Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο επαναλειτουργεί στην καρδιά ενός Βρετανικού σχολείουΤο Bradfield College είναι ένα βρετανικό μικτής εκπαίδευσης δημόσιο σχολείο που βρίσκεται στο μικρό χωριό του Bradfield στην αγγλική κομητεία του Μπερκσάιρ. Είναι διάσημο για την αγάπη του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και κάθε τρία χρόνια έκανε θεατρικές παραγωγές αρχαίων ελληνικών τραγωδιών στο μικρό του θέατρο που λειτουργούσε στο κέντρο των εγκαταστάσεων από το 1890. 

Το 2009 τo θέατρο το οποίο ήταν ένα αρχιτεκτονικό αντίγραφο των αρχαίων θεάτρων έκλεισε λόγω των εκτεταμένων φθορών που είχε υποστεί από τα 120 χρόνια λειτουργίας του.   

Φέτος το θέατρο ξανάνοιξε και με την επιμέλεια του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Studio Octopi είναι πιο όμορφο από ποτέ.
"Aπό την πρώτη στιγμή θελήσαμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ομορφιά του και την ατμόσφαιρα της τοποθεσίας. Σεβαστήκαμε τόσο την ιστορία όσο και τη σημασία του να παραμείνει ανέπαφος ο χαρακτήρας του αρχαίου θεάτρου που είχε το Bradfield College και το μόνο που κάναμε ήταν να αναδείξουμε με σύγχρονες παρεμβάσεις την ομορφιά και τη διαχρονικότητά του" αναφέρει σχετικά με το project o επικεφαλής του σχεδιαστικού team Chris Romer-Lee.

To 1000 θέσεων θέατρο έχει ακόμη ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε με αναφορές στην αρχαία αγορά. Πρόκειται για μια μεγάλη πλατφόρμα από ατσάλι και γυαλί η οποία εξέχει στην άκρη των θέσεων και που αγκαλιάζει ένα δέντρο που προϋπήρχε στην έκταση.Εντελώς καινούργια είναι επίσης και η σκηνή του θεάτρου η οποία είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από ξύλο κέδρου.Το ολοκαίνουργιο θέατρο έκανε τα εγκαίνιά του λίγες μέρες πριν ανεβάζοντας την αρχαία τραγωδία  Αντιγόνη του Σοφοκλή με τη συμμετοχή μαθητών του και την σκηνοθετική επιμέλεια των καθηγητών τους.
Πηγή: Θ. Χαράμης, LiFO
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails