Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ – ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ο Xρυσοστόμου Παναγιώτης υπήρξε ακόμη ένα θύμα της Βρετανικής θηριωδίας -
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
.
.
Ο Xρυσοστόμου Παναγιώτης γεννήθηκε στο χωριό Στύλλοι, της επαρχίας Αμμοχώστου, το 1921. Σκοτώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1958 στην Αμμόχωστο από Άγγλους στρατιώτες, που τον βασάνισαν. Σύζυγος: Ελισάβετ Χρυσοστόμου Παιδιά: Νάκης, Δημήτρης, Γιώργος, Ανδρούλα, Μαρία, Φωτούλα Γονείς: Χρυσόστομος και Δέσποινα Χρυσοστόμου Αδέλφια: Φίλιππος, Νεοκλής, Γεώργιος, Προκοπία, Παρασκευή.
Ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Στύλλων και κατοικούσε στην Αμμόχωστο. Ήταν υποδηματοποιός.
Συνελήφθη στις 3 Οκτωβρίου 1958 από “δυνάμεις ασφαλείας”, ως μέλος της ΕΟΚΑ. Η σύλληψή του έγινε μέσα στο σπίτι του, σύμφωνα με μαρτυρία της συζύγου του, την οποία έδωσε στο δικαστήριο κατά τη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του.
“Ο άντρας μου ήταν καλά στην υγεία του”, κατέθεσε ενώπιον του Άγγλου ανακριτή, που παρίστατο στο δικαστήριο εκ μέρους του Στέμματος, “όταν Άγγλοι στρατιώτες με κόκκινα μπερέ τον συνέλαβαν και άρχισαν να τον κτυπούν και να τον οδηγούν σε στρατιωτικό αυτοκίνητο, στις 3 Οκτωβρίου 1958 “.
Κατέθεσαν επίσης στο δικαστήριο άλλοι δυο Κύπριοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν μαζί με τον Παναγιώτη Χρυσοστόμου και άλλους. Εκείνοι κατέθεσαν ότι είδαν δυο στρατιώτες να ποδοπατούν τον Παναγιώτη και στη συνέχεια ο ένας να τον τραβά από το βραχίονα και ο άλλος να τον κτυπά μέχρι που έπεσε αναίσθητος στο στρατόπεδο, όπου τους είχαν μεταφέρει.
Ο κυβερνητικός παθολόγος που έκαμε τη νεκροψία κατέθεσε ότι ο Χρυσοστόμου έφερε πολλούς μώλωπες και επτά από τις πλευρές του ήταν σπασμένες. Ο θάνατός του, είπε, προήλθε από συγκοπή καρδίας.
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails