Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Οι Βρετανοί ακόμη και στις μέρες μας παραμένουν απολίτιστοι Βάρβαροι! Δημοπρατούν κλεμμένες αρχαιότητες από τα κατεχόμενα όπως έκανε ο έλγιν το 1801!


.. και αρνούνται να επιστρέψουν τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα! Λαμπρή εξαίρεση ο Boy George!

Ο Βρετανός Boy George επιστρέφει κλεμμένη εικόνα –μεγάλης αρχαιολογικής και θρησκευτικής αξίας- στην Κύπρο!

Από το εξειδικευμένο http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/

Έλλειψη πολιτισμού από τους Βρετανούς που συνεχίζουν ακόμη και στις μέρες μας να διαπραγματεύονται κλεμμένες αρχαιότητες. Δείγμα μη συμμόρφωσης στους διεθνείς –ηθικούς- κανόνες σεβασμού των αρχαιοτήτων και έλλειψης σοβαρού πολιτισμικού υποβάθρου.

Η είδηση πραγματικά μας εξέπληξε!

Ο πάντα αινιγματικός pop star προέβη σε μία πολύ τίμια και σπάνια κίνηση. Επέστρεψε στον φυσικό της τόπο στο Νέο Χωριό Κυθρέας (όπως είναι η πλήρης ονομασία του) στην Κύπρο μια εικόνα του Ιησού από την προσωπική του συλλογή με θρησκευτικά αντικείμενα. Την εικόνα την είχε αγοράσει όπως είπε ο ίδιος πριν από 26 χρόνια από έμπορο τέχνης στο Λονδίνο μη γνωρίζοντας ότι είχε κλαπεί μαζί με εκατοντάδες άλλα παρόμοια αντικείμενα τέχνης και θρησκευτικής λατρείας κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει εν κατακλείδι «…ήμουν πάντα φίλος της Κύπρου και όλα αυτά τα χρόνια είχα την εικόνα απόλυτα μέσα στην καρδιά μου και την πρόσεχα ως πολύτιμο αντικείμενο που όντως είναι. Είμαι όμως χαρούμενος που μπορώ να την επιστρέψω στην εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου απ όπου και αφαιρέθηκε βίαια και να ζητήσω συγγνώμη παρόλο που δε γνώριζα την καταγωγή της όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να επισκεφθώ το χωρίο για να ξαναδώ την εικόνα …Στη φυσική της πλέον θέση…».

Ένα μπράβο και από εμάς στον πάντα συμπαθή George…
Ο οποίος επέδειξε υψηλό αίσθημα θρησκευτικότητας και πολιτισμού.
Επίσης ένα ακόμη μπράβο στον Ιερέα που εξ’αποστάσεως αναγνώρισε την εικόνα!
Με σχόλιο από το www.avopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails