απτά στοιχεία που να διαψεύδουν. Είναι τόσο απλό και...κόσμιο!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails