Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Τελικά η άσκηση, την οποία η ΠΑ αναγκάστηκε κατά το παρελθόν να αφαιρέσει από το ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης, πραγματοποιείται, εν μέσω ασφυκτικής στενότητας πόρων.
Το ίδιο το υπουργείο Άμυνας είχε θέσει τη συγκεκριμένη άσκηση στη λίστα περικοπών!
Προφανώς και κατά το μεσοδιάστημα άλλαξαν πολλά. Όλα για τη Συμμαχία λοιπόν...

ΤΑ ΝΕΑ μας πληφοροφορούν:
Εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη χθες και σήμερα γύρω από τη βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ.
Η άσκηση αποσκοπεί να δοκιμάσει τα συστήματα των υπόγειων πυρηνικών αποθηκών της βάσης, που σύμφωνα με τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό πρέπει να είναι πάντα λειτουργική και «ετοιμοπόλεμη» για υποστήριξη. Το σενάριο της διήμερης άσκησης-δοκιμής αφορά τον έλεγχο των Δικτύων Επικοινωνίας που συνδέουν τις (άδειες) αποθήκες με το κεντρικό στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Περιλαμβάνει δε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σειρά εκπομπών και λήψης απόρρητων εντολών σχετικά με (εικονικά) ζητήματα που αφορούν αποθήκευση, έλεγχο, φόρτωση και λοιπές διαδικασίες- «όλα με καθαρά τεχνικό στόχο», όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» ενημερωμένη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου.
Διατηρούνται υποχρεωτικά
Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του συμμαχικού σχεδιασμού πυρηνικής αποτροπής, έχει την υποχρέωση να διατηρεί τις αποθήκες αυτές με δυνατότητες φιλοξενίας όπλων σε περίπτωση κρίσης. Τη δεκαετία του ΄90, μάλιστα, έγινε αναβάθμιση αρκετών συστημάτων τους. Κατά πληροφορίες, στη βάση (116 Πτέρυγα Μάχης) μέχρι το 2001 βρίσκονταν 11 βόμβες Β 61 που απομακρύνθηκαν με μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ προς την Ιταλία και εν συνεχεία προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν στον Αραξο πυρηνικά το 1962. Η Ελλάδα ουσιαστικά συμμετείχε στην πυρηνική αεροπορική δύναμη με αεροσκάφη τύπου F-104, τη γνωστή μοίρα «Στράικ», μέχρι το 1992, όποτε τα αεροσκάφη αυτά αποσύρθηκαν από το ελληνικό οπλοστάσιο. Εκτοτε δεν έχει εντάξει αεροσκάφη της στην πυρηνική δύναμη του ΝΑΤΟ, αν και θεωρητικά τα F-16 είναι διπλού ρόλου.
Μπορούν δηλαδή να φέρουν πυρηνικά από τεχνικής-μηχανικής πλευράς, δεν έχουμε όμως προμηθευτεί, όπως λένε αρμόδιες πήγες, το σχετικό αναγκαίο λογισμικό από τις ΗΠΑ.

Προ δεκαημέρου, ο υπουργός Αμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, μετά την επιστροφή του από τη Συνοδό Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο πυρηνικός σχεδιασμός του ΝΑΤΟ παραμένει, ενώ για την Ελλάδα είπε ότι δεν μας έχει ζητηθεί η ανανέωση του στόλου και δεν γίνεται καν συζήτηση γι΄ αυτό.
Σε ερώτηση αν έλληνες αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας «εκπαιδεύονται στο εξωτερικό σε δυνατότητες υποστήριξης της πυρηνικής δύναμης» του ΝΑΤΟ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι σε όλα τα προγράμματα εκπαίδευσής του μετέχουν και έλληνες αξιωματικοί- προφανώς είχε στον νου του τις διαδικασίες υποστήριξης όπως η προαναφερθείσα άσκηση.

Διέψευσαν τη μεταφορά
Τις τελευταίες ημέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας φήμες περί ενδεχόμενης μεταφοράς και αποθήκευσης στην αεροπορική βάση του Αραξου πυρηνικών του ΝΑΤΟ που όμως διαψεύστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία. «Δεν υπάρχει σε μας καμία επίσημη πληροφόρηση για μεταφορά πυρηνικών στις εγκαταστάσεις του Αραξου, ούτε ενημέρωση για τέτοια πρόθεση», ανέφερε χθες στα «ΝΕΑ» αρμόδια πηγή του ΓΕΑ. Προφανώς η- εν κρυπτώ- προετοιμασία για τη δοκιμή του άκρως απόρρητου δικτύου επικοινωνιών, που γίνεται ανά 1 ή 2 χρόνια σε όλες τις βάσεις που έχουν ή μπορούν να δεχθούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα, αλλά και η συζήτηση που έγινε με αφορμή τη Συνοδό Κορυφής της Λισαβώνας για το δόγμα της Πυρηνικής Αποτροπής πυροδότησε σενάρια ότι «κάτι γίνεται» σχετικά με ενδεχόμενη επαναφορά των όπλων αυτών, εννέα (9) χρόνια μετά την απομάκρυνσή τους από την Ελλάδα. Παρόμοιες φήμες είχαν κυκλοφορήσει και το 2007 όταν έγινε επιθεώρηση των άδειων, αλλά καλοσυντηρημένων υπόγειων αποθηκών. Η αεροπορική βάση του Αραξου εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα «εκ θεμελίων» για την υποδοχή των τελευταίων 30 βελτιωμένων F-16.
http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails