Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – «ΣΚΙΕΣ»

Ο αθέατος κόσμος των μυστικών πρακτόρων
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – «ΣΚΙΕΣ» ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, «ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ
..ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ.
Ποιος είναι ο ρόλος τους στη νέα τάξη πραγμάτων – Ο «χορός» των κατάσκοπων στην Ελλάδα και οι «μπίζνες» της ΕΥΠ
Στην οδό Ακαδημίας υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν κολέγιο για να δίνουν, αντί αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες!
Η μελέτη της ιστορίας καταδεικνύει ότι πολλά γεγονότα στον πλανήτη είναι δημιούργημα «αόρατων» δυνάμεων. Δυνάμεων που ενώ λειτουργούν στο σκοτάδι καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτές οι αόρατες δυνάμεις είναι οι μυστικές υπηρεσίες.

Ο σκοτεινός κόσμος των μυστικών υπηρεσιών συγκροτείται από ένα παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων δυνάμεων με αντικρουόμενα συμφέροντα που δρουν ανεξέλεγκτα και εξυπηρετούν πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς παράγοντες περιφρονώντας τον νόμο. Η χώρα μας ως σταυροδρόμι μεταξύ δύσης και ανατολής αποτελεί και αυτή, σταυροδρόμι κατασκοπείας.
Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει παγκόσμια δίκτυα πληροφοριών εφοδιασμένα με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, διαθέτουν πληρέστατα ενημερωμένα αρχεία, άριστα εκπαιδευμένους πράκτορες άμεσης δράσης και πάρα πολλούς «συνεργάτες» σε όλο τον κόσμο. Επίσης αναλαμβάνουν «βρώμικες» επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας.

Μιλώντας για «βρώμικες» επιχειρήσεις και με ιστορικά παραδείγματα οι μυστικές υπηρεσίες έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για δολοφονίες, συνωμοσίες εναντίον ηγετών, οργάνωση πραξικοπημάτων και αποσταθεροποιήσεις κυβερνήσεων. Ακόμα οι μυστικές υπηρεσίες πραγματοποιούν επιχειρήσεις προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου, οργανώνουν αναταραχές, υποκινούν απεργίες, υποδαυλίζουν και χρηματοδοτούν τη δράση μειονοτικών ομάδων και αντιστασιακών κινημάτων, εκτελούν προβοκάτσιες και πυροδοτούν πολεμικές κρίσεις.
Αίσθηση προκάλεσαν τα τελευταία γεγονότα που δείχνουν πως η κατασκοπεία παγκοσμίως καλά κρατεί. Η είδηση ότι οι αμερικανικές αρχές προέβησαν στη σύλληψη 10 ατόμων με την κατηγορία ότι διεξήγαγαν κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας τα τελευταία 20 χρόνια έκανε τον γύρω του κόσμου ενώ καταζητείται και ένα ενδέκατο άτομο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τμήμα της αποστολής των Ρώσων κατασκόπων ήταν να ζουν ως παντρεμένα ζευγάρια στις ΗΠΑ, κάνοντας μέχρι και παιδιά τα οποία δεν γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα των γονιών τους.
Ένας κατάσκοπος φέρεται να αντάλλαξε τη τσάντα του με έναν Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος κρατούσε την ίδια τσάντα, καθώς περνούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο στις σκάλες ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Άλλοι κατάσκοποι φέρεται να έγραφαν μηνύματα με αόρατη μελάνη ή να έστελναν κρυπτογραφημένα μηνύματα στα βραχέα. Εικόνες που φαίνεται να ξεπήδησαν από κάποια κατασκοπική ταινία και ξυπνάνε μνήμες του ψυχρού πολέμου, είναι όμως πραγματικότητα και σήμερα.
Δεν χρειάζεται όμως να πάμε και πολύ μακριά καθώς αμέσως μετά τη σύλληψη των κατασκόπων στις ΗΠΑ ο ενδέκατος κατάσκοπος που καταζητούσαν οι αμερικανικές αρχές βρέθηκε στην Κύπρο! Ο 54χρονος Καναδός Ρόμπερτ Κρίστοφερ, κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, συνελήφθη από τις κυπριακές αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όμως το έσκασε.
Στην Ελλάδα
Στην χώρα μας βέβαια τα πράγματα φαίνεται να είναι εξίσου πολύπλοκα με την τοπική ΕΥΠ να πρωταγωνιστεί. Τον Ιανουάριο του 2006 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο υποκλοπών. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινώσει οι τότε υπουργοί Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας την περίοδο 2004-2005 υποκλέπτονταν τα τηλέφωνα 104 πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρηματιών και άλλων μέσω ενός ειδικού παράνομου λογισμικού στο σύστημα νομικών συνακροάσεων της εταιρείας Vodafone και με τη χρήση 14 τηλεφώνων «σκιών». Οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν με ένα χρόνο καθυστέρηση, αφού η σχετική ενημέρωση των κυβερνητικών στελεχών είχε γίνει από την εταιρεία την άνοιξη του 2005. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμα του στα Πατήσια ο υπάλληλος της Vodafone Κώστας Τσαλικίδης. Τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης πολλά, οι παραλείψεις κατά την διερεύνηση της επίσης πολλές αλλά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν έμειναν αναπάντητα καθώς στις 24 Ιουλίου 2007 ο ειδικός εφέτης ανακριτής ζήτησε την αρχειοθέτησή της.
Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009, το βράδυ, έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα 29 ετών, κρυμμένο στα δέντρα του Εθνικού κήπου, που επιχειρούσε να φωτογραφήσει το χώρο. Έφερε προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας.
Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το βαλιτσάκι αυτό μπορεί να υποκλέπτει κάθε σήμα στον αέρα, εισβάλλοντας με άνεση στο απόρρητο κάθε κινητής τηλεφωνικής συσκευής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και καταγράφοντας με μοναδική καθαρότητα κάθε συνομιλία.
Πρόκειται για το ίδιο βαλιτσάκι που χρησιμοποιήθηκε και στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών για την παρακολούθηση κινητών. Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία φέρεται ο άνθρωπος που συνελήφθη να ήταν συμμαθητής και φίλος του Τσαλικίδη. Μετά τη σύλληψη του ύστερα από ανάκριση που διήρκησε μέχρι τα ξημερώματα αποκάλυψε ότι αυτός και άλλοι τρεις πράκτορες τις ΕΥΠ οι οποίοι διέφυγαν συμμετείχαν στην επιχείρηση με πλήρη εξοπλισμό.
Πρόκειται για μέλη της ομάδας OLAF που λειτουργεί στην ΕΥΠ. Τα στοιχεία που εμφανίστηκαν μετά κάνουν ακόμα πιο περίπλοκο το θέμα καθώς ο 29χρονος εργάζεται από το 2005 ως υπάλληλος της ΕΥΠ στο τμήμα δηλαδή των ηλεκτρικών υπολογιστών και των «αναλώσιμων». Δηλαδή ένας χαμηλόβαθμος διοικητικός υπάλληλος της ΕΥΠ βρέθηκε με έναν προηγμένο μηχανισμό παρακολούθησης. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να πήρε από κάποιον εντολή να παρακολουθήσει ενδεχομένως τον Κ. Παπούλια ή και το γειτονικό μέγαρο Μαξίμου κάτι το οποίο υποκρύπτει την ύπαρξη «αυτόνομων θυλάκων» μέσα στην ΕΥΠ. Ο πράκτορας τελικά αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση της ΕΥΠ και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά ενώ η υπόθεση ξεχάστηκε.
Με την ΕΥΠ βέβαια τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ καθώς ένα ακόμα σκάνδαλο εξελίσσεται. Στην οδό Ακαδημίας υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν κολέγιο για να δίνουν, αντί αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες.
 Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών είχε αρχίσει «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε υπηρεσίες ασφαλείας εταιρειών με το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες να έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας. Το ίδιο κύκλωμα εντός της ΕΥΠ φέρεται να προσέγγιζε την περίοδο 2004-2006 επιχειρηματίες προκειμένου να πραγματοποιούν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με τη χρήση της ειδικής συσκευής βαλίτσας που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες.
Πράκτορες και στην παιδεία
Οι μυστικές υπηρεσίες βέβαια δεν έχουν σύνορα και γι’ αυτό κάνουν αισθητή την παρουσία τους ακόμα και στον χώρο της εκπαίδευσης.
Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «Democracy Now», ο ανθρωπολόγος καθηγητής David Price, η διείσδυση των υπηρεσιών πληροφοριών στις ΗΠΑ στα αμερικανικά πανεπιστήμια είναι πλέον απροκάλυπτα σημαντική και τελευταία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
 Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι έχουν τοποθετηθεί πράκτορες σε 22 πανεπιστήμια με στόχο τη στρατολόγηση νέων επιστημόνων με ξεχωριστές διακρίσεις ενώ μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχουμε ακόμη μεγαλύτερη εφαρμογή αυτής της στρατηγικής.
Αυτή την πρακτική σε πολλές περιπτώσεις την αγνοούν τα πανεπιστήμια γι’ αυτό και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στις πανεπιστημιακές κοινότητες αλλά και στο προοδευτικό κίνημα της αμερικανικής κοινωνίας. Παρά τις αντιδράσεις αυτές η CIA επιμένει σε αυτά τα προγράμματα με αποτέλεσμα να έχει συνεργάτες-πράκτορες σε καίριες θέσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Βασανιστήρια
Παράλληλα η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human Rights Watch» έφερε στο φως της δημοσιότητας έκθεση η οποία αποκαλύπτει ότι η Γαλλία, Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν χρήση πληροφοριών που αποκτούν μυστικές υπηρεσίες τρίτων χωρών μέσω βασανιστηρίων. Όλα αυτά με αιτιολογία τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» και κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου. Παρόμοια συμπτώματα παρατηρούμε και στη χώρα μας με την ΕΥΠ να μην μένει αμέτοχη στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Το 2005 φαίνεται ότι είχαν απαχθεί αναίτια για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας από μέλη μυστικών υπηρεσιών για αδικαιολόγητες υποθέσεις «τρομοκρατίας».
 Επτά από τους απαχθέντες στην συνέχεια αναγνώρισαν δύο πράκτορες της ΕΥΠ ως τους απαγωγείς τους, μαρτυρίες βέβαια που δεν στάθηκαν ικανές για να στείλουν τους δύο πράκτορες, πέντε χρόνια μετά, ούτε καν στα δικαστήρια καθώς απαλλάχθηκαν με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών λόγω «αμφιβολιών».
Με τη νέα τεχνολογία βέβαια δίνονται και νέες προοπτικές κατασκοπίας. Η οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Electronic Frontier Foundation» (EFF) έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το FBI εκπαιδεύει πράκτορες στη χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το γνωστό παγκοσμίως Facebook ως μέσο κατασκοπείας. Έτσι με παράνομη δραστηριότητα αποκτούν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο με στόχο την απόσπαση πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο διεισδύουν στις προσωπικές επικοινωνίες, αποκτούν πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες ενώ καταγράφουν κοινωνικές σχέσεις, βλέποντας τα άτομα τα οποία έχουν επαφές, αλλά και τα δίκτυα στα οποία ανήκουν.
http://www.press-time.com/new/index.php?option=com_content&view=article&id=148:2010-07-13-15-25-17&catid=16:reportage&Itemid=72

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails