Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ - ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ!!!
Το «δόγμα του σοκ» είναι η μέθοδος που εφαρμόζουν οι αγορές για να επιβληθούν διεθνώς!!!!
Για να προελάσουν οι ελεύθερες αγορές, χρειάζεται κάποια κοινωνία να έχει υποστεί ένα δυνατό «σοκ», από μια φυσική καταστροφή (τσουνάμι, τυφώνας) από μια εναλλαγή εξουσίας (πτώση κομμουνισμού ή απαρτχάϊντ Ν. Αφρικής), μια χρηματιστηριακή κρίση, μια χρεοκοπία κράτους προ των πυλών, έναν υπερπληθωρισμό της τάξεως του 14.000% στη Βολιβία…
Πριν η σοκαρισμένη κοινωνία προλάβει να συνειδητοποιήσει τι της έχει συμβεί και να σκεφτεί πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση, έρχονται οι σωτήρες να τη σώσουν.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ)…είναι οι τρεις βασικοί θεσμοί που προσπαθούν να επιβάλλουν ακαριαία τις αλλαγές που προωθούν οι ελεύθερες αγορές.
Η δε τριπλή συνταγή δια στόματος του γκουρού της ελεύθερης αγοράς, του Φρίντμαν, η οποία παρουσιάστηκε στο βιβλίο του «Καπιταλισμός και Ελευθερία» είναι η κάτωθι:
1. ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων ή αλλιώς αποκρατικοποιήσεις
2. περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη…
3. κρατική απορύθμιση, ώστε να υπάρχει ένα κράτος ανίσχυρο να προστατεύσει τους πολίτες του αλλά να μπορούν όμως οι ελεύθερες ή παγκόσμιες αγορές «να αλωνίζουν» ελεύθερα μέσα σε αυτό.
Οι συνέπειες οδυνηρές για τους λαούς της γης:
αποδυνάμωση των εθνικών κρατών τους, μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου τους σε μια δράκα ιδιωτών (πανίσχυρων επιχειρηματιών και πολιτικών με δυσδιάκριτες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους), χάσμα ζάμπλουτων-πάμπτωχων με εξαφάνιση μεσαίας τάξης, θρησκευτικός φονταμενταλισμός, συρρίκνωση ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, απεριόριστες δαπάνες για την ασφάλεια, διάχυση του φόβου και τρομοκρατίας στις κοινωνίες… ένας αχαλίνωτος καπιταλισμός που έχει θεοποιήσει τις αγορές κι οδεύει ολοταχώς προς την καταστροφή!
Οι περιβόητες ελεύθερες αγορές :
στο πυρήνα τους βρίσκεται το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ και ιδιωτικές εταιρείες που αμείβονται με δημόσιο χρήμα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αλλά συμμετέχουν και εταιρείες βρετανικές και ισραηλινές που συνεισφέρουν με την εμπειρία τους γύρω από τις κάμερες ασφαλείας και τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και καναδέζικες εταιρείες ξυλείας.
Οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας δημιουργώντας μια καινούργια αγορά, αυτή της «φούσκας» της ασφάλειας, που αποφέρει τεράστια κέρδη.
Επίσης δραστηριοποιούνται σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές και πολεμικές καταστροφές και στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τις καταστροφές αυτές.
Για παράδειγμα ο πόλεμος από τη στιγμή που ξεκινά είναι ήδη μια κερδοφόρος επιχείρηση, όχι μόνο γι αυτούς που πουλούν όπλα αλλά και για τις ιδιωτικές εταιρείες, που τροφοδοτούν το στρατό (Pizza Hut και Burger King), που προσφέρουν φαρμακευτική περίθαλψη στους στρατιώτες κι στους δεινοπαθούντες (φαρμακευτικές βιομηχανίες), που προσφέρουν ασφάλεια αντικαθιστώντας τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ π.χ. στο Νταρφούρ ( εταιρεία ασφάλειας Blackwater), που εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια π.χ. στο Ιράκ (εταιρεία Halliburton), που κατασκευάζουν σπίτια και σχολεία μετά μια φυσική καταστροφή π.χ. στην Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα ή στην Ταϋλάνδη μετά το τσουνάμι (ο κατασκευαστικός κολοσσός Bechtel…).
Οι αγορές στα τριάντα χρόνια δράσης τους, μέσα σ’ ένα πλαίσιο νεοφιλελεύθερης οικονομίας, εξελίσσονται δημιουργώντας μια άυλη οικονομία με την ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών αγορών.
Οι επενδυτικές εταιρείες, τράπεζες-κολοσσοί, που παίζουν στα χρηματιστήρια τις μετοχές όχι μόνο των βιομηχανιών κι επιχειρήσεων τους αλλά τα πάντα, ακόμα και τις εθνικές οικονομίες κρατών στοιχηματίζοντας για τη χρεοκοπία τους ή όχι.
Αυτή είναι μια πολύ περιληπτική εικόνα του τρόμου που έχει καταστήσει πολλά κράτη ανελεύθερα και σε απόγνωση μια κατάσταση πανικού που αντιμετωπίζει τα τελευταία επτά χρόνια και η Ελλάδα που αν δεν αντισταθεί στον πόλεμο των Αγορών θα αποδομηθεί τελείως και θα γίνει τελικά (αν ήδη δεν έχει γίνει) οικονομικό προτεκτοράτο μια ειδική οικονομική ζώνη για να ηγεμονεύει και να ευημερεί η Γερμανική Ευρώπη!!!!!

Επιμέλεια παρουσίασης : Γιώργος Χαβαλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails