Δεν περιμένει τις γιορτές για να… πετάξει η γαλοπούλα |
![]() Βέβαια, οι πωλήσεις της στη χώρα μας παραμένουν ακόμα σε χαμηλές… πτήσεις, μετά από την περιβόητη γρίπη των πουλερικών. Ο κλάδος έφτασε ένα βήμα πριν από τη καταστροφή και μόνο οι «μεγάλοι παίκτες» κατάφεραν και στάθηκαν όρθιοι στα πόδια τους. Οι σημαντικότερες περιοχές εκτροφής γαλοπούλας στη χώρα μας είναι η Ήπειρος, η κεντρική Ελλάδα και η Μακεδονία. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, η ελληνική παραγωγή γαλοπούλας υπολογίζεται για φέτος στους 2.600 τόνους, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ωστόσο τα στοιχεία που προκύπτουν από τα ελληνικά εκκολαπτήρια κάνουν λόγο για μια μικρή μείωση της παραγωγής σε σχέση με πέρυσι. Η χώρα μας εισάγει κάθε χρόνο περίπου 18.000 τόνους γαλοπούλας κυρίως σε κατεψυγμένη μορφή από χώρες της Ε.Ε., ούτως ώστε να καλύψει την ετήσια κατανάλωση που φτάνει στους 20.000 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο περίπου 1.000 τόνοι ελληνικής γαλοπούλας εξάγονται στη γειτονική αγορά της Βουλγαρίας. http://www.agronews.gr/content/blogcategory/0/59/lang,el/ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου