Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Αλβανία-Σκοπια χώρες με περιορισμένη ελευθερία!

Freedom House:- Η Αλβανία είναι χώρα με περιορισμένη ελευθερία!
Η διεθνής οργάνωση «Freedom House» (Οίκος της Ελευθερίας), με έδρα την Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζει την Αλβανία «χώρα με περιορισμένη ελευθερία» στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε σήμερα στα αλβανικά ΜΜΕ. Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στη δολοφονία τεσσάρων διαδηλωτών στις 21 Ιανουαρίου 2011, στα προβλήματα με τις δημοτικές εκλογές και στην αθώωση από τις δικαστικές αρχές του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ίλιρ Μέτα, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για διαφθορά. »Η Αλβανία έχει σημειώσει πτώση λόγω της δολοφονίας διαδηλωτών της αντιπολίτευσης τον Ιανουάριο, της πολιτικοποίησης των εκλογικών μηχανισμών που σχετίζονται με τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και λόγω της αδυναμίας των δικαστηρίων να κρίνουν αμερόληπτα μία υπόθεση διαφθοράς εναντίον ανώτερου πολιτικού της κυβέρνησης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της «Freedom House». Το 2011, όπως και το 2010, μόνο 87 χώρες χαρακτηρίζονται ελεύθερες ανάμεσα σε 195 κράτη και 14 περιοχές που αποτελούν αντικείμενο παρατήρησης από την οργάνωση αυτή, που συνεχίζει τη δράση της από το 1972. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ
http://www.express.gr/

Την ομάδα των χωρών «με μερική ελευθερία των ΜΜΕ» συμπεριλαμβάνεται η ΠΓΔΜ, στην τελευταία έκθεση του "Freedom House" για την ελευθερία των ΜΜΕ. Σύμφωνα με την κατάταξη των χωρών, η ΠΓΔΜ βρίσκεται μαζί με τη Μολδαβία στην 115η θέση σε σύνολο 197 χωρών, έχοντας υποχωρήσει 17 θέσεις σε σχέση με την έκθεση του 2011.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, το γεγονός αυτό φανερώνει ότι η ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα έχει επιδεινωθεί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.
Στη νέα έκθεση του "Freedom House" όπως σημειώνεται, η Σερβία κατατάσσεται στην 77η θέση, το Μαυροβούνιο στην αμέσως προηγούμενη και η Βουλγαρία στην 78η θέση, ενώ η Κροατία κατετάγη 84η και η Βοσνία- Ερζεγοβίνη 95η. Ωστόσο, όλες οι βαλκανικές χώρες συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα χωρών με «μερική ελευθερία».

Όπως δηλώνουν δημοσιογράφοι και αναλυτές στα Σκόπια, το γεγονός πως η ΠΓΔΜ μοιράζεται την ίδια θέση με τη Μολδαβία, ενώ όλες οι άλλες χώρες της περιοχής βρίσκονται σε καλύτερες θέσεις, υποδηλώνει πως η κατάσταση σχετικά με την ελευθερία έκφρασης στην ΠΓΔΜ έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο.
«Η είδηση είναι συγκλονιστική. Η λογοκρισία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο η οικονομική εξάρτηση των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή», τόνισε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας των Σκοπίων "Ουτρίνσκι Βέσνικ" (Utrinski Vesnik), Σόνια Κραμάρσκα, η οποία επισήμανε την επείγουσα ανάγκη αλλαγής του πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα. «Η δημοσιογραφία στη χώρα στραγγαλίζεται. Εξακολουθούμε να είμαστε στο ίδιο σημείο και δυστυχώς η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία προκαλεί διαχωρισμό μεταξύ και των δημοσιογράφων, αποδίδει αποτελέσματα», ανέφερε ο αρχισυντάκτης του αλβανόφωνου τηλεοπτικού σταθμού "Alsat-M", Μουχάμεντ Ζεκίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails