Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Στους αθανατους ο 82χρονος σύρος αρχαιολόγος Χαλέντ αλ-Ασάαντ

Ο αρχαιολόγος εκτελέστηκε προσπαθώντας να σώσει θησαυρούς της Παλμύρας----Ο αρχαιολόγος εκτελέστηκε προσπαθώντας να σώσει θησαυρούς της Παλμύρας
Ο αρχαιολόγος αρνήθηκε να αποκαλύψει πού βρίσκονται οι αρχαιότητες της Παλμύρας   (Φωτογραφία:  Reuters )---Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο 82χρονος σύρος αρχαιολόγος Χαλέντ αλ-Ασάαντ εκτελέστηκε από το Ισλαμικό Κράτος όταν αρνήθηκε να αποκαλύψει στους τζιχαντιστές πού βρίσκονται οι θησαυροί της Παλμύρας.

Η δολοφονία σοκάρει με τη βαρβαρότητά της. Ο αρχαιολόγος αποκεφαλίστηκε και η σορός του κρεμάστηκε από κίονα στον αρχαιολογικό χώρο.

Όπως γράφει ο Guardian, πηγές αναφέρουν ότι ο αρχαιολόγος είχε ανακριθεί από τους τζιχαντιστές για το που βρίσκονται οι θησαυροί της Παλμύρας που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος πριν την κατάληψη της πόλης. Όταν αρνήθηκε να συνεργαστεί, τον εκτέλεσαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκεφαλισμός του αλ-Ασάαντ έλαβε χώρα μπροστά σε δεκάδες άτομα.

Ο διευθυντής αρχαιοτήτων Μάμουν Αμντελκαρίμ είπε ότι η οικογένεια του Χάλεντ Άσαντ τον πληροφόρησε πως ο 82χρονος ερευνητής που δούλεψε για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής ανασκαφών στην Παλμύρα εκτελέστηκε στις αρχές της εβδομάδας.

«Πώς μπορεί να φανταστεί κανείς πως ένας τέτοιος επιστήμονας που έδωσε τόσο αξιομνημόνευτες υπηρεσίες στο χώρο και στην ιστορία θα αποκεφαλιζόταν (...) και το πτώμα του θα κρέμεται ακόμα από έναν από τους αρχαίους κίονες στο κέντρο μιας πλατείας της Παλμύρας» είπε ο Αμπντελκαρίμ.

Αποτροπιασμό εκφράζει η Ελλάδα

Η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους «τη βαθιά τους θλίψη και τον αποτροπιασμό για την τραγική κατάληξη του σπουδαίου Σύρου αρχαιολόγου Χαλέντ Ασάαντ στην Παλμύρα, ο οποίος σε ηλικία 82 ετών δολοφονήθηκε από εξτρεμιστικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους».

«Η Ελλάδα καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση «και στέκει πάντα στο πλευρό των κρατών που καλούνται να προστατεύσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά σε περιόδους κρίσης, κινούμενη πάντοτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα η χώρα μας πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός Διεθνούς Συνασπισμού με στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και τον επαναπατρισμό τους στις χώρες προέλευσής τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails