Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

H Ελληνική ψυχή ... ειναι Αθάνατη

H Αθάνατη Ελληνική ψυχή ...

Του Π. Λιβανίδη

H σημαντική γεωπολιτική θέση που κατέχει η πατρογονική γη των Ελλήνων , αλλά και ο πολιτισμός που ανέπτυξαν και αναπτύσσουν διαχρονικά , ήταν οι αιτίες που πολλοί ξένοι λαοί θέλησαν και συνεχίζουν θέλουν να κατακτήσουν την Ελληνική γη και τη θάλασσα , να υποτάξουν και να αφελληνίσουν τους κατοίκους της.

Οι Έλληνες από τους χρόνους της αρχαιότητος μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μάχονται άνισα , αλλά ηρωικά με πολύ ισχυρότερους επίδοξους κατακτητές προκειμένου να διατηρήσουν την ελευθερία τους , τις κοινωνικές τους αξίες , αλλά και την εθνική τους ταυτότητα.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες ελευθερίας οι Έλληνες έγραψαν χρυσές σελίδες ηρωισμού στην ιστορία της ανθρωπότητος, κατατροπώνοντας επίδοξους κατακτητές που διέθεταν μεγάλη υπεροπλία.
Τα πανίσχυρα όπλα που είχαν πάντα στην κατοχή τους οι Έλληνες και τους καθιστούσαν στο τέλος νικητές ήταν το υψηλό ηθικό , η μεγάλη τους πίστη στις ηθικές αξίες και το ακατανίκητο αίσθημα της εθνικής τους ταυτότητας.

Ήταν η Ελληνική ψυχή.

Γιατί και τα καλύτερα όπλα να διαθέτεις εάν δεν έχεις ψυχή και θέληση να πολεμήσεις δεν πρόκειται ποτέ να νικήσεις.

Δυστυχώς όμως στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία που γίνεται αναδιανομή των ζωνών γεωπολιτικής επιρροής και ανακατάταξη εθνικών συμφερόντων - που τις περισσότερες φορές οδηγεί σε εμπόλεμες καταστάσεις - κάποιοι προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας το υπερ-όπλο που κατέχουν για χιλιάδες χρόνια. Την Ελληνική Ψυχή , την θέληση για αγώνα ελευθερίας και τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητος.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες που αυξάνονται οι απειλές και οι εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος από τις γείτονες χώρες , κάποιοι μεθοδεύουν την κοινωνική μας διάσπαση , τη δημιουργία εθνικής διχόνοιας και την πτώση του ηθικού μας. Διαμορφώνουν τις πλέον αρνητικές συνθήκες ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να χάσουν την αξιοπρέπεια τους και να μειωθεί το υψηλό τους φρόνιμα.

Σε μια ιστορική μάλιστα συγκυρία που πρόκειται να γίνει για πρώτη φορά η εκμετάλλευση του μεγάλου ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα μας.

Το εάν πετύχουν ή όχι , οι σκοτεινές και επίβουλες προσπάθειες τους είναι θέμα της δικής μας ιστορικής απόφασης. Από εμάς εξαρτάται εάν θα φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών που έγιναν οικουμενικό παράδειγμα στην ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας.

http://www.veteranos.gr/2013/05/h.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails