Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η γενεαλογία του Ιησού

Ακολουθήστε τη γενεαλογία του Ιησού από τη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας, μέσω του Νώε, οι φυλές του Ισραήλ, ο βασιλιάς Δαβίδ, και, τέλος, ο Ιωσήφ και η Μαρία. -------Σμίκρυνση για μια ευρύτερη προοπτική ή μεγέθυνση για να εξετάσει  λεπτομέρειες.
Άρχισα με ορισμένα βασικά γενεαλογικά στοιχεία βρίσκονται στην πλήρη-bible-genealogy.com και εργάζομαι για την προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών διαθέσιμα σε  marshallgenalogy.org .--
Αναζητωντας νέους τρόπους απεικόνισης αυτών των δεδομένων, επειδή  ειμαστε δυσαρεστημένοι με το συνηθισμένο δέντρο.  Ρίξτε μια ματιά σε μια από τις πρώτες μου προσπάθειες να δείξει όλα σε ένα χώρο.

Πρώτη απόπειρα οπτικοποίησης
Έκανα αυτό χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται Gephi η οποία είναι μεγάλη για βαθιά ανάλυση πολύπλοκων δικτύων, ειδικά στις κοινωνικές συνδέσεις. Αντί για ένα κοινωνικό δίκτυο, εγώ που χάραξε σχέσεις αίματος. Αλλά, δεν είναι όλοι τους κατέληξαν στην τελική άποψη. Το πρώτο φίλτρο που εφαρμόστηκε ήταν να δείξει μόνο το αρσενικό γεννήτορες, για δύο λόγους: 1) η Αγία Γραφή αναφέρει γενικά πλέον γενεαλογίες μόνο πατέρες, και 2) διασυνδέσεις με συζύγους και μητέρες δημιουργούν ένα περίπλοκο ιστό γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο να ακολουθήσει μια μεγάλης κλίμακας (όπως φαίνεται παραπάνω). Το δεύτερο φίλτρο που εφαρμόστηκε ήταν να αφαιρέσει οποιοδήποτε πρόσωπο του οποίου η καταγωγή δεν θα μπορούσε να αποδοθεί όλο τον τρόπο πίσω στον Αδάμ και την Εύα. Αυτοί οι άνθρωποι και οι συνδέσεις εμφανίζονται ως αποσπούν την προσοχή "μυγάκια", όπως αυτές που παρουσιάζονται παρακάτω.
Πλωτήρες - οικογένειες που δεν μπορούν να conencted πίσω στον Αδάμ και την Εύα
Πλωτήρες - οικογένειες που δεν μπορούν να συνδεθούν πίσω στον Αδάμ και την Εύα
Τίποτα από αυτά δεν είναι να πούμε ότι οι σύζυγοι, μητέρες, και «μετακινούμενη» οικογένειες είναι ασήμαντα. Αν ήταν, αμφιβάλλω ότι θα πρέπει να αναφέρονται στην Αγία Γραφή καθόλου. Αντίθετα, η πρόθεση εδώ είναι να κάνουν μεγάλες, πολύπλοκες αλυσίδες που συνδέουν από τον Θεό τον Πατέρα να τον Θεό Υιό πιο εύκολο να ακολουθήσουν και να κατανοήσουν. Για πολλούς ανθρώπους, οθόνες οπτικής απεικόνισης είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε από μια λίστα με τα ονόματα εξαπλωθεί σε πολλά βιβλία της Αγίας Γραφής. Αλλά, δεν είναι κάθε είδος οπτικής απεικόνισης κάνει τη δουλειά του. Εκτός από τα φίλτρα που έχω αναφέρει παραπάνω, έχω πειραματιστεί με διαφορετικά layouts. Μια ιδέα ήταν να ισιώσει τα πάντα έτσι ώστε διαφορετικές φυλές θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε.

Ευθεία Διάταξη
Με πολλούς τρόπους αυτό νικά τον αρχικό στόχο μου, που ήταν να μειωθεί η σπατάλη χώρου που προκαλείται από τις παραδοσιακές μορφές. Το απίστευτο ποσό του κενού χώρου σε αυτή την εικόνα δίνει στο ένα μια δύσκολη στιγμή ακόμη και την εύρεση ενός κόμβου (άτομο) και διέρχονται από μια μεγάλη απόσταση από το ένα άτομο στο άλλο σε μια οθόνη υπολογιστή. Στο τέλος, θα διευθετούνται με βάση μια πιο συμπαγή διάταξη, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό (αλλά όχι πλήρως) αυτοματοποιημένη με τη χρήση "βαρύτητα" Ρυθμίσεις Gephi σε μια Δύναμη Atlas. Για να δείτε τις λεπτομέρειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διασύνδεση ζουμ-δυνατότητα (χάρη στο Zoom.it , το οποίο συστήνω ιδιαίτερα) πάνω ή παραγγελία εκτυπώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails