Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η ΑΝΑΓΚΗ -  ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ!!


Το ανομολόγητο «Κατεστημένο» στην πατρίδα μας θέλει τον λαό μας σε πλήρη και συνεχή καταστολή προσφέροντας κυρίως στους νέους ‘’Άρτον και θεάματα’’ με αποτέλεσμα να έχει τη κοινωνία μας γενικότερα αλυσοδεμένη.

Για να σπάσουν τα δεσμά της χρειάζεται ο λαός μας, στην πλειοψηφία του, να αποκτήσει κοινές πεποιθήσεις και όραμα που θα του επιτρέψουν να δει με καθαρό βλέμμα το παρόν του αλλά και που κατευθύνεται το μέλλον του.

Όμως η επιτηδευμένη και πανταχού παρούσα παραπληροφόρηση πως θα εξουδετερωθεί;;;

Το τοπίο είναι πράγματι πολύ θολό αλλά εγώ παθιάζομαι και οραματίζομαι για μια καλύτερη ζωή εδώ σε αυτόν τον, κατά τα άλλα, ευλογημένο τόπο που να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες όχι μόνον ευκαιρίες για το ‘ΖΕΙΝ’ αλλά πρωτίστως για το ‘ΕΥΖΕΙΝ’.

Μερικές φορές αυτή η παρατηρούμενη ‘’κραυγαλέα’’ σιωπή της πλειοψηφίας του κόσμου δεν σημαίνει αδιαφορία ή περιφρόνηση σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά είναι χρήσιμη αφού παίρνει τη θέση μιας σοφότερης απάντησης απέναντι σε μια συγκυρία όπου βασιλεύει η αναρχία η κατάλυση της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου αλλά και η πλήρης απαξίωση της έννοιας του Έθνους!!

Ωστόσο εγώ έχω εμπιστοσύνη στους αρχαίους παππούδες μας όταν στο κέντρο της φιλοσοφικής τους ενατένησης είχαν εστιάσει σε μια <<λέξη κλειδί>> !!

Ο Αριστοτέλης (στα Μετά τα Φυσικά) έλεγε ότι η <<ΑΝΑΓΚΗ >> είναι αρχή κινούσα ή η εμποδίζουσα την πράξη που προέρχεται από την ελεύθερη βούληση και τη σκέψη!!

Επίσης για την εξαίρετη σημασία της ΑΝΑΓΚΗΣ πολλοί άλλοι σοφοί δάσκαλοι της αρχαιότητας είχαν πει τα εξής:

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ!! 

Τίποτα ισχυρότερο από την ανάγκη!!

Οι απαιτήσεις γεννούν ανάγκη!!

Το ισχυρότερο είναι η ανάγκη διότι κυριαρχεί σε όλα.

Δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος πέραν της ανάγκης.

Όλα γίνονται κατ΄ ανάγκη.

Τι κυριαρχεί της ανάγκης;

Η τάξη που υπηρετεί την αρμονία!

Συνεπώς η ανάγκη για Τάξη δημιούργησε το ΠΑΝ και τα ΠΑΝΤΑ!!

Ή αλλιώς, Αρμονία δηλαδή εκείνο το Συμπαντικό στοιχείο που είναι υπηρέτης του ΠΑΝΤΟΣ και των ΠΑΝΤΩΝ .

Πολλά πράγματα γρήγορα υποτάσσονται στην ανάγκη.

Αν η φτώχεια είναι η μητέρα του εγκλήματος, η σκληρή ανάγκη είναι ο πατέρας του.
Η ανάγκη κυριαρχεί των Θεών.

Η ανάγκη φανερώνεται ισχυρότερη όταν την κατασκευάζουμε.

Αυτή η ανάγκη είναι τότε πλάνη και δεν υπηρετεί την Τάξη αλλά την Αναρχία .

Συμπερασματικά ερχόμενος στο σήμερα πιστεύω ότι καθετί που επιβάλλεται από τα πράγματα , από τις υπάρχουσες οικονομικές , πολιτικές κοινωνικές συνθήκες εξ΄ ανάγκης , κατ΄ ανάγκη , αναγκαστικά , άσχετα από τις προθέσεις ή διαθέσεις δρομολογεί αναπόφευκτα εξελίξεις που η Ελλάδα μας έχει τόσο ΑΝΑΓΚΗ…………!!!!!!




Έγραψε και επιμελήθηκε : ο Γιώργος Χαβαλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails