Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑΡΑ νεοελληνων.

«Ημουν για χρόνια θεληματάρης στο Καστρί»------Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικράτησε στην Ελλάδα επί δεκαετίες είναι δημοσίευμα του ιστοχώρου «tovima.gr» το οποίο αφορά τον Γιώργο Κατσιφάρα, επί πολλά χρόνια υπουργό και στενό φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου.--- Η «επαγγελματική» του διαδρομή, όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ, συνδέεται και με την τρέχουσα συζήτηση για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό μας σύστημα… Υπενθυμίζεται, πριν μπούμε στην ουσία, ότι κάποτε είχε δηλώσει πως δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκαιτοικίας του αν δεν υπήρχε ο μακαρίτης ο Ανδρέας…
Ακολουθεί το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα, με εμάς να μην μπορούμε να κρατηθούμε από το να αναρωτηθούμε, μήπως αυτό έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση. Αποκλείεται να μην τα γνώριζαν αυτά τον παλιό-καλό καιρό όταν ο συμπαθής – ως άνθρωπος – μακαρίτης πρώην υπουργός ήταν στο απόγειο της δόξας του:

Η ζωή του Γιώργου Κατσιφάρα είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Οχι απαραιτήτως πολιτικό. Είναι μια ιστορία με πολιτική, χρήματα και σεξ, μια επιτομή της ιστορίας της χώρας μας. Γεννημένος στο Καλέντζι της Αχαΐας, ο Γεώργιος Κατσιφάρας είχε το εφόδιο που χρειαζόταν ένας νεαρός που τελείωσε το γυμνάσιο στην επαρχία του και ταξίδεψε στην πρωτεύουσα για να βρει μια δουλειά εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Το μέσον, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ήταν ο Γεράσιμος, μακρινός συγγενής του Κατσιφάρα αλλά κυρίως συμπατριώτης κι αυτός του Γεωργίου Παπανδρέου, του οποίου ήταν προσωπικός οδηγός. Ένας από τους συμπαθέστερους επαγγελματίες παρατρεχάμενους των πολιτικών ηγετών της εποχής, ο Γεράσιμος ανέλαβε την επιχείρηση τακτοποίησης του Κατσιφάρα που έπρεπε κάπου να βρει στέγη και τροφή.
Μπροστά ο Γεράσιμος, πίσω ο Κατσιφάρας, φθάνουν ένα πρωί στο σπίτι και Γραφείο του Γ. Παπανδρέου. Ο Γεράσιμος τον παρουσιάζει στον Γέρο και προτείνει να τον τακτοποιήσουν προσωρινά στο Καστρί. Ο Γέρος εγκρίνει την ένταξη του Κατσιφάρα στην ομάδα βοηθών του και η ζωή του Κατσιφάρα αλλάζει…
«Ημουν για χρόνια θεληματάρης στο Καστρί» θα αφηγείται χρόνια αργότερα ο πολλάκις εν συνέχεια διατελέσας υπουργός. Πώς αξιολογείται και η, αν υπάρχει, δημόσια προσφορά του Κατσιφάρα είναι ένα ερώτημα για τους μελετητές της μικρής ιστορίας, που είναι και η πιο συναρπαστική. Αν τώρα μας βλέπει από ψηλά, θα μας χαμογελά, ίσως και να θέλει να μας αφηγηθεί πώς έγινε διευθυντής τραπέζης και συνταξιοδοτήθηκε χωρίς ποτέ να εργασθεί σε τράπεζα.

Ο Κατσιφάρας διορίστηκε υπάλληλος της τότε ΕΤΒΑ το 1964, μετά την εκλογική νίκη του Γ. Παπανδρέου. Αποσπάστηκε αμέσως στο Γραφείο του υπουργού τότε Ανδρέα Παπανδρέου. Τον καιρό της Αποστασίας που ακολούθησε η ΕΤΒΑ τον άφησε ατύπως απεσπασμένο στην Ενωση Κέντρου, δηλαδή στην οικογένεια Παπανδρέου. Η δικτατορία τον απέλυσε και ο Κατσιφάρας έφυγε στον Καναδά για να επιστρέψει με τον Α. Παπανδρέου μετά την πτώση της δικτατορίας. Η κυβέρνηση Καραμανλή επανέφερε τον Κατσιφάρα στην ΕΤΒΑ, όπως και όλους τους άλλους.
Ακολούθησε μια επταετία κατά την οποία ο Κατσιφάρας ήταν τυπικά υπάλληλος της τραπέζης αλλά εργαζόταν στο Γραφείο του Α. Παπανδρέου. Το 1981 προ των εκλογών έκανε μια εθελουσία έξοδο η ΕΤΒΑ. Ο Κατσιφάρας πήρε σύνταξη διευθυντή τραπέζης χωρίς να εργασθεί ποτέ σε τράπεζα.
Αντίο Γιώργο, η πολιτική πιάτσα θα σε θυμάται πάντοτε…
 http://www.defence-point.gr/news/?p=58559

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails