Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αναζητήσεις προγόνων On line

On line αναζητήσεις προγόνων------
Εκατομμύρια κυβερνοναύτες ψάχνουν τις οικογενειακές τους ρίζες μέσω του MyHeritage «E» 
Εκεί όπου η πανταχού παρούσα κοινωνική δικτύωση συναντά τις οικογενειακές συνεστιάσεις, «ευδοκιμεί» πλήθος ψηφιακών γενεαλογικών δέντρων τα οποία έρχονται να λειτουργήσουν ως μέσα τόσο διατήρησης όσο και αναζήτησης συγγενικών δεσμών.
Τις οικογενειακές τους ρίζες ψάχνουν εκατομμύρια κυβερνοναύτες στον αχανή ωκεανό πληροφοριών του Παγκόσμιου Ιστού. «Το ίδιο το Διαδίκτυο, άλλωστε, μοιάζει φτιαγμένο ακριβώς για να ταξινομεί τα όποια από μακρού λησμονημένα αρχεία», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Τhe Wall Street Journal».
Με έδρα το Ισραήλ και έτος εμφάνισης στον Ιστό το 2005, η υπηρεσία MyHeritage (www.myheritage.com), «Η κληρονομιά μου» ελληνιστί, προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να διαμορφώνουν ψηφιακά γενεαλογικά δέντρα, να δημιουργούν οικογενειακές ιστοσελίδες διανθισμένες με φωτογραφίες, βίντεο και προσωπικές μαρτυρίες, να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μέσω υπολογιστή, καθώς και να προβαίνουν σε on line αναζητήσεις των προγόνων τους.
Σε 23 γλώσσες

Το MyHeritage προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 23 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά (www.myheritage.gr), ενώ λειτουργεί και τη δική του μηχανή αναζήτησης, η οποία αντλεί στοιχεία από περίπου 1.200 βάσεις γενεαλογικών δεδομένων παγκοσμίως.
Ταυτόχρονα, η υπηρεσία ανιχνεύει, βάσει φωτογραφικού υλικού και μεταδεδομένων (metadata), τα οποία έχουν καταχωρίσει οι ίδιοι οι χρήστες της, πρόσωπα που πιθανό να σχετίζονται, χωρίς βεβαίως να το γνωρίζουν, συγγενικά το ένα με το άλλο.
Δεδομένου ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον χώρο του MyHeritage είναι τόσο προσωπικά όσο και ευαίσθητα, για την πρόσβαση στις ιδιωτικές, οικογενειακές ιστοσελίδες απαιτείται ειδικός κωδικός και όνομα χρήστη, τα οποία ο ίδιος ο δημιουργός του εκάστου γενεαλογικού δέντρου φροντίζει να παρέχει αποκλειστικά και μόνο σε άτομα δικής του επιλογής.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που μια οικογενειακή ιστοσελίδα καθοριστεί ως μείγμα μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας, ο δημιουργός της και πάλι είναι αυτός που ορίζει ποιες περιοχές της θα είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό και ποιες όχι.
«ΤΙΝΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Παράλληλα, διαθέτει έναν on line «Μετρητή Ομοιότητας», ο οποίος καλείται να δώσει απάντηση στο θεμελιώδες, πανανθρώπινο ερώτημα «τίνος μοιάζει το παιδί». Εφαρμόζοντας προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, ο εν λόγω «μετρητής» έρχεται, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των γονέων με αυτές των παιδιών τους, να μας πει σε ποιον από τους δύο γεννήτορες ομοιάζει περισσότερο κάθε τέκνο.


Με ΤΟ «ΚΟΛΑΖ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΩΝ» ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ



MyHeritage φιλοξενεί πάνω από 21,5 εκατ. εγγεγραμμένους ενοίκους και απαρτίζεται από περίπου 150.000 οικογενειακά δέντρα στολισμένα με περισσότερες από 100 εκατ. φωτογραφίες, ενώ 150.000 νέα προφίλ υπολογίζεται πως προστίθενται σε αυτό καθημερινά.



Το MyHeritage -το οποίο εξαγόρασε τον Δεκέμβριο του 2006 την εταιρεία γενεαλογικού λογισμικού Pearl Street Software- λειτουργεί, κατά ανάλογο τρόπο, και το επονομαζόμενο «κολάζ διασημοτήτων», ένα ψηφιακό εργαλείο που, με αφετηρία τη φωτογραφία του κάθε χρήστη, γνωμοδοτεί για το ποιες διασημότητες του μοιάζουν πιο πολύ φυσιογνωμικά, αντλώντας υλικό από μια δεξαμενή περίπου 2.500 διεθνούς φήμης, σύγχρονων αλλά και παρελθόντων, αστέρων της πολιτικής, των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού.



Σύμφωνα με τον δημιουργό της υπηρεσίας, Τζιλάντ Γιαφέτ, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια επισκέπτες χρησιμοποίησαν το εν λόγω, εξαιρετικά δημοφιλές εργαλείο μόνο τους δύο πρώτους μήνες της λειτουργίας του.



Geni (www.geni.com) Προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν και αποτελεί το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του MyHeritage. Συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2007 και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο κατόρθωσε να αποκτήσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.



Dandelife (www.dandelife.com) Συντάξτε στον χώρο του την αυτοβιογραφία σας, «ζωντανέψτε» τη με την προσθήκη πολυμέσων και μοιραστείτε τη με τα υπόλοιπα μέλη της Dandelife κοινότητας. Η υπηρεσία συνεργάζεται με τα Flickr και ΥouΤube.



StoryΟfΜyLife (www.storyofmylife.com) Διηγηθείτε «την ιστορία της ζωής σας» στους υπόλοιπους πολίτες του Διαδικτύου διανθίζοντας, ταυτόχρονα, τα γραφόμενά σας με αρχεία ήχου και εικόνας.



ΟurStory (www.ourstory.com) Διατηρήστε τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις σας τοποθετώντας, σε συνεργασία με φίλους και συγγενείς, λέξεις, φωτογραφίες καθώς και βίντεο πάνω στα χρονοδιάγραμμα της υπηρεσίας ΟurStory.



Εllis Ιsland (www.ellisisland.org) Περισσότεροι από 20 εκατ. μετανάστες, πολλοί εξ αυτών Ελληνες, εισήλθαν στις ΗΠΑ μέσω του Νησιού Ελις, από το 1892 έως το 1954. Η ομώνυμη ιστοσελίδα διατηρεί ένα αναζητήσιμο σε επίπεδο ονόματος αρχείο με τα στοιχεία όλων όσων πέρασαν από αυτό νησί στην πορεία τους προς μια καλύτερη ζωή.



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΦΙΔΑ

gskafidas@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails