H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ. Κολόμβο, φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι (όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά). Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.
Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού, προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά. Οι περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως, κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία, και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού.
Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν!!!) και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι, έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούν άπειρες Ελληνικές λέξεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις!
Ακόμη ο Ακαδημαϊκός Enrico Mattievich στο βιβλίο του με τίτλο "Ταξίδι στην μυθολογική κόλαση-η ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες", μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του που πραγματοποίησε σε αρχαιολογικούς χώρους του Περού, που στηρίζουν την θεωρία του ότι τα Τάρταρα -η πύλη του Άδη - των αρχαίων Ελλήνων ήταν στο Τσαβίν ντε Χουαντάρ, όπου οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν επισκέπτες!
Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα” (πέτρα με ζωγραφιές). Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό. Εκεί ανακαλύφθηκαν ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα. Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία π.Χ. Μια νωπογραφία που η παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν στο Μεξικό, έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης!
Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα (δηλαδή τι oμοιότητα, είναι ακριβώς το ίδιο) έχει και το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες, με Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου!
Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού.. στη Ν.Αμερική καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή, και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο. Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη Xavante εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα. Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη "Ζ"...
Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά: Ντίον-Αν=Διόνυσος. Ηρακάν=Ηρακλής, Μελανονήσια=Μελανά Νησιά, Μικρονησία=Μικρά Νησιά,Πολυνησία=Πολλά νησιά, Φιλλιπίνες,κ.λ.π.
Στην Καραϊβική, υπάρχει νησί 'Ανδρος και νησί Ρόδος, και στην Χαβάη νησί Σάμος!! Και για να προλάβω “ειδικούς” που θα τρέξουν πάλι να αμφισβητήσουν επικαλούμενοι συμπτώσεις, παραθέτω μέρος από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που εκμηδενίζει κάθε τέτοια πιθανότητα. Τουλάχιστον για όσους έχουν ανοιχτό μυαλό.
ola oi ellines ta anakalupsan!mono oi ellines uparxoun telos.uparxei k allos kosmos gurw mas.den eimaste monoi mas.skefteite ligo ti tha peite prin milisete
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνωνυμε 29 Μαΐου 2011 11:37 π.μ,
ΑπάντησηΔιαγραφήπες τηνγνωμη σου , ΑΛΛΑ γραψε την Ελληνικα ρε φακιν γυφτο. Κουραστηκα να βλεπω γυρω μου γυφτους.
Εχουμε γλωσσα ρε κοπρε
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ χαλκιδικό αλφάβητο που λανθασμένα αποκαλείται 'λατινικό', έχει βοηθήσει στον αλφαβητισμό και σεβασμό τής κατασυκοφαντημένης (από λιποτάκτες θουκυδιδοξενοφώντες, διεφθαρμένους σωκρατικούς, εφορόπληκτους και μπεκροπελλαίους) ελληνικής δημοκρατικής ιστορίας που το γέννησε (για να διαβάζουμε άνετα και να μαθαίνουμε να μη φοβόμαστε), δισεκατομμύρια ανθρώπους, και θα βοηθήσει άλλα τόσα, αν το υιοθετήσουν, με τη στήριξή μας, όσοι λαοί εκβιάζονται να χρησιμοποιούν ακόμα δυσνόητα μοναρχικά σύμβολα, βλ. Κίνα, ισλάμ κοκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ελληνική γλώσσα ΔΕΝ κινδυνεύει από την εναλλαγή της γραφής της από ιωνικό σε χαλκιδικό και αντίστροφα, βλ. γρεκάνικα Μ. Ελλάδας, εκμάθηση ελληνικής με φωνητικό-χαλκιδικό κλπ.
Η ελληνική γλώσσα θα κινδυνεύσει άμα δεν προλάβουμε να ενημερώσουμε την ανθρωπότητα ότι η επιθετικότητα σε βάρος των Ελλήνων και άλλων φιλειρηνικών λαών, θα αφήσει τον Τιτανικό χωρίς δημοκρατικούς ψύχραιμους διασώστες.